Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday, 14 November 2011

OTP - az LD elképzelés

Ebéd helyett felvázolom mire gondoltam az LD verzióban, d pont még lehet kérdőjel. Csak elképzelés, a sima 5-ös nem állta meg a helyét. Hamarosan eldől, hogy jó e, ha igen utána magas retrace szintű esés jöhet, de e kiszúrhat felfelé.Ennél a verziónál van egy szabály sérülés, amikor az megtörtént a gép előtt voltam és láttam a piacot, az inlikvid kereskedésre valaki rádobott több, mint 30.000 db részvényt, a hirtelen leszúrás után a piac megfordult és elindult északnak. Figyelem, ez sérti Elliott rendszerének alapszabályait, ugyanakkor elliott elmélete likvid piacokra szól, ilyen verzió elfogadása, csak és kizárólag utólag lehetséges, amikor a piac már nagyon messze jár és nagy biztonsággal csak ez a verzió számozható. A hullámban volt egy hasonló szituáció, amire ez nagyon hasonlít, ha Charlie nem szúrja ki, nem is írom ezt a pár sort, mert félre vihet.
Ha valami jobb verzió merül fel, azonnal át kell állni arra, mert akkor teljesen nyilvánvalóvá teszi számunkra a piac a hibát. Ezt a fajta megközelítést nem ajánlom senkinek, kereskedni ez alapján több, mint felelőtlenség. A tűzzel játszom itt és csak, mint elképzelés tettem fel, ami nagymértékben hordozza magában a hibázás lehetőségét!!!

42 comments:

 1. ad..akkor Te az LD kiindulopontjanak a szerdai aljat szamitod..lehet b pontja lentebb mint a kiindulo?..kosz..charlie..

  ReplyDelete
 2. Likviditás, ezért hanyagoltam az OTP-t és ezért nagy a kockázata a verziónak, de nézd meg az A hullámot , hasonló szitu volt. Ezért kell óvatosnak lenni. a leszúrást láttam gép előtt, likviditás 0 volt, valaki top 5. Be betett 30000 eladást, amikor summa 1000 vétel nem volt, leszúrt majd észak...

  ReplyDelete
 3. üdv

  Én most már úgy látom ez az emelkedési verzió legalább is ebbe körbe nem igen állja meg a helyét sem az OTP sem a BUX esetében. Vagy esetleg valami más ez?

  TWER

  ReplyDelete
 4. Megnyúlt C/1/3 még lehet. :P

  ReplyDelete
 5. Twer, szerintem BUX hatiban még jók vagyunk emelkedés szempontjából.

  ReplyDelete
 6. Elvileg most van rá egy sansz, hogy véget érjen BUX hatiban a lefele menetel. C/1/3/4/C mint ED most elvileg véget érhetne. Gyorsan kiderül majd.

  ReplyDelete
 7. (C/1/3/4/C, ahol az első c=az intermediate szint, tehát (C) jelölés szerint.)

  ReplyDelete
 8. üdv lacika

  Ahogy írtam 10 óra körül OTP fej-váll 100 pont esés meg van a cél ár, most mát én is kíváncsi vagyok.

  TWER

  ReplyDelete
 9. otp/nek innen fordulnia illene fibok alapjan..charlie..

  ReplyDelete
 10. Képben - annak a lefele tartó kék vastag vonalnak kellene tartania azt a kis ED-ét, amit írtam :


  http://kepfeltoltes.hu/view/111114/BUX1112101114_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  ReplyDelete
 11. üdv lacika

  Nézd csak meg a BUXot nagyon hajszál, erre nem igen lehet már szvsz. alapozni.

  TWER

  ReplyDelete
 12. Jött is valami vevő...

  Fontos, én inkább magasabb tf-n lévő mozgást nézek, mert nem tudok elemezni hét közben. Ezt vegyétek figyelembe, amikor bull v. Bear verziót említem

  ReplyDelete
 13. Nekem a fő argumentumot az lenne, hogy reggel óta megyünk lépésről-lépésre lefele, viszont egyre kisebb forgalommal. Reggel óta most kellene kábé egy valamilyen 3. hullámban lennünk kiemelkedő forgalommal, de ez nincs most.

