Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 13 September 2021

Bux - újabb ATH

A magyar tőzsdeindex mozgása statisztikailag abba az irányba mutat, hogy a következő időszakban további ATH érkezhet a parkettre. Habár a long konfiguráció elsődleges célára még nem mutat újabb ATH-t, a setup feltételes valószínűség mellett (az első célár elérése esetén a második elérésére 80% körüli statisztikai valószínűség mutatkozik, azaz 1:4-hez az ATH esélye) már igen. Az első célár elérésére jelenlegi stádiumban már igen magas a valószínűsége, főleg, hogy több indikátor is megtámogatja, ráadásul napos idősíkon a piac a bull zónában tartózkodik.

Bux napos, bull támasz felett:



3 comments:

  1. Ez besült, pedig egész jó statisztikai támogatása volt, igaz, nem 100%.

    ReplyDelete
  2. Nem meggyőző nekem a bluek napos képe. Érheti meglepetés a bull elkötelezetteket.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Igen... és a shortosok is korán vannak.
      .
      Teljesen neutrális jelenleg még a kép, sőt statisztikailag egy kicsit a longnak van esélye, napos, vagy feletti idősíkon. Lehet ez az előrengés egy nagyobb esésnek, vagy már az, csak még nincs kellő megerősítést és "buy the dip" fut, egy nagy eséssel jön a kijózanodás.
      Egy ilyen felfelé menő trendnél azért érdemes megvárni az első alacsonyabb tetőt, egyelőre csak magasabb tető, magasabb alj van a legtöbb helyen, ez a trendfelismerés legkönnyebb módja.

      Delete