Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 29 May 2016

Dollár keresztek (EUR, CHF, CAD)

EUR/USD

A havi charton (még nem zárt) látható egy bearish slingshot, egy hatalmas esés és oldalazás után. Nagy az esélye egy bear flag-nek is. A havi kép alapján dollár erő és euro gyengülés a várakozásom.

EUR/USD havi chart:


Heti charton egy szép sáv látszik, a mozgás teljesen hasonlatos a forintnál leírtakkal. Sávtetőről lefordulás, minimális elvárás a sáv aljára érkezés nagy eséllyel bekövetkezik.

EUR/USD heti chart:


Napi charton a korábban megrajzolt ED mutatja az utat, mely a magasabb timeframeken látható megerősítés mellett jelöli ki a sáv alját mint minimum célárat. Elliott-i kontextusban a felfelé kört és az abban megjelenő ED-t C hullámnak gondolom, azaz új low nem is olyan extrém elvárás a keresztben. Jöhet a paritás!

EUR/USD napi chart:


USD/CHF

Szintén zenész, havi charton kvázi bullish csúzli, hetes rsi támasz-divergencia és napos ED. Naposon megbújva egy bullish sling is van.

USD/CHF havi chart:


USD/CHF heti chart:

USD/CHF napi chart:


USD/CAD

A kanadai dollár usa dollár keresztben szintén látszik egy ED, ugyanakkor a többi devizával szemben a CAD tűnik a legerősebbnek. A napos ED mellett van egy bullish sling is a charton, továbbá érdemes összehasonlítani a D1-M30-as chartot, mert szerintem egy fraktál bújik meg (az ED ott azért kérdőjel számomra, de a szürkével jelölt rész nagyon hasonlatos).

USD/CAD napi chart:


USD/CAD M30 chart:




No comments:

Post a Comment