Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 14 November 2011

OTP - az LD elképzelés

Ebéd helyett felvázolom mire gondoltam az LD verzióban, d pont még lehet kérdőjel. Csak elképzelés, a sima 5-ös nem állta meg a helyét. Hamarosan eldől, hogy jó e, ha igen utána magas retrace szintű esés jöhet, de e kiszúrhat felfelé.



Ennél a verziónál van egy szabály sérülés, amikor az megtörtént a gép előtt voltam és láttam a piacot, az inlikvid kereskedésre valaki rádobott több, mint 30.000 db részvényt, a hirtelen leszúrás után a piac megfordult és elindult északnak. Figyelem, ez sérti Elliott rendszerének alapszabályait, ugyanakkor elliott elmélete likvid piacokra szól, ilyen verzió elfogadása, csak és kizárólag utólag lehetséges, amikor a piac már nagyon messze jár és nagy biztonsággal csak ez a verzió számozható. A hullámban volt egy hasonló szituáció, amire ez nagyon hasonlít, ha Charlie nem szúrja ki, nem is írom ezt a pár sort, mert félre vihet.
Ha valami jobb verzió merül fel, azonnal át kell állni arra, mert akkor teljesen nyilvánvalóvá teszi számunkra a piac a hibát. Ezt a fajta megközelítést nem ajánlom senkinek, kereskedni ez alapján több, mint felelőtlenség. A tűzzel játszom itt és csak, mint elképzelés tettem fel, ami nagymértékben hordozza magában a hibázás lehetőségét!!!

42 comments:

  1. ad..akkor Te az LD kiindulopontjanak a szerdai aljat szamitod..lehet b pontja lentebb mint a kiindulo?..kosz..charlie..

    ReplyDelete
  2. Likviditás, ezért hanyagoltam az OTP-t és ezért nagy a kockázata a verziónak, de nézd meg az A hullámot , hasonló szitu volt. Ezért kell óvatosnak lenni. a leszúrást láttam gép előtt, likviditás 0 volt, valaki top 5. Be betett 30000 eladást, amikor summa 1000 vétel nem volt, leszúrt majd észak...

    ReplyDelete
  3. üdv

    Én most már úgy látom ez az emelkedési verzió legalább is ebbe körbe nem igen állja meg a helyét sem az OTP sem a BUX esetében. Vagy esetleg valami más ez?

    TWER

    ReplyDelete
  4. Megnyúlt C/1/3 még lehet. :P

    ReplyDelete
  5. Twer, szerintem BUX hatiban még jók vagyunk emelkedés szempontjából.

    ReplyDelete
  6. Elvileg most van rá egy sansz, hogy véget érjen BUX hatiban a lefele menetel. C/1/3/4/C mint ED most elvileg véget érhetne. Gyorsan kiderül majd.

    ReplyDelete
  7. (C/1/3/4/C, ahol az első c=az intermediate szint, tehát (C) jelölés szerint.)

    ReplyDelete
  8. üdv lacika

    Ahogy írtam 10 óra körül OTP fej-váll 100 pont esés meg van a cél ár, most mát én is kíváncsi vagyok.

    TWER

    ReplyDelete
  9. otp/nek innen fordulnia illene fibok alapjan..charlie..

    ReplyDelete
  10. Képben - annak a lefele tartó kék vastag vonalnak kellene tartania azt a kis ED-ét, amit írtam :


    http://kepfeltoltes.hu/view/111114/BUX1112101114_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    ReplyDelete
  11. üdv lacika

    Nézd csak meg a BUXot nagyon hajszál, erre nem igen lehet már szvsz. alapozni.

    TWER

    ReplyDelete
  12. Jött is valami vevő...

    Fontos, én inkább magasabb tf-n lévő mozgást nézek, mert nem tudok elemezni hét közben. Ezt vegyétek figyelembe, amikor bull v. Bear verziót említem

    ReplyDelete
  13. Nekem a fő argumentumot az lenne, hogy reggel óta megyünk lépésről-lépésre lefele, viszont egyre kisebb forgalommal. Reggel óta most kellene kábé egy valamilyen 3. hullámban lennünk kiemelkedő forgalommal, de ez nincs most.

