Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 8 September 2021

OTP

Az időzítés egy fordulat esetén nagyon fontos, mert aki nem jól időzít annak sokszor a piac nem kegyelmez. A traderek nagy része mindenféle előképzettség és tudás nélkül kerül a piacra és hoz döntéseket. Ahogy egy "öreg róka" trader kolléga mondta mindig: "a tőzsdén előbb van a vizsga és csak utána jön az oktatás".

Számos különféle és hatékony kereskedési stílus létezik, ezek közös jellemzője a szakmaiság és egy komoly tapasztalati, tesztelt háttér. Közhely, hogy a trenddel éri meg menni, nem az ellen, mégis sokan nem fogadják meg ezt az intelmet, képesek a trenddel vitatkozni és mindenféle jel nélkül szembe menni az árral.

A tegnapi napos gyertya egy zöld gyertya, ráadásul megelőzi két nagyobb hasonló színben (Three White Soldier - inkább folytatólagos szignál lenne 80% feletti hatékonysággal, de a megelőző esés feltételének szerintem nem felel meg), a hetes gyertya sem bearish még, a múlt heti sem volt az. RSI a fenntartható bull tartományban divergál, ez többségében folytatólagos jelzés, még a Wilder féle swing short belépő jelzést is csak bő 1500 ponttal lejjebb kapna (kialakulhat, a völgy tetszetős). Talán a legagresszívabb beszálló jelen esetben (légüres térben mozog a papír, soha nem járt ilyen magasságokban, nincs az ellenállási szintekről tudomásunk, maximum feltételezésekkel élhetünk.) ha egy kulcsfordulós jelzés érkezik a piacra. Azonban a tegnapi zöld gyertya nem tekinthető annak, így a mostani szinteken egy naposon vagy napon felüli idősíkon való shortolás inkább nevezhető szerencsejátéknak, mint megalapozott befektetői döntésnek (alacsonyabb idősíkon ez a feltétel valószínűleg nem áll meg).

Habár a mai gyertya még nem zárt, gyanús hogy esélyesebb az újabb ATH, mint a beszakadás. Azt, hogy ezzel az eséllyel él-e a piac, elbizonytalanítja-e a shortosokat és újból vevői oldalon megjelenve új csúcsra húzzák-e a bankpapír árfolyamát, vagy a következő napokban fordulós kombinációt a chartra rajzolva lefordul-e az árfolyam a jövő dönti el, ahogy azt is, hogy mi lesz a korai shortosok vizsgájának az eredménye, szerencsével átcsúsznak, vagy pótvizsga következik, a múlt hét után, immár második alkalommal.


1 comment:

  1. Pótvizsga.
    Cup & Handle még él: https://www.tradingview.com/x/6tauefZZ

    ReplyDelete