Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Friday 3 April 2020

KV mellől

EUR/HUF: Semmi jele a jegybanki lépésnek a charton, nem sikerült megfordítani a forint gyengülését, egy átmeneti megtorpanás következett be.
A politika túlhúzta, ahogy előttem sokan elmondták, ez már nem csupán gazdasági, hanem politikai probléma. A koronavírus mögé sunyi módon megbújni igyekvő korlátlan hatalom túl sok volt a piacoknak, ezt csak egyféleképpen lehet értelmezni: korlátlan hatalom, diktatúra.  A piacok ezt nem szeretik, nem is fogják honorálni. Súlyos árat fizethetünk az elmúlt időszak felelőtlen gazdaságpolitikájáért és nem csupán azok, akik elkövették, hanem mindenki. A tőke menekülőre fogta, ez egyértelmű és kiszámítható következmény volt. A török, argentin példára immáron nem lehet azt mondani, hogy fikció, ez a valóság és az exponenciálisan elszálló árfolyamnak egy pánikban nincs felső korlátja. Egy lépés hátra, azonnal vagy a gödör túlságosan mély lesz!
A chartban sok minden benne van a 373-on túl a 400, sőt a 450 lehetősége is. Érzelmektől és haragtól függetlenül a 371-373-as szint elérhetőnek tűnik még mindig, talán utána jön egy kis megnyugvás. Még mindig van vételi erő, marad még shortos, akit nem zártak kényszerből 330-ra, 320-ra játszva. 

USD/HUF: Hasonló a helyzet mint az eur esetében, bár lehet, hogy a megugrás előtt még lesz lefelé egy korrekció 320 környékére. A 2014-ben írt utolsó célár, ami akkor oly hihetetlennek tűnt belátható időn belül el is érhető, a bull flag célára magasabbra is mutat, de maradjunk egyelőre annál első lépésben, azaz 350, bull flag 363-365-re mutat.

Olaj: Célárzónából nagy rally, óriási emelkedés +30%. Akik megkapták a skype-on becsatolt cikket és kommentet világosan látják, így működik a piac. Sokszor nem is kell a chartra nézni, hogy lássuk közeleg a fordulat.

EUR/NOK: tegnap este kitettem az elképzelésemet a blogra.

Arany: Korrekció lehet, jó eséllyel egy B hullám, a mi a legkiszámíthatatlanabb hullám az összes közül. A min. célárát elérte, a maximum pedig a korábbi tető felett található, akár 1857. Naposon most szerintem csak kockázatos belépő van, bármelyik irányba.

Russel: Brutális megnyúlás F685 lehetett egy harmadik hullám (?), közben bearish slingshot. Még nem meggyőző, mert van egy bull flag is, törjön a flag a további déli mozgáshoz. Van a charton egy nagyon erős bull jelzés, ami a flaget támogatja, de nincs még trigger, ami a lokális tető felett érkezne meg, megfelelő mozgás kíséretében. Egy kis érdekesség a setupról (két zárási technika mellett, azaz stop mozgatás egy szint elérését követően nullába):



Indexek: Kivárok, összességében inkább bear vagyok, de egyelőre nem tudok kizárni egy long lehetőséget, ahhoz hogy objektív támogatás is legyen még várni kell. Támogatást jelenthetne, ha az ADP hír utáni low kivételre kerülne.

EUR/USD: naposon kérdőjel, alatta nagyon szépen kereskedhető szakaszok vannak, de most előrejelzéssel nem próbálkoznék, beszorult a senki földjére, mely igen széles és közte pattog (kb 1,06-1,14).

12 comments:

  1. Küldöm mindenkinek aki aggódik a forint árfolyama miatt.
    csak, hogy tudjátok nem vagytok egyedül: https://www.facebook.com/orbanviktor/videos/202383047878813/

    ReplyDelete
  2. Tegnapi OTP long szorosabbra húzott stopja kiütött. 3,75R-t ment.

    ReplyDelete
  3. EUR/USD ma fordulóhoz érkezhet.

    ReplyDelete
  4. Szia Ad! Goldon gondolkodom. 2001-ben indult egy impulzus, ami 2010 közepéig tartott. Utána egy ötös le 2015 végéig, onnan jön föl. Innen elvesztem a charton, de nekem ez egy hosszú távú oldalazásnak látszik, ahol az 1900 környéke a következő csúcs (nem elliott). Csak a flat, meg a háromszög nem kezdődik 5-ös wavevel, zigzag sem lehet, mert akkor a B nem korrigálhatna 50%nál többet.

    ReplyDelete
    Replies
    1. A hétvégén ránézünk! Van példa az anyagban, goldról.

      Delete
  5. Pedig állítólag nemsokára 7%-ot fog erősödni a forint:
    https://infostart.hu/gazdasag/2020/04/03/a-forint-7-szazalekos-erosodeset-varja-a-reuters-felmerese

    ReplyDelete
    Replies
    1. Elgondolkoztam, hogy vajon ugyanazokat a kereskedőket kérdezték-e meg, akik most margin call-t küldtek az ügyfeleik egy részének, a többinél meg remegve várnak egy kis erősödést, mert elég kellemetlen felvenni a telefont.

      A válság ilyen, az érzés is, amikor meg kell mondani valakinek, hogy tévedtél. Ez mindenkivel előfordul, lehet kezelni is, de csak és kifejezetten a belépéskor, a pozi és a risk nagyságának megválasztásával. Válság van, válság lesz, a kiülöm startégia a számla kivégzését is hozhatja. Csak olyanokra hallgassatok, akik már túlélt egy válságot és van tapasztalata!

      Delete
    2. Biztos, hogy fogják majd támasztani a forintot, kérdés, hogy a jelen helyzetben ez elég lesz-e ahhoz, hogy ne gyengüljön tovább akár jelentősen.

      De akkor ha jól olvasom az írásod érdemes lehet a kp-t átpakolni eur-ba, ha még egy komolyabb leértékelődés várható.

      Delete
    3. Vagy egy másik lehetőség, hogy kvázi shortolod a forintot.

      Delete
  6. kisbandi te mit gondolsz most az eur huf ról?

    ReplyDelete