    ReplyDelete
  14. Charlie! 2862, ha fordul 2 ft-t tévedtél :o)

    ReplyDelete
  15. üdv

    Nekem ennyi elég a BUX 4. hulláma óráson bele zárt az 1 hullám területébe. Azt hiszem ez eldöntötte a meccs ki menetét.

    TWER

    ReplyDelete
  16. üdv

    Meg látásom most egy ki oldalazás jön, utána egy kés délnek.

    TWER

    ReplyDelete
  17. ad...egy kerdes az abraban..charlie..
    http://kepfeltoltes.hu/111114/OTP15147_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    ReplyDelete
  18. Sziasztok!

    Twer! én is zártam a longokat! Pénteki nyerő elment! :-(

    ReplyDelete
  19. dax az emelkedő csatorna alján van kb.
    elvileg lehetne egy forduló. én még tartom egy kicsit, de lehet hogy bukta lesz

    ReplyDelete
  20. üdv Boy és rcsrcs

    Én még tartom a shortot, most aztán végkép nem tudom zárjak-e. Valami kis apró lenne rajta, de ha vissza megy nekem is annyi.

    rcs A DAX vissza eset a háromszögbe, nagyon úgy néz ki fals ki törés volt fel, van itt is egy kis shortom, ha az 5800 el esik brutál nagy esés lesz benne, ha longba vagy ezt figyeld.

    TWER

    ReplyDelete
  21. eur/huf es usd/huf is valahol a vege fele jarnak...sok mar nincs bennuk..talan annyi hogy kiussek a certiket...lesz valami hir ami elinditja a forint erosodest...az biztos hogy egy leminosites elmaradas kemeny short zarasokat hozna a magyar eszkozokben..charlie..

    ReplyDelete
  22. EURUSD vételi lehetõség alakult ki! Vétel: 1,3648 Stop: 1,3597; Profit:1,3766

    ReplyDelete
  23. üdv charlie

    Ha jól emlékszem te tettél fel pénteken OTP-vel kapcsolatba 2500 körüli cél árat, amennyiben most innen le fordul és a 2860 el esik cél keresztbe kerül, tehát nagyot nőt az esélye, hogy el éri.

    TWER

    ReplyDelete
  24. üdv

    Ha a BUXnál ismét elesik 16450 nagyon gyorsan 16000-en találja magát, ugyan az az alakzat épül mint az OTP-ben.

    TWER

    ReplyDelete
  25. hocipo...ez traderszobas ajanlas?..eleg jok szoktak lenni..charlie..

    ReplyDelete
  26. Sziasztok!charlie,igen Ras

    ReplyDelete
  27. kosz az infot,beprobaljuk..charlie..

    ReplyDelete
  28. bocsi charlie felkiáltójel akart lenni a 4 es

    ReplyDelete
  29. Azt hiszem most jött el a pillanat, amikor azt kell mondanom, hogy kis tf-n nem tudom mi történik. Ha hírkereskedelem van, akkor az max. 1 napig látszik a grafikonon, lehet holnap több info lesz. A felrakott ábra, ahogy arra nagy esély is volt, úgy tűnik megbukott...
    Az órás ábra célzónája tartja magát (OTP), lehet túlságosan optimista vagyok, de én itt emelkedésre számítok, csak azt nem tudom megmondani, hogy milyen alakzatban fog ez testet ölteni.
    Lehet b of (B) után egy 5-ös szerkezet jött lefelé csonka 5. hullámmal a végén, majd csinált egy LD-t 100%-os retrace szinttel második hullámban? Mindezt a négynapos ünnep miatti bizonytalanság miatt nem látjuk a grafikonon? Mármint b of (B) 3 hullámát...

    Azt hiszem a piac majd eldönti, még mindig nem szeretem a b hullámokat .o)

    ReplyDelete
  30. Sziasztok!
    Addig húzzák, csavarják amíg el nem bizonytalanítanak mindenkit!
    Ad! Nem lehet, hogy egy X volt fel pénteken?

