Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 7 October 2020

MOL

Célzóna elérve, fordulós jelek, jöhet egy nagyobb felfelé kör, ha kivette az ellenállást. Belelátom, hogy gyors mozgással megy fel, ami azt jelenti, hogy lehet 10-15%-os hét is (extrém 20% közeli).

MOL hetes chart:

Korábbi várakozás:



34 comments:

  1. Szia Adrián!
    Jól értelmezem, hogy hetes tf-en jó valószínűséggel egy flat 4-es hullám C alhullámába léptünk? Ez az elsődleges várakozásod?
    Szabad tudni, hogy milyen tf-en, és milyen fordulós jeleket észleltél? Vagy ez szakmai titok?
    Előre is köszi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia!

      2H-D-w-m
      Nem mindig a számozás számít, lehet flat C, de inkább fordulatban gondolkodom, lefelé kész lehetett egy 5. hullám. Ebben az esetben minimálisan felvárhatjuk addig. Ha éppen egy ED lesz a befejező alakzat, akkor még lehet meglepetés, de azt majd később, támaszzóna van/volt több tf-n.

      Delete
  2. Rendben, köszi! Sokan mondják, hogy előre nem érdemes csonka 5-tel számolni, mert nagyon ritka, ezért gondoltam a flatre. Tény viszont, hogy abban az esetben a B túl hosszú lenne az A-hoz képest. Azért nem gondoltam 5. hullámnak a tavasz óta tartó lejtmenetet, mert túl sekélynek érzem impulzusnak, és nagyjából csatornában mozgott az árfolyam lefelé. Az ED egy meglehetősen szivatós kimenetel lenne, az egyszer biztos. Remélem, hogy nem lesz ED, de ez persze nem kívánságműsor. Sajnos a fordulós szignálokat én még nem tudom magabiztosan felismerni, úgyhogy nekem egyelőre maradnak a számozások, és a személyiségjegyek vizsgálata. Esetleg tudsz ajánlani valamilyen könyvet, amelyben mélyrehatóan írnak a nagy valószínűségű indikátor jelzésekről?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nem ismerek ilyen könyvet, sőt szerintem ez az, amit nem is nagyon adnak át.

      Delete
    2. Rendben, köszi! Végül is az első évemben még nem érzem tragédiának, hogy nem jutottam el még arra a szintre. Ha jövőre sem érek el áttörést autodidakta módon, akkor külső segítségért folyamodom majd.

      Delete
    3. Külső segítséggel óvatosan. Kereskedni senki nem fog megtanítani. Egyfelől azért, mert nem oktatják, még akkor sem, ha valaki azt állítja magáról, másfelől pedig az a tapasztalatom, hogy a pszichén múlik minden, azt pedig csak te tudod fejleszteni.

      Kezd el nézni a chartot, rakj fel magadnak valamilyen momentumindikátort (macd, rsi, stochastic, cci), tegyél fel mozgókat a chartra és nézd meg mi előzött meg egy nagyobb elmozdulást, ezt csináld napi rendszerességgel és lesz majd megfigyelésed, gondolatod. Utána fogd ezt a megfigyelést, fogalmazd meg pontosan, precízen és kezd el tesztelni, visszamenőleges adatokra, ha nem jó az eredmény, keress plusz feltételeket, amelyek kizárják, vagy megerősítik a setupot, faragd ezt addig, amíg nem lesz egy konzisztens setup. Utána teszteld menet közben, mert utólag sokszor más látszik az indikátoron, mint menet közben. Legyen olyan a setup, hogy ha találasz hozzon 2-3R-t, a találati arány pedig legyen 50% felett. Ha ez megvan, kész vagy!

      Delete
    4. Igen, én is ezért tekintek végső megoldásként a külső segítségre, mert félek, hogy nem hozná meg a kívánt eredményt. Követem az EWI Trader's Classroom-ot, de az sem hozta meg a várt áttörést, pedig Jeffrey Kennedy nagyon profi tanár. Nekem a pszichével nagyon nagy gondok vannak, pont ezért van szükségem egy nagyon hatékony rendszerre, mert az elemzéseim tapasztalataim szerint több, mint 50%-ban megvalósulnak, mégsem tudok profitot termelni.

      A momentumindikátorok, mozgóátlagok, BB már régóta fenn vannak a chartomon, rajzolom a Kennedy csatornákat, keresem a Fibo clustereket. Figyelem az MACD ZLR-t, az egyszerű és csúzli divergenciákat, próbálok támasz és ellenállás szinteket keresni, fordulós gyertyaalakzatokat felismerni. A sok információ viszont csak még ingatagabbá tesz, mindig találok ellenérvet az elképzeléseimre, és azokat szinte kivétel nélkül akkor találom, amikor már beléptem egy trade-be, és egyébként is labilissá válok. Le is álltam egyelőre az éles kereskedéssel, mert ez így csak egyre vastagabb bukókhoz vezet.

