Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 23 July 2020

EUR/HUF - firssítés 1.0.26

Nagy, teli gyertyákkal erősödik a forint, ami azt jelenti, hogy érdemes odafigyelni a mozgására, mert nem biztos, hogy az előzetesen preferált mozgás lesz a nyerő a következő időszakban. Egyelőre az elképzelés ugyan nem tört, de a belső szerkezet és a szélesség, főleg ez utóbbi lassan már nem magyarázható a nyárral és a 4 hullám devizapiaci sajátosságával!
346,5 átvitele elhozhat egy olyan forinterőt, amire sokan nem számítanak és a magyar valuta akár 340-es szint magasságáig erősödhet. Ez egy veszély főleg a longban ülők számára, érdemes tehát odafigyelni!



16 comments:

  1. Replies
    1. http://buxelliott.blogspot.com/2020/07/trade-of-day.html?showComment=1595354707118#c1185328000584123802
      Véleményem nem változott.

      Delete
  2. Hát reméljük itt fordul..

    ReplyDelete
  3. Hogy érted, hogy 4. hullámnak túl széles? Eleve már megsértette az 1. hullámot, így az impulzív emelkedésnek annyi. Azaz 1-2-3 inkább A-B-C korrekciós szerkezet volt. Rosszul látom?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Deviza és forint, nincs egységes piac, folyamatosan változó és sokszor brutálisan kiszélesedő spread van, ami nagyobb, mint a napi mozgás.
      Majd ha a záróárak sérülnek, addig nálam nincs elvsérülés.
      A hetes charton ez nem történt meg, gyanúm, hogy valahol napos és hetes közti trendet látunk, ott kell ezt figyelni.

      Egyébként min. az esély, hogy ebből fel tud épülni, mert itt még kell min. egy lefelé kör.
      Bull verzió lehet még, hogy egy kettes hullám jön fel, a kamatemelés okozott egy megnyúlt 5. hullámot. Minden más verzió bear, pl egy flat korrekció felfelé mint B (vagy extrém esetben 2) és most egy C lefelé 340 környékére.

      Delete
    2. Most már csak egy visszakorrekció kellene, hogy shortba lehessen lépni.

      Delete
    3. Talán 350-ig még visszanéz egyszer, de tovább már nem hiszem most egy ideig.

      Delete
    4. :D én ezt nem shortolom, ennyire nem bízok a pártban és Matolcsyban :D
      ez nekik ultrakellemetlen
      forintnál most nekem egy irány van, csak a long, minden mélypont vétel

      Delete
    5. Szóval minden mélypont...
      http://keptarhely.eu/view.php?file=20200723v00sqadjh.png
      Ez van, ha nem jön setup és unatkozik a trader :D, lemegy m1-re, ilyen őrültségét forintnál.... :D, teljes kockázattal :D

      Delete
  4. Kis timeframen nézve a 348,2 már jó shortbeszálló lehet.

    ReplyDelete
  5. mondjuk Varga szavaira gyengülnie kellene..."nagyobb lesz a recesszió mint amivel számoltak" ergo Eltolcsyék hazudnak.

    ReplyDelete
  6. Azert ez a forit begyengules meglatasod nem igazan ert vegulis be,de a 700 dollaros arany celarat se erzem most kozelinek.
    Persze beszelhetunk most eltero idosikokrol...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Forint: 26 frissítés volt az elmúlt időszakban, szerintem nagyon jó követhető volt a mozgás és a kritikus szintek előrejelzése. Persze nem került ki minden chart a blogra, de a várakozások egy része a chartban még mindig benne van, olvasható, azok között amik a blogon is láthatóak. Nagyobb tf-n továbbra is bull vagyok(eur/huf), ezt a mozgás belső szerkezete vagy 330 markáns törése írhatja felül. Minden gyertya új információt hordoz és egy kritikus szint törésével a nagyobb kép módosulhat. Az EUR/HUF elemzések szerintem brutális telitalálatok voltak az elmúlt időszakban és akiket láttam kereskedni azok nagyon jó ütemben a csúcsnál le is zárták a pozikat.

      Arany: Valóban egy korrekciós várakozást nem hozott a piac, elvetette. A blogra nem került ki azóta semmiféle frissítés és kérdés sem érkezett ezzel kapcsolatban. A piac most éri el ez első célzóna alját (1950 körül van a közepe, de mivel havi chart, ezért akár egy +/- 50 pont még simán benne lehet). Ott a dupla tető miatt lehet egy elakadás. Az általam követett nagyjából 10 aranybányász cég hasonló szituációban van, ott talán egy-két hete megindult egy méretesebb korrekció, itt is elképzelhető egy elakadás, oldalazás/esés. Egyelőre nincs fordulós jel, de érezhetően kezd túlvetté válni.
      A 700-as zóna egy feltételes jelzés volt "amennyiben fordulatról van szó, akkor gyors mozgással le kell törni az 1350-es szintet", szerintem ez nem idősík kérdése, hanem értelmezés, a leírtak értelmezése. A mögöttes tartalom megértéséhez némi Elliott-i tudás is szükséges. Azaz, ha b hullám közlekedik felfelé és egy flat korrekció, akkor az ideális célzóna 700 környéke lehetett volna. A flat verzió és a jelzett szinten történő elakadás és 1350 törésének együttes eredője okozhatta volna a 700-as szint elérését, egyik sem következett be.

      Delete
  7. Olaj rosszul néz ki, setup kötött, 1,5-2,5 dollár esés a célár kb.

    ReplyDelete
  8. Szia Ad!

    Euro menetelése ilyen meredeken meddig várható a dollárral szemben?
    Elképzelhető a megálló után erősebb korrekció is vagy most nagyon viszi a lendület a dollárt a leejtőn?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia! Igen, erre gondolok, hogy jöhet hamarosan valami lefelé, emlékeim szerint egy 1,168-as szint lehet érdekes, nincs előttem most grafikon, nem tudom elérte e vagy sem, napi szinten nem követem.

      Delete