    Naitssz

    ReplyDelete
  31. Lehet, de az otp-nek be kellene férnie 2700 főlé, ez nem megy

    ReplyDelete
  32. Ha holnap réssel fel, akkor még sok minden lehet... és csak egy erős hír volt

    ReplyDelete
  33. akik eu vagy imf segitsegben reszesulnek azoknak a hitelminositeset felfuggeszthetik...de ugye nekunk nem kell segitseg...mi betyarok vagyunk..charlie..

    ReplyDelete
  34. Sziasztok, igen Charlie, de ezt hívják zsarolásnak ( persze szebben fogalmazva nyomásgyakorlás )!!! erre megy ki a játék évtizedek óta, adósságba hajtani és ezáltal kiszolgáltatottá tenni. Zsolt

    ReplyDelete
  35. üdv charlie

    Holnap nagy valószínűséggel meg lesz az OTP cél árad a 2500, mivel 2860 alatt zárt.

    TWER

    ReplyDelete
  36. Zsolt!
    Az IMF-töl felvettünk hitelt 2,7-utoljára mikor már 400 felett volt a CDS felár,4,2%-ért,az OV meg a piacról idén felvett 7,4%ért és most már jócskán 500 felett van a CDS felár,most mennyiért kapnánk a piacról?Államkötvényeket meg már több alkalommal nem sikerült értékesíteni csak egy részét.Emberekre sem kényszeritették rá a devizahitelt,meg a rengeteg hitelkártyát,még is hány ember belement-meg szinte kezdő 0 forintért vitték az új autókat,ja hogy utána törleszteni kell,szar ügy.
    TUDOD VAN EGY JÓ MAGYAR MONDÁS-ADJ KÖLCSÖN MINDJÁRT LESZ HARAGOSOD,erre mondtam múltkor mielött cselekszünk gondolkodjunk,ne hagyjuk hogy más gondolkodjon helyettünk,mert arra ráfizetünk.

    A tőkések a munkásosztályt egyre több és több drága árú, épület,
    és technika megvásárlására fogják buzdítani.
    Ezzel együtt arra ösztönözve őket, hogy egyre több drága hitelt
    vegyenek fel mindaddig, amíg a hitelek visszafizethetetlenekké válnak.
    A bedőlt hitelek csődbe juttatják a bankokat, amelyeket emiatt
    államosítani fognak, és mindez végeredményben a kommunizmus megszületéséhez vezet."
    ismerős?nem most írta.........Ras

    Karl Marx, 1867

    ReplyDelete
  37. Hát, nem szeretnék ilyen általánosabb témába beleszólni, de szerintem odáig igaz a logikai lánc, hogy "a hitelek visszafizethetetlenekké válnak" (ez az egyik cél szerintem), de a logikai lánc már nem igaz a következőre láncszemre: "a bedőlt hitelek csődbe juttatják a bankokat". (Ez igaz a több ezer bank esetén néhány, szélsőségesen piramisjátékot játszó bankra, egyébként szerintem nem állja meg a helyét.)

    ReplyDelete
  38. nem igazi idézet, jó lacika megérzése.
    http://www.urbanlegends.hu/2009/04/marx-idezet-kommunizmus-szuletese-2/

    ReplyDelete
  39. Lacika!nem is az a lényeg,(Marx)ha nem amit én írtam hogy valaki felvesz Lakáshitelt ,autó hitelt és még személyi kölcsönt is és utána belesír e TV-be hogy megszünt a munkahelye és most nem tudja fizetni,erről beszélek és miért kéne nekem-nekünk fizetni az ő felelőtlenségét,mert ugye most ez megy ezt akarják,majd az állambácsi kisegít!!és honnan van pénze? Ras

    ReplyDelete
  40. Szia Ras, persze ez a minden okos és diplomatikus megnyilatkozást nélkülözö kormányzati magatartás az IMF-el szemben nem vezet sehova de, látszik az a szándék a részükről, hogy nem viselik el ha nem az történik amit mondanak. Nincs jó helyzetben az ország, de közel nincsenek meg azok a feltételek, ami alapján a "bóvli" kategóriát megérdemelnénk. A leminősítés lebegtetésének eszközével teremtik meg azt a hangulatot, hogy következtében a piacról ne legyen lehetőséged tőkét szerezni, nem marad más választás mint Ők. Zsolt

    ReplyDelete