      Köszönöm a tippet, hogy a nagyobb elmozdulásokat megelőző indikátor mintázatokat keressem. Bár próbálkoztam már ilyesmivel, de valószínűleg nem vizsgáltam elegendő esetet, és nem ástam elég mélyre. Jó, hogy mondod, hogy utólag más látszik az indikátorokon, mint menet közben, mert pont emiatt nem mélyültem el jobban a témában. Utólag mindig könnyű okosnak lenni, menet közben viszont folyamatosan találok érveket mindkét irány mellett. Megpróbálok jobban elmélyülni a témában, ezért is reméltem, hogy van erre valami szakirodalom, de ezek szerint egy sokkal nehezebb utat kell bejárni. Nagyon köszi a kimerítő választ, nem is szeretnék visszaélni tovább a a segítőkészségeddel.

      Delete
    5. Még annyit kiegészítésképp, hogy tisztában vagyok vele, hogy minimum 2-3R-es setupokat kell találnom, és azokat kötni, de a magabiztos trade menedzseléshez szükséges stabil lelkiállapot számomra csak akkor lesz elérhető, ha megfelelő számú pozitív visszacsatolást kapok egy-egy kereskedési helyzetről, addig pedig az előzetesen számolt 2-3R a valóságban 1 alattivá válik a korai zárások miatt. Ezért kell szilárdabb megerősítés a TA-ból.

      Delete
    6. Elliott hullámok nem kereskedési rendszerek, talán 2-3 olyan ritka esemény van, amit lehet(ne) lőni, konzisztens módon. Szerintem inkább célárazni lehet vele és felhívja a figyelmet a veszélyekre, lehetőségekre, azokra a helyekre, ahol érdemes setupot keresni.

      Keress objektív kritériumokat (Elliott szubjektív), vegyél elő egy Excel-t és kezd el benne rögzíteni az adatokat, kizárólag objektíveket. 100-200 körül már lesz irány, hogy a következő 500-nál mit kell nézni, meddig kell vinni, stb.

      Delete
    7. Rendben, nagyon köszönöm a jó tanácsokat, így fogok tenni!

      Delete
  3. Csoportos tréninggel kapcsolatban érkezett hozzám kérés, az lenne a kérdésem, hogy érdekelne-e mást is a lehetőség?

    ReplyDelete
  4. Aranybánya után ami sokaknak nagyot hozott.
    Itt egy gas+olaj kitermelessel foglalkozó vállalt.
    Aminex plc
    Tegnap igen jo hirek jöttek a cég életében először..
    Kuksizzatok rà

    ReplyDelete
    Replies
    1. megneztem, szepet emelkedett, tobbszorosere. Mehet meg innen feljebb ? Van egy nagyon sokat esett reszveny, az Aston Martin (AML). Nincs jovokepe ? Lehet benne fantazia hosszu tavon ? Ha jol tudom, a Volkswagen a tulaja. Mi dobhatna meg a reszveny arat ? Uj tipus, gondolom. A Ferrari mennyivel jobb lett...

      Delete
    2. Tudtommmal nem a Vw. Idorol idore vk (uj befekteto)lat benne fantaziat, akkor megugrik, de altalaban szenved a vallalat. Most is uj tulaja lett, uj promo, aztan COVID. Versenyreszvetelek torlese. Fejlesztesek torlese. Motorokat altalaban mercedestol veszik (AMG) tudtommal. Szepek a kocsik, de mint vallalat a csod szelere megy mindig. Ettol meg TA alapon lehet erdekes neha.

      Delete
    3. Aminex 10 -ha jot nezek- 10 ev alatt 1/10-e lett az arfolyam. Onnan duplazni nem tul vonzo jatszani vele. :)

      Delete
  5. A konzumba beszálltál 5 forinton,
    majd eladtad 3000 en??
    Ez is hasonló spekuláció..
    De itt màr van pár 10 millio dollár nyereség.. ami az árfolyamba még nem epült be.

    ReplyDelete
  6. Érdekes gondolat hogy még nem épült be, mert ez ellent mondana a hatékony piacok elméletének, minden szintjén.
    Ad: Engem érdekelne a tréning, sajnos az előzőről lecsúsztam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. A sociomics szerint nem műkdöik a hatékony piacok elmélete. Míg az elmélet szerint a szereplők a döntéseiket információk mellett hozzák meg, az elmélet szerint sokkal inkább igaz rá, hogy a szereplők többsége a saját döntéseiket, elképzeléseiket azokkal az információkkal támasztják alá, melyek a döntést igazolják.

