Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Saturday 12 June 2021

Raiden Ltd. - Óriási potenciál

Kicsi ausztrál bányász cég, óriási potenciállal (Xetrán elérhető!).

Korai chartok, korai figyelem:



Információim szerint egy kiürült tőzsdei cég átvétele, újrapozicionálása történt meg, ez magyarázza azt az óriási esést a chart elején, ami nem a mostani tevékenységet érinti. A vállalkozásnak úgy tűnik, hogy olyan kutatási területekre sikerült szert tennie, ami a kudarc lehetőségét a minimálisra csökkenti. Területekkel rendelkezik a De Grey Minning Ltd. mellett, melynek kiváló aranytartalmú területei vannak, az arany tellérek minden bizonnyal átnyúlnak ennek a kis vállalatnak a területeire is. Európa egyik legkomolyabb aranylelőhelyének feltárása a covid járvány miatt csúszott, így talán a területen tevékenykedő befektetőknek óriási lehetőség a többi hasonló cég meneteléséből való kimaradás kompenzálására. Nem vagyok funda elemző, a cégről meglévő információkat arra használom, hogy a technikai oldalról látható képet erősítsék, mely az elmúlt napokban ismét figyelemfelkeltő jeleket produkált. 

A charton van egy bullish slingshot, illetve a rajzon nem láthatóan, de kialakult egy 1-2 szignatúra is, ami arra utal, hogy hamarosan kilőhet az árfolyam (ehhez majd egy kis kettesre szükség lehet 1-2-1-2 konfiguráció):

 

Hol lehet a célár? Akár nagyon magasan is, 0,095 elérhetőnek látszik, sőt az csupán egy közbenső állomás és ha az aranybányász cégeket nézzük, általában markánsabb megnyúlásokat produkál, mint a részvénypiac.

10 comments:

  1. Xetrán ma ment (eddig) 45,71%-ot, ticker: YM4. AU zárva volt, kicsi lehetett a forgalom, kell egy megerősítés hozzá, szvsz.

    ReplyDelete
  2. Nekem ez az utolsó fel-le-felkör eddig flat karakterisztikát hordoz. De, több gyertya, több info.

    ReplyDelete
  3. Szia Ad!
    Bitcoin témában szeretnék kérdezni. Mennyi az esélye, hogy a 24k sávba megy az árfolyam (gondolom Elliot szerint nagyon magas)? A másik pedig, hogy ha eléri ezt a sávot az árfolyam, utána elképzelhető egy új ATH?
    Nagyon köszi és üdv:
    Dani

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia Dani!

      Elég valószínűnek tartom, hogy eléri a sávot, amit jeleztem (ha százalékosan kellene mondani valamit érzésre, akkor 70%-ot mondanék).

      Az új ATH-val kapcsolatban vannak "félelmeim". Elliott által felfedezett elmélet egy folyamatos növekedési modell, ugyanakkor a természetben is van egy "összeomlás/ elmúlás", amire itt még nem kaptunk magyarázatot, mondjuk egyedi termékek esetében. Azt elfogadom, hogy a technológiában óriási innovációs lehetőség van, de a kriptopénzek jelen verzióban való működése szerintem csak egy érték nélküli szerencsejáték, forró krumpli dobálás, ami majd végül valaki(k)nek a kezére ég. A pénz funkcióját nem tudja beteljesíteni, nincs meg a stabilitása, ami rendkívül fontos bárminél, amit csereeszközként akarunk használni, ha a végére ér a folyamat, akkor a bányászoknak sem éri majd meg fenntartani a számítástechnikai kapacitást és azt a költségstruktúrát, ami a tranzakciók könyvelése okoz valahogy fedezni kell, ráadásul a sorok között már bőven lehet olvasni, hogy az USA (és utána majd mindenki más) szabályozni fogja, elsősorban a terrorizmus és a szervezett bűnözés (Észak- Korea, kábítószer, fegyver kereskedelem) miatt a coinokat (az olajrendszerre mért kiber támadás és a váltságdíj coinba, már nemzetbiztonsági kockázatot jelent,jelenleg a háttérben a törvények kidolgozása fut).
      Egy tőkepiaci - akár átmeneti pánik - pedig a tőkeáttételek miatt szerintem nem árfelhajtó, hanem eladási hullámot indukáló folyamat lehet majd (ha nem is az elején).

      A felfelé mozgásból, lehet majd következtetni a célárra és arra, hogy új ATH lesz-e esetleg a termékben. Nem szabad elfelejteni, hogy irracionális befektetők mozognak a parketten, aminek a vége úgy is az lesz, hogy elvesztik a pénzüket, sőt lehet adósságba sodródnak, de tudomásul kell venni, hogy az ilyen irracionális állapotok a racionális gondolkodás által feltételezett időn túl is - sőt inkább azon túl - maradnak a piacon. Nem lehet tudni mennyire lesz a buborék felfújva. (azt sem lehet kizárni, hogy én tévedek, azaz világszinten fizetőeszköz lesz a bitcoin, nem csak a történelem egy érdekes fejezete).

      Delete
  4. A dollar/Forint arfolyam mozgasrol mit gondoltok jovo hetre ? 305 Ft lesz a csucs ? Esetleg 310 Ft ? Hetfon, kedden,szerdan milyen arfolyam mozgasokat gondoltok ?

    ReplyDelete
  5. Raiden Ltd- a chartal nem tudok vitatkozni. Csak gyorsan rapillantottam a cegre. 4 alkalmazottja van, mostani chairman elozo vallalkozasai a Riversgold Ltd (ASX: RGL), Vanadium Resources Limited (ASX: VR8) nem mutat eros karaktert. Kicsit bizalmatlan vagyok ezzel a ceggel kapcsolatban.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Más termékek ezek, nem mainstream, de ahogy Michael Burry fogalmaz, övék a jövő. De nem úgy kell velük kereskedni, mint egy blue-val az egyszer biztos.
      VR8 karakterére nézzél rá, mit csinált az elmúlt két nap ;)

      Delete
  6. Ketsegtelen, hogy 0,5 rol 0,85 re par nap alatt menni nagyon jol esne a portfolionak ez a resze rendben is van. Miota kitetted az otletet figyelgetem a management tranzakciokat. Egy uj cegnel en a grafikon utan egybol merleget, PnL,t cashflowt es hasonlokat nezek ezert valoszinuleg ez masnak jobban testhez all.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itt azért azt egyelőre nehéz, speciális terület, többet mond majd a kutatási eredmények, ha közzéteszik és megerősítik a gyanút, hogy a De Grey tellerébe fúrhatnak bele a saját területükön. Ausztráliában most van a pü év zárása, lehet az eredmények ezért késnek (8 hete várnak a mágneses felmérésekre a befektetők), illetve van még egy adalék, amire figyelni kell, olyan bumm van a területen (no covid), hogy nincs munkaerő és nincs szabad gépkapacitás, a türelem itt nagyon fontos. Jobb az eredeti ausztrál tőzsdét figyelni a német piacon az árjegyző nagyon távol áll, egy vétellel 20%-ra is el lehet tolni az árfolyamot, miközben a termék ára valójában csak oldalazik.

      Delete