Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 6 January 2014

Richter - 2014

Kérésre megnéztem a Richter grafikonját. Leginkább kérdések maradtak bennem a gyógyszeripari papírral kapcsolatban.

A havi charton, mintha egy félkész háromszög alakulgatna, erre utal a sok ZZ. A két legfontosabb pozícióban azonban nem látható a belső szerkezet, ezért jelen állás szerint nem lehet egy nagy flat korrekciót sem kizárni. Flat esetében 1200 alatt lenne az ideális ár, de erre egy komoly esés után érdemes visszatérni, egyelőre nincs alapja.

Richter havi chart:

Hetes charton még bull a papír, ez egyértelmű. Bár havi charton a ZZ csatorna teteje fogta az emelkedést, ami fibo 78,6 is egyben, kisebb tf-n látható, hogy nagy eséllyel ez csak egy harmadik hullám, azaz a korrekció után további - nem túl nagy - emelkedés lehet.

A csúcstól a második hullámmal azonos nagyságú korrekció már lefutott (vélhetően A hullám), minimum elvárás teljesült, ugyanakkor nem zárom ki a 4000-4100 közé érkezést. Az ábrán látszik egy olyan szerkezet, amit nagyon sokan éknek, vagy háromszögnek gondolhatnak, szerintem nagy eséllyel az az 1-2-1-2-1-2 szerkezet lehet, amit mostanában sokat emlegettem.

Richter heti chart:


A Richter esetében 2014-re nem tudok olyan határozott állást foglalni az irányt illetően, mint az OTP, vagy a Bux esetében tettem. Amennyiben flat, akkor hamarosan egy erős esésnek lehetünk tanúi, háromszög esetében is esni fog a papír, de a korábbi - 2008-as aljat - nem haladja meg. Háromszög esetében 2800-3000 között lehet C hullám vége, ahonnan felfelé fordulhat a papír. 

Alternatívaként figyelem még egy esetleges kitörés lehetőségét, ami bull irányba vinné el a papír jövőjét!

No comments:

Post a Comment