      Ha belegondolok abba,hogy egy a blogra kitett elemzést az elmúlt évek alatt milyen kritikák értek, akkor ez az állítás teljességgel megállja a helyét. Többször írtam, hogy nem csak azokat a sorokat kell elolvasni, értelmezni, ami alátámasztja a kereskedő elképzeléseit, hanem azokat is, melyek ellene szólnak, de sokszor azt az olvasók figyelmen kívül hagyták. 10 évvel ezelőtt, ha leírtam egy pf topikban Elliott nevét, vagy az elképzeléseim mellé odatettem a hullámelmélet kifejezést, akkor kezdődött a boszorkányüldözés. Manapság mindenki Elliott szerint számoz, ami szerintem nagyszerű dolog, de csak abból a szempontból, hogy az elmélet az őt megillető helyre került. De az elképzelésekben nagyon sok hiba kerül. Tulajdonképpen nem történik más, mint az elliotti rendszer rugalmasságát kihasználva, azt nem következtetések levonására, hanem a saját elképzelések alátámasztására használják, nem véletlen a sok csalódás.

      Tréning: Dobj kérlek egy emailt a Drian875-re (gmail). Egyszerűbb lesz ott megbeszélni az időpontokat.

      Delete
    2. Nem érkezett meg a mail. Ha valóban érdekel (a korábbi feltételek mentén), akkor kérlek írj rám, köszi!

      Delete
  7. Időm, remèlem mèg elèg..
    Ès ha időm elég, a részvény pedig folyamatosan ciklusban van akkor megéri várnom a nagy számok törvénye alapján..

    ReplyDelete
  8. Mol reggel:https://www.tradingview.com/x/SW5aYVn5
    Mol most:https://www.tradingview.com/x/AbHsdzst

    ReplyDelete
    Replies
    1. Az indit szépen lehúzták, volt 1590 is, elég sokáig. Mintha még mindig itt lenne a "nagy" eladó. SRV meg sehol egyelőre.

      Delete
    2. SVR:
      13 - 100K - https://bet.hu/newkibdata/128473930/MOL_buyback_20201013_hun.pdf Napi forgalom 16%-a
      14 - 100K - https://bet.hu/newkibdata/128474494/MOL_buyback_20201014_hun.pdf - Napi forgalom 17%-a
      14 - 200K - https://bet.hu/newkibdata/128474858/MOL_buyback_20201015_hun.pdf - Napi forgalom 22%-a

      Delete
  9. Az megvan hogy az állam odaadott a corvinusalapitvanynak 82 millio db mol részvényt.. aminek Hernádi Zsolt az elnöke...

    ReplyDelete
  10. megjöttünk: https://www.tradingview.com/x/DiPio4Fc

    ReplyDelete
    Replies
    1. Célzóna ugyanaz,annyi, hogy én zz-ként néztem.

      Delete
    2. https://www.tradingview.com/x/TybAvYxX
      okok a charton, megnyúlt 5-re gondolok és majd kedd-szerdán jöhet egy inv. HS talán, amit sokan észrevehetnek

      Delete
    3. Lehet. Egyelőre a konzervatívabb verziót vettem, amíg nem győz meg. IHS-sel túlbecsülöd a nagyérdeműt szerintem.

      Delete
    4. Rájöttem miért nézed ZZ-nek, 4H miatt.

      Ha randomot nézel, azzal jó ha tisztába vagy, hogy a napos gyertya a következőképpen néz ki 4H-n:
      2H-4H-2H, azaz torz, mert 7:00-11:00 az első 4h, 11:00-15:00 a második és 15:00-19:00 a harmadik, ami kereskedési idő tekintetében 9:11;11-15, 15-17

      Delete
    5. akkor meg is van a jobb vál: https://www.tradingview.com/x/e7e7DweY

      Delete
  11. https://lemming99.blogspot.com/2020/10/valuing-ruvuma-before-farm-out.html?m=1

    Itt egy "becslès" az Aminex plc-ről..
    És ami mèg jó lehet, persze ez 100% ék lutri csak emiatt befektetni de az esély megvan.., elsőnek mondjuk olajat talàlnak azon a részen ahol most is folyik egy fúrás..
    innen lehet nagyra nőni szerintem..

    ReplyDelete
  12. forditott vall-fej-vall 1700 vonalon kb...meglatjuk (1850-ig adna)

    ReplyDelete
  13. OTP: https://www.tradingview.com/x/9wmMQ2zd

    ReplyDelete
  14. https://www.tradingview.com/x/0DcA2Bfr

    ReplyDelete