Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 22 July 2020

EUR/HUF - 1.0.24

A korábbi chart tegnapi frissítéssel:


5 comments:

  1. Mi lesz mpst az irany hogy latod Ad? Erdemes longot nyitni 348 korul?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Erre a kérdésre nehezen adható rövid válasz.

      TA-sként nem egy tradet nézünk,hanem több trade együttesét. Nagyon fontos, hogy egy trade-be megfelelően kalkulált kockázattal és fix stop szabályokkal menjünk bele. Kis tf-n a forint a spread miatt (főleg éjszaka) nehezen megjátszható (gyakorlatilag h4 alatt nem is szabad vele foglalkozni, ahogyan min. 4 forint várható elmozdulás alatt sem. Ha itt az van, amit gondolok, akkor 363/373/380/400 simán lehet a vége a mozgásnak, idővel.

      Fundás oldalról a forint gyengülésének legnagyobb támogatója maga Orbán és Matolcsy, egyfelől az elhibázott gazdaságpolitika, másfelől Matolcsy téves felfogása miatt. Ha megnézzük az intézkedéseket, akkor a problémákra adott válaszok kb. ugyanazt a kört érintik:
      1/ hitelfelvétel a jövőből(lakosság túlhitelezése ingatlanhitelekkel, MNYP einstand stb.)
      2/ multik, bankok megadóztatása
      3/ forint elinflálása

      Nekünk ez utóbbi érdekes, gazdasági bajok jönnek. A hitelfelvétel most problémás, mnyp-t már elvették (egy összeg + havi befizetések), a bankok veszteségesek, nehéz őket tovább adóztatni, a forint elinflálása előtt azonban szabad az út, ráadásul a költségvetés "tartaléka" 10 év sikerpropaganda után az EU pénzek forintosítása, az átváltási különbözet. Az inflálás jó a költségvetésnek, átmenetileg a versenyképességnek, politikailag is jobb az infláció, mint a megszorítás, főleg, ha az inflációs számok is manipuláltak (menj el vásárolni, szerintem nem 2,2%-ot látsz). Biztos vagyok benne, hogy ezt az utat fogják folytatni. Szóval a forint ellen játszani, főleg egy ilyen államháztartási hiánynál, minden bizonnyal kifizetődő (vagy csak a vagyon reál értékének szinten tartása miatt) megoldás. 260-nál kapták meg a kormányrudat, most 350, gyakorlatilag 30-40%-kal inflálták el az emberek vagyonát (megtakarítás, fizetés reálértéke), miközben a többség ezt nem vette észre.
      Szóval funda alapon minden mélypontot venni kell!

      Persze benne van a kockázat, de ahogy 310--nél, 320-nál, 330-nál is benne volt, van rá esély, hogy a vége jó legyen.

      Delete
  2. sőt ELtolcsí egyértelművé tette a kamat csökkentéssel, hogy a 350 fölötti szint nekik kellemes, sőt jelenleg szükséges is!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Erre az államháztartási hiányra (500% a terv tény eltérés) nem számított senki, de arra se, hogy az adat után forint erő indul :D

      Delete