Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 30 March 2020

Hétindító

Olaj: Ez még ennyi év után is hihetetlen, egy olajra másfél éve a nyilvánosság előtt is leírt,  20 dollár alatti célár és teljesült! Link

USD/HUF: Van egy bull flag a charton, egy lehetőség, ami számomra sokat jelent. 2014-ben írtam egy elemzést, Elliott és technikai alakzatok segítségével, szerepelt ott egy hihetetlen célár: 350. 6 év távlatában 15 forint tévedés kerekítési különbözet, de mégis sokat jelentene, ha elérné a célárat, visszaigazolást jelentene, hogy az eddig befektetett energia megtérül. Link

EUR/HUF:Könnyű a helyzet, nagy mozgás érkezik. Legalább 10 forint elmozdulás! A nehézség az irányban van. Alakul egy ékszerű alakzat, azonban a pozícióját nehéz megmondani, egy esetleges északi kitörés esetén egy  leading diagonal lehet, egy délre történő lefordulásnál pedig akár egy endig.

Indexek: Bizonytalanság van bennem, ami lehet a tőkeáttételnek és a pozicionáltságnak köszönhető. Arra adom a nagyobb esélyt, hogy új low-t ütnek a piacok, az összes. NQ, Dow, S&P, Bux, Dax stb. A mozgás ugyanakkor elbizonytalanít. Réssel nyitott, várakozás szerint, de a follow through nem úgy érkezett, ahogy azt vártam, ilyenkor a kérdés mindig felmerül bennem, elnézek valamit? Sok találat után már csak matematikailag is nő a tévedés esélye, ezzel is kalkulálok most.

OTP: Új low a gondolatom, egy utolsó menekülés a longból még ebben a hullámfázisban. Célár 8K alatt. Rengeteg számlanyitás történt az elmúlt időszakban. Olcsók a részvények és a pánik nem tart örökké, V alakú válság lesz, gyors visszapattanás. Mondják.... előkerültek a konyhapénzek és egyenesen mennek a piacra, vesznek a háziasszonyok. A felfelé kör majd segít 9780, vagy 9500 lesz a tető? Csak a felső felett törik a bear elképzelés, ami 9000 alá mutat minimum, de az ideális 7700 környéke.

OTT1: Nem tudom eldönteni, hogy valóban bent van-e a low, vagy sem. Ugyanakkor a múlt heti mozgás folytatása esetén nem tudom kizárni. Lehet a magyar piac nyertese ebben a pánikhangulatban ez a kis cég lesz?

14 comments:

  1. Akkor számodra megvolt az 5. hullám az olajban és várod a jelzést long irányba?
    EUR/USD még mindig lehet ez egy "C" vagy ez már extrém?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nem érte el a célárat, de a zónát már igen, nem lepne meg egy leszúrás délután.
      EU:C a tető 1,15, lásd chart.

      Delete
  2. EUR/HUF-ban egyelőre felfelé néz ki a 10 Ft-os elmozdulás

    ReplyDelete
  3. Daxban hiányzik nekem egy új csúcs még minimum ma/holnap, aztán meglátjuk így lesz-e.

    ReplyDelete
  4. Engem borzasztóan zavar ,h mindkét devizapárnál eur huf és usd huf a 10 hetes mozgó 12 forintra van a jelenlegi árfolyamtól... Nem fogja elhagyni szerintem .Naposon zászló alakzat ,tendfolytató , emelkedő trend ,eur usd forditós jel naposon ,de mégis ez nagyon zavar... Nem egyértelmű számomra jelenleg .Nyilván ha holnap kihuzzák a zászló alakzatból és lendülettel megy a célár magasan van .A dax ,sp ,dow ugyanezt gondolom .. Mindenki boritékolja az esést ,én nem .Ott is a 10 hetes bazi messze van ,nem is tud esni egyenlőre

    ReplyDelete
  5. A siker esetében sokszor nem a pontos elemzés a döntő, elég annyi, hogy hol lehetnek fordulópontok, hol törik egy-egy elképzelés, ha pedig megerősítés jön hol lehet a célár.