  ReplyDelete
 14. Charlie! 2862, ha fordul 2 ft-t tévedtél :o)

  ReplyDelete
 15. üdv

  Nekem ennyi elég a BUX 4. hulláma óráson bele zárt az 1 hullám területébe. Azt hiszem ez eldöntötte a meccs ki menetét.

  TWER

  ReplyDelete
 16. üdv

  Meg látásom most egy ki oldalazás jön, utána egy kés délnek.

  TWER

  ReplyDelete
 17. ad...egy kerdes az abraban..charlie..
  http://kepfeltoltes.hu/111114/OTP15147_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  ReplyDelete
 18. Sziasztok!

  Twer! én is zártam a longokat! Pénteki nyerő elment! :-(

  ReplyDelete
 19. dax az emelkedő csatorna alján van kb.
  elvileg lehetne egy forduló. én még tartom egy kicsit, de lehet hogy bukta lesz

  ReplyDelete
 20. üdv Boy és rcsrcs

  Én még tartom a shortot, most aztán végkép nem tudom zárjak-e. Valami kis apró lenne rajta, de ha vissza megy nekem is annyi.

  rcs A DAX vissza eset a háromszögbe, nagyon úgy néz ki fals ki törés volt fel, van itt is egy kis shortom, ha az 5800 el esik brutál nagy esés lesz benne, ha longba vagy ezt figyeld.

  TWER

  ReplyDelete
 21. eur/huf es usd/huf is valahol a vege fele jarnak...sok mar nincs bennuk..talan annyi hogy kiussek a certiket...lesz valami hir ami elinditja a forint erosodest...az biztos hogy egy leminosites elmaradas kemeny short zarasokat hozna a magyar eszkozokben..charlie..

  ReplyDelete
 22. EURUSD vételi lehetõség alakult ki! Vétel: 1,3648 Stop: 1,3597; Profit:1,3766

  ReplyDelete
 23. üdv charlie

  Ha jól emlékszem te tettél fel pénteken OTP-vel kapcsolatba 2500 körüli cél árat, amennyiben most innen le fordul és a 2860 el esik cél keresztbe kerül, tehát nagyot nőt az esélye, hogy el éri.

  TWER

  ReplyDelete
 24. üdv

  Ha a BUXnál ismét elesik 16450 nagyon gyorsan 16000-en találja magát, ugyan az az alakzat épül mint az OTP-ben.

  TWER

  ReplyDelete
 25. hocipo...ez traderszobas ajanlas?..eleg jok szoktak lenni..charlie..

  ReplyDelete
 26. Sziasztok!charlie,igen Ras

  ReplyDelete
 27. kosz az infot,beprobaljuk..charlie..

  ReplyDelete
 28. bocsi charlie felkiáltójel akart lenni a 4 es

  ReplyDelete
 29. Azt hiszem most jött el a pillanat, amikor azt kell mondanom, hogy kis tf-n nem tudom mi történik. Ha hírkereskedelem van, akkor az max. 1 napig látszik a grafikonon, lehet holnap több info lesz. A felrakott ábra, ahogy arra nagy esély is volt, úgy tűnik megbukott...
  Az órás ábra célzónája tartja magát (OTP), lehet túlságosan optimista vagyok, de én itt emelkedésre számítok, csak azt nem tudom megmondani, hogy milyen alakzatban fog ez testet ölteni.
  Lehet b of (B) után egy 5-ös szerkezet jött lefelé csonka 5. hullámmal a végén, majd csinált egy LD-t 100%-os retrace szinttel második hullámban? Mindezt a négynapos ünnep miatti bizonytalanság miatt nem látjuk a grafikonon? Mármint b of (B) 3 hullámát...

  Azt hiszem a piac majd eldönti, még mindig nem szeretem a b hullámokat .o)

  ReplyDelete
 30. Sziasztok!
  Addig húzzák, csavarják amíg el nem bizonytalanítanak mindenkit!
  Ad! Nem lehet, hogy egy X volt fel pénteken?

