Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Friday 23 September 2011

Kereskedési idő utáni záró gondolatok

Ha valakinek ma nem válaszoltam kérlek jelezze, mert sok ábrát lőttem fel, a rengetek bejegyzés mellett, számos megjegyzés is született. 

Azt hiszem Cimballi azt írta egyszer , hogy a nagy fordulatok előtt megnő a blog forgalma, illetve amikor nem értik az emberek az eseményeket és elkezdik keresgélni az esés emelkedés okait. Imi-boy írt levelet reggel, hogy már más blogon olvasta az általam leírtakat, szerinte egyre többen olvasnak minket! :o) Én azt gondolom ez nem csak nekem szól, hanem Charlie kis tf-s ábráinak, Twer big picture-s előrejelzéseinek és sorolhatnám még Imi-boy, Naitssz, Hócipő, Zsozé, Lacika, Horgász, Ras, IC építő hozzáoszlásainak, hú remélem nem hagytam ki senkit, mert bajban leszek!:o)

A blogger statisztikájában én is látom, hogy igen felfutott az elmúlt két hétben a blog olvasottsága, gyakorlatilag duplázódott a napi letöltések száma. Ma az esés elindulásakor pedig hirtelen nagyon megnőtt ez a szám. (megj. pf OTP topic-on  délelőtt OTP napon belüli shortra tettem javaslatot, de ahogy Szarvasvadász tapasztalta, aki nem akarja azon nem lehet segíteni)

Íme a forgalom, amit érdemes összenézni a esés idejével:




Szeretnék írni a mai napról egy kis összefoglalót, elsősorban OTP-ről, de addig is köszi lányok és fiúk, mindenkinek jó pihenést a hétvégére!

16 comments:

  1. szia ad!

    köszi az egész hetit, illetve többieknek is!
    jó hétvégét!

    üdv.: r

    ReplyDelete
  2. Szia r!

    Nézz rá a forex oldara!

    ad

    ReplyDelete
  3. egy úr vagy, nagyon köszönöm! :)

    r

    ReplyDelete
  4. Én is köszönöm az egész heti munkádat
    jó pihenést,szép hétvégét
    zsozé
    :)

    ReplyDelete
  5. Sziasztok!

    Köszönök én is mindent, örülök a kis csapatnak. Mindenkinek szép hétvégét, kíváncsian várom a folytatást.
    Remélem, eljutok egyszer oda, hogy én is tudok már érdemben hozzászólni .
    Köszi Ad!

    ReplyDelete
  6. Csabesz, Lacika, rchrd!

    Nincs még emailcímem hozzátok, kérlek adjatok meg egyet nekem!

    Köszi!

    ad

    email címem: drian875@gmail.com

    ReplyDelete
  7. Szarvasvadász írta a pf topicba


    ""...mellesleg hiába shortolnád így halálra magad, a végén úgyse maradna semmid, amit kivehetnél a nemlétező bankból, úgyhogy ez a groteszk az egészben. hihi..."

    Azt hiszem, hogy inkább az a gond, hogy a tömeg kiszámíthatatlan, elég egy szikra és mindenki lerohanja a bankokat, hogy fizikailag kikérje azt a pénzt, ami egyébként is csak számítógépekben létezik. Ezt nem a tőzsde fogja kiváltani.

    A tömeg nincs tudatában, hogy igazából mennyire rossz vagy jó a helyzet, felkel, dolgozik, fizetést kap, teszi a dolgát. De ha valamitől beindul a tömeg és lerohanja a bankokat, akkor az futótűzként terjed és onnantól nincs kontroll és nincs megállás. Talán ez lesz az a pillanat a mai világban, amikor game over van és onnantól új időszámítás kezdődik. Na ha ekkor még a bróker számláján van a pénzed, akkor az a pénz már biztosan nem a tiéd (de lehet, hogy egyébként sem lenne már értelme).

    Ne legyen így.
    szarvasvadasz"

    ReplyDelete
  8. A fenti leírásban közölt esemény véleményem szerint egy 3/3. hullámban következhet be.

    ReplyDelete
  9. Hmm. Ez érdekes fejtegetés.
    Kissé forrófejű.
    Kimarad belőle az a tény, hogy az emberek megtakarítása egyenlő a nullával.
    Ez teszi ki a 85%-ot.
    A maradék 15% szaladgálhat kivenni, ám ebből 2-4% inkább beszállási lehetőséget fog látni. Tehát kb 10% az aki szóba jöhet. Ebből vonjuk le a való világ nézőit, "most nem megyek sehova tv-t nézek" tehát a lusta vagyok megmozdulni amúgy is sokan vannak kategóriát.
    Én szűk 7%-ra teszem a nagy rohamot. Ennyi 2008-2009 elején is volt.
    Ja és az idegződés. A multkor is felment 7000-re.
    IC

    ReplyDelete
  10. Szerintem ez már az események túl szuprázása.
    Kb. ugyan az, mint amikor az otp 7200 volt, mindenki arról beszélt 8500, vagy 12500 a következő megálló.
    Most ugyan ez van. Mindenki igyekszik rátenni még egy lapáttal. Ilyenek vagyunk mi emberek.
    És mi keresünk idegen létformákat? Minek?
    Amikor egymással sem tudunk normálisan komunikálni. :)
    IC

    ReplyDelete
  11. kommunikálni kimaradt egy m. bocs
    ic

    ReplyDelete
  12. Szia IC!