    Ha jó a trade management, ami az igazán fontos a pozíciónál, akkor egy rossz elemzések egész sora után is lehet az ember a pozítiv tartományban és jó elemzések ellenére is lehet negatív a számla növekmény.

    A tudás mellet, felett a kereskedési tudás és a psziché az, ami a sikerre vezet. Nem csak risk félelem létezik, hanem profit félelem is, amikor nem fut ki a trade, mert a trader a kis profittól megrészegül és nem akarja elveszíteni, ezért korán zár, nagyon korán, otthagyja az asztalon a főnyereményt pár leeső falatért.

    Néha nem kell tudni, hogy merre fog menni a piac, elég, ha azt látjuk,hogy nagy elmozdulás jön, ha időben a tömeg mellé állunk, akkor eredményt érhetünk el.

    ReplyDelete
    Replies
    1. az irány tudása nagyon fontos szerintem,és ha jó irányban állsz akkor tudsdz keresni vagy kevesebbet vagy többet

      Delete
    2. Legtöbbször igen, de néha nem kell tudni és itt ez volt a lényeg.

      A zárási stratégiák fontosabbak a belépésinél, sokan pont ezért rontják el, túl sokat figyelnek a belépőre és túl keveset a kilépőre. A jót korán, a rosszat későn zárják.

      Delete
  6. Igaz a profit félelem rosszabb szerintem .... De úgy nézem a zászló alakzat győz !

    ReplyDelete
  7. Szia Ad,
    az eur/huf eseteben az exp flat verziot meg eletben tartod? (C kb 360-361-ig).
    Vagy volt mar olyan mozgas/idobeliseg benne, ami miatt mar elvetetted.
    Koszonom, Andro

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia!

      Valami itt nem stimmel. Az exp flat korrekció azt jelenti, hogy a korrekció B hulláma kimegy új csúcsra, a C hulláma pedig a trenddel szemben mozog. Az EUR/HUF esetében ez jelentene egy új csúcsot, ma pl új high volt, majd egy déli irányú korrekciót. Szóval nem C futhat olyan magasra, hanem a B. Feltéve, hogy B mozog északra. Ma a tető 359,5 felett volt, ha B akkor akár el is készülhetett. De van más alakzat, amit még nem tudunk kizárni.

      Jelenleg az látszik, hogy egy erős menet után, ha nincs megfelelő fordulós jelzés, akkor a pozíció tartása jobban megéri, mert lesz még esélyünk magasan, vagy a korábbi tető felett kiszállni. Jött egy lassulás a charton, ami pozícióját illetően több minden lehet (5. hullám, vagy B). De ez a kereskedési tf függvénye is.

      Most még nem látok H4-H1 fordulós jelet, de ez nem is a csúcson jelenik meg, hanem később. A forint keresztek különleges állatfajok, kis tf-n nem igazán lehet a belső szerkezetekre adni, pedig nagyon fontos az elemzési technikámban. Többségében azért figyelem, mert nagyon sokan érdeklődnek iránta (Szerintem más keresztekkel való kereskedés, esetleg részvényekkel sokkal nagyobb hatékonyságot adnak, ha valaki elérte a tudás bizonyos szintjét, ugyanakkor látom, hogy sokaknak kényszerből kell figyelni, de napos alatt csak ritkán van jól értelmezhető szerkezet. A napos elmozdulás mostanában pedig lehet elég komoly is)

      Delete
    2. Szia, köszönöm!
      (Figyelmetlen voltam, rosszul irtam, de egyebkent igy gondoltam: B fel, C le..)

      Delete
  8. Szia, azert nincs minden veszve most hovegi utolso nap jon , aprilis hozhat meg konnyen aljakat mindenhol konnyen.

    ReplyDelete
  9. Most már shortosok is elhiszik, hogy bull. Én is elhiszem. Mégis szerintem Sp 2700, majd fordul áprilisban 1700-2000-ig. Elliott szerint is 2700 azt hiszem, de ezt Ad tudja igazán. Amatőrként írok.

    ReplyDelete