Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Saturday 25 June 2011

Vajon a hírekre mozog e a piac?

Tegnap az index a következő címmel jelentetett meg cikket (link a névben):


Valóban? A tömegek nyilván elhiszik, hogy egy csúnya görög politikus miatt esik a forint az euróval és a svájci frankkal szemben, de teszek egy hasonlóan komoly kijelentést: A görög politikust,  Tomasz Robopulosz-t személyesen ismerem, sőt én bíztam meg, azzal hogy jelentse be, nem szavazza meg a megszorításokat. De nem probléma, mert beszéltem a többiekkel is és én most úgy látom, hogy jövő héten a görög parlament megszavazza, kár izgulni...

Most nyilván torzítok és kifacsarom a tényeket a saját érdekeim szerint, de mindez annak szól, hogy jobban felhívjam a figyelmet a véleményre, amit megfogalmazok.

Aki régóta olvassa a blogot az már tudja a válaszom a kérdésre, az újonnan érkezők kedvéért teszem fel a mai bejegyzést, ezzel a kapcsolatban. Korábban, mint minden kezdő kereskedő én is kiemelt figyelmet fordítottam a hírekre, fejből tudtam melyik nap, milyen új adat érkezik, próbáltam a hírekre kereskedni és természetesen sikerült bukni...
Elliott elméletébe történő belemélyedés folyamán, azonban mást tapasztaltam, egyre kevesebb hírt olvastam (jelenleg szinte semmit) és az előrejelzések kezdtek pontosabbá válni. Rájöttem a híreknek általában nincs piac mozgató hatása, azért írom, hogy általában, mert van egy-két olyan Elliott-os szerkezet, ami esetében a hír egyfajta katalizátorként mozgatja meg a piacot, indítja meg az "égést". Mindenki sokkal jobban jár, ha úgy kezeli, hogy a hír nem mozgatja a piacokat. Szóval az alapvető tézisem ezzel kapcsolatban:

A hírek képesek megmozgatni a piacot, de ennek hatása napon túl már csak ritka esetben látszik a grafikonokon! A piac hamarosan visszaáll a korábbi útra (hullámra), ilyenkor jó beszállási pontot lehet találni.  A hírkereskedelem a kezdők vesszőfutása.

Nézzük meg mire gondolok pontosabban:

2011 május 29-ei CHF/HUF chartom, ahol a negyedik hullám várható célzónáját jeleztem előre:


Néhány nappal később az index elérte a zóna szintjét, június 1-ei ábra:


A negyedik hullám kiteljesedése után jeleztem, hogy ismét északnak várom a piacot, június 16-ai ábra:


A június 24-ei pénteki adatokat is tartalmazó chart:


Ezek után mindenki döntse el saját maga, hogy a hírek mozgatják e a piacot!

Mi várható utána, felteszek egy hetes ábrát, mindenki döntse el!

CHF/HUF kereszt hetes chart:


A kérdés inkább az, hogy jó e a jelölés?

5 comments:

  1. üdv AD

    Először is ehhez gratulálok, ha minden igaz akkor egy A hullám jön lefele? meddig. Ez akkor lehet rossz üzenet lenne a Buxnak shortos szempontból mert talán az Otp erősödéséhez vezetne? Minden esetre én is 20700-ig várom a Buxot ezen belül Mol 18000 Inával kapcsolatos gondok miatt, OTP-ét 5250 a ricsi pedig 32000-ig, ha ez így lesz akkor már 20000 alatti buxról beszélünk.

    TWER

    ReplyDelete
  2. Szia Twer!

    Köszi! Igen, a jöhet majd lefelé.
    Én személy szerint azt gondolom, hogy nem megyünk le annyira, korábban lesz egy fordulat. Egyenlőre nem akarok többet írni, mert szeretném a hétvégén minden oldalról átnézni.

    Ad

    ReplyDelete
  3. üdv charlie

    Jó lenne ha 2007-től raknád be a nagy képet a kínaiakról, mert szvsz. pontosabb irányt mutatna, nem néztem utána emlékezetből úgy rémlik mintha már 2008 nov. lettek volna a mélyponton amit europa, amcsik csak 2009 márc értek el. Persze ez még hogy fordultak nem jelenti azt hogy nem lesz további lejt menet.

    TWER

    ReplyDelete
  4. szia IC...azt mondod ""kicsit elszaporodtak a prognozisok""..hol??..a vilagban vagy itt a blogon?...tobb szem tobbet lat,nem?..es semmilyen prognozis nem jelent kereskedesre felhivast...szivesen latunk Toled is ""prognozist"" csak hajra:)..charlie..

    ReplyDelete
  5. üdv

    Megjegyzés ezek után ne hogy a kínai indexet követjük. Bár a Ricsi már évek óta azt követi 2009.ben elég sokat kereskedtem vele és a kínai indexet figyeltem amikor emelkedett mindig bele vettem és a Ricsi is 1-2 nap után szépen emelkedésnek indult.

    TWER

    ReplyDelete