    Érdekes dolgokat írtál, tetszik. Ugyanakkor veled is és szarvasvadásszal is egyetértek, tf más, ő már a következő nagy esést vizionálja (eljön szvsz az emelkedés után) és az ottani lehetőségeket, veszéyleket.

    Ha most tényleg jön a fordulat, akkor azt képzeld el, hogy a 2008-as esés és a mostani között az a különbség, hogy 2008-ban 5. hullám hozta le az OTP árfolyamát 1200-ra, most az első hullám 2800-ig...

    2008-ban a válságot egy kereskedelmi bankban éltem meg, kívülről nem látszottak a gondok. A TOP 5 Magyarországon működő egyik bank felső vezetője (management tag) mondta nekem, hogy olyan likviditási gondok voltak, hogy volt egy pillanat, amikor kész volt a levél a felügyeletnek, hogy az adott bank fizetésképtelen. (likviditási problémák miatt). Azt, hogy ez valójában így volt e, vagy csak színezett példa és stratégia az anyával szemben, azt nem tudom megítélni. De már akkor komoly gondok voltak, amire készültek (MNB a háttérben fontos intézkedéseket tett a "roham" esetére, azaz komolyan számoltak egy ilyen lehetőséggel) Úgy hallottam, hogy abban az időben volt egy időszak, amikor a legnagyobb magyar banknak is jelentős likviditási gondjai voltak, mert nem adott nekik senki hitelt és volt egy tekintélyes nagyságú lejáró hitel a DB felé, amit vissza kellett fizetni, megfeszített munka eredménye lehetett, hogy megoldják a helyzetet.

    Szerencsére sokat tanultak a bankok a válság elindulása óta és sokkal jobb helyzetben vannak, de én nem zárok ki semmit... Lesz olyan ország, ahol a tömeghiszti dönt el bankokat...

    ReplyDelete
  13. Üdv Mindenkinek,

    a héten egy picit én is kimaradtam a dolgokból, mostanra sikerült végigolvasnom 'időarányosan' a dolgokat....
    gyerekek, ez hihetetlen!!!!! Elképesztőek vagytok!!!!!
    Minden elismerésem!!
    (lassan kezdem azt hinni, hogy Ti vagytok a bennfentesek :-D)

    köv. gondolat... Ad, és Többiek!
    Azt olvastam, hogy mostantól short tilalom, mert vhol itt lehet a nagy 1-es hullám vége...
    (2-300 pont ide vagy oda most szinte mellékes lehet). Tehát a várakozások most, hogy a 2. hullám jön felfelé, helyet csinálva majd egy későbbi pusztító 3.-nak. Ez viszont eltarthat több hónapon keresztül is.... emellett az is látható, hogy már lehet kötni a bux1212-ben...
    szval esetleg érdemes lehet már azt nézegetni, így év végén nem kell zárogatni.... hmm???

    csabesz

    ReplyDelete
  14. Szia Csabesz!

    A short tilalom csak arra vonatkozik, hogy átlagos tf-en (órás, napos) már nem érdemes shortban gondolkodni, mert nagy eséllyel fordulat előtt állunk.

    Ha valakiben nincs meg az a tudás, hogy ezt észrevegye, egy gyors felfelé körben nagyon megégetheti magát.

    Nyilván a két long tilalom után, ahol nagyon gyorsan nagyot esett a piac (és volt, aki az utolsó percekben zárta még +0-ban a poziait, pont a long tilalom miatt), csak arra akartam utalni, hogy nem árt az óvatosság.

    Aki a saját elemzési technikája és stratégiája mellett, mondjuk 5 perces tf-en shortolni akar, annak megvan a lehetőség .o) eddig is meg volt. Én nem tilthatom meg. De néha az egyszerűbb üzenet előbb célba ér, mintha leírom, "hogy ha... és akkor", hogy alakul a piac.

    A blog olvasói más és más tudásszinten vannak és azt gondolom, hogy néha egy egy ilyen "erős" üzenet jobban megvédi őket a veszteségektől.

    Elliott rendszere folyamatos választás a lehetőségek között, nyilván az elemzésben általában letesszük valamelyik mellett a voksot, tudni kell, hogy mikor borul a választott verzió és mikor kell újat elővenni, de azt is fontos tudni, hogy melyiket. Szerencsére a verziók között nem egyenlőek az esélyek, illetve van egy csomó "trükk", vezérlőelv, ami segít dönteni, akár arról, hogy mikor érdemes poziba lépni, mikor nem szabad, illetve mit kell figyelni...

    ReplyDelete
  15. bux1212 még nem likvid, nov vége felé lehet elkezdeni nézegetni, addig lutri a kicsi likviditás miatt

    ReplyDelete
  16. Bennfentes, ez tetszik!

    Elliott rendszere tökéletes, mindenkor le lehet vele írni a piac működését. Én nem találkoztam még más rendszerrel ami ezt képes megtenni, ráadásul egyszerű és kevés számú építőelemre támaszkodva.

    Ez a tudás elsajátítható, de nem könnyű, nem szabad az első kudarcok után feladni és bizony sok sok energiát kell belefektetni. Talán most már merem azt mondani, hogy ez a blog elemzései alapján elhihető.

    ReplyDelete