  Naitssz

  ReplyDelete
 31. Lehet, de az otp-nek be kellene férnie 2700 főlé, ez nem megy

  ReplyDelete
 32. Ha holnap réssel fel, akkor még sok minden lehet... és csak egy erős hír volt

  ReplyDelete
 33. akik eu vagy imf segitsegben reszesulnek azoknak a hitelminositeset felfuggeszthetik...de ugye nekunk nem kell segitseg...mi betyarok vagyunk..charlie..

  ReplyDelete
 34. Sziasztok, igen Charlie, de ezt hívják zsarolásnak ( persze szebben fogalmazva nyomásgyakorlás )!!! erre megy ki a játék évtizedek óta, adósságba hajtani és ezáltal kiszolgáltatottá tenni. Zsolt

  ReplyDelete
 35. üdv charlie

  Holnap nagy valószínűséggel meg lesz az OTP cél árad a 2500, mivel 2860 alatt zárt.

  TWER

  ReplyDelete
 36. Zsolt!
  Az IMF-töl felvettünk hitelt 2,7-utoljára mikor már 400 felett volt a CDS felár,4,2%-ért,az OV meg a piacról idén felvett 7,4%ért és most már jócskán 500 felett van a CDS felár,most mennyiért kapnánk a piacról?Államkötvényeket meg már több alkalommal nem sikerült értékesíteni csak egy részét.Emberekre sem kényszeritették rá a devizahitelt,meg a rengeteg hitelkártyát,még is hány ember belement-meg szinte kezdő 0 forintért vitték az új autókat,ja hogy utána törleszteni kell,szar ügy.
  TUDOD VAN EGY JÓ MAGYAR MONDÁS-ADJ KÖLCSÖN MINDJÁRT LESZ HARAGOSOD,erre mondtam múltkor mielött cselekszünk gondolkodjunk,ne hagyjuk hogy más gondolkodjon helyettünk,mert arra ráfizetünk.

  A tőkések a munkásosztályt egyre több és több drága árú, épület,
  és technika megvásárlására fogják buzdítani.
  Ezzel együtt arra ösztönözve őket, hogy egyre több drága hitelt
  vegyenek fel mindaddig, amíg a hitelek visszafizethetetlenekké válnak.
  A bedőlt hitelek csődbe juttatják a bankokat, amelyeket emiatt
  államosítani fognak, és mindez végeredményben a kommunizmus megszületéséhez vezet."
  ismerős?nem most írta.........Ras

  Karl Marx, 1867

  ReplyDelete
 37. Hát, nem szeretnék ilyen általánosabb témába beleszólni, de szerintem odáig igaz a logikai lánc, hogy "a hitelek visszafizethetetlenekké válnak" (ez az egyik cél szerintem), de a logikai lánc már nem igaz a következőre láncszemre: "a bedőlt hitelek csődbe juttatják a bankokat". (Ez igaz a több ezer bank esetén néhány, szélsőségesen piramisjátékot játszó bankra, egyébként szerintem nem állja meg a helyét.)

  ReplyDelete
 38. nem igazi idézet, jó lacika megérzése.
  http://www.urbanlegends.hu/2009/04/marx-idezet-kommunizmus-szuletese-2/

  ReplyDelete
 39. Lacika!nem is az a lényeg,(Marx)ha nem amit én írtam hogy valaki felvesz Lakáshitelt ,autó hitelt és még személyi kölcsönt is és utána belesír e TV-be hogy megszünt a munkahelye és most nem tudja fizetni,erről beszélek és miért kéne nekem-nekünk fizetni az ő felelőtlenségét,mert ugye most ez megy ezt akarják,majd az állambácsi kisegít!!és honnan van pénze? Ras

  ReplyDelete
 40. Szia Ras, persze ez a minden okos és diplomatikus megnyilatkozást nélkülözö kormányzati magatartás az IMF-el szemben nem vezet sehova de, látszik az a szándék a részükről, hogy nem viselik el ha nem az történik amit mondanak. Nincs jó helyzetben az ország, de közel nincsenek meg azok a feltételek, ami alapján a "bóvli" kategóriát megérdemelnénk. A leminősítés lebegtetésének eszközével teremtik meg azt a hangulatot, hogy következtében a piacról ne legyen lehetőséged tőkét szerezni, nem marad más választás mint Ők. Zsolt

  ReplyDelete