Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 19 February 2020

BÉT (Bux, Richter, OTP, OTT1, MOL)

Bux:

Ahogy a megjegyzésekben írtam, két reális verziót figyelek a magyar indexben. Az egyik mely szerinte egy korrekciós B hullám (ZZ) tart északnak. Ebben az esetben a célzónának fognia kell az emelkedést, melyből lefordulás következik. Az erre vonatkozó elképzelést a chartba rajzoltam:


Amennyiben átszáguld a zónán, akkor ezt az elképzelést el kell vetni és egy 5. északra tartó hullámban kell gondolkozni, melynek a harmadik hulláma törte az elképzelést. Ebben az esetben a 47.000-47.500 között lehetne egy kisebb fordulatot keresni.

Richter:

Egyre inkább arra gondolok, hogy a nagy tf-s elképzelés hibás, azaz nem háromszöget csinált a papír 2006-2015 között, a lefelé kör pedig nem impulzus, hanem egy mély flat korrekció. Egy ideje bizonytalan vagyok a papírt illetően, valószínűleg ez lehetett az oka. Bár még nem vetném el a hsz elképzelést, de háttérben kezelném. 
Nagyon erős felfelé kör, nagyon rövid idő alatt. Ez a sajátosság leginkább a harmadik hullámok jellemzője (néha van egy-egy hasonlóan elszabaduló b hullám is). 
Ha lefordul a zónából érdemes visszatérni rá, mert akkor egy méretesebb esést hozhat a korrekció (akár 6200 környékére, a bull piaci elképzelés mellett).





OTP:

A bankpapír inkább bullish, azaz esetében a B verzió helyett inkább az impulzus futását részesíteném előnybe. Kell egy - két nap talán a bizonyossághoz, ebben az esetben egy ATH után jönne egy kis korrekció, majd további ATH (említettem jó néhány hete, hogy van egy extrém bull gondolatom, nos, mostanra már nem is annyira extrém).




OTT1:

OTT1-nak nyilvánvalóan nem használt az őszre tervezett kibocsátás elmaradása, melynek hírrére réssel ugrott meg a piac. A felfelé kör, melyről tavaly tavasszal írtam az elemzést, jó eséllyel egy B hullám volt. Azaz lefelé egy C hullám közlekedik, mely további mélypontok ígéretét hozza a 160-200 forintos zónában. A fordulatra nagyon oda kell figyelni, mert akár egy nagyon lendületes emelkedés is elindulhat a szerkezet elkészültét követően.


MOL:

Nem létszükséglet, de nagyon "szép" lenne a charton látható zónába érkezés után egy lefordulás 2400-2500 közötti szintekre, legalább.

21 comments:

  1. BUX-t illetően nálam B az elsődleges verzió:1. a felfele kör ZZ-nek megfelel. 2. A napi gyertyákból sok kanócos, ami azt mondja számomra, az emelkedésbe rendre beleadtak. Hármas hullámban szolidabb (kevesebb kanócos) gyertyatesteket várnék. 3. Fibo szint stimmel:0.76-1 közötti retrace.
    A ZZ utolsó impulzív tagja lehet egy ED, az 1. hullám hosszabb, mint a hármas, így az ötödik hullám nem lehet hosszabb a 3. hullámnál (doboz). Ha így lesz 2-3 nap alatt lejön 1000 pontot.

    ReplyDelete
  2. Chart lemaradt: https://www.tradingview.com/x/5TzWZZPM

    ReplyDelete
  3. EUR/USD keresztről rég esett már szó.
    Meddig tarthat még az euro gyengélkedése?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hetesen, havin megrajzoltható egy csatorna, abban esik szépen a kereszt. Szerintem le fog jönni a csatorna aljára, ott lehet valami nagyobb megpattanás, az esés egyelőre impulzusnak tűnik, ami még nem készült el.

      Delete
  4. EUR/USD-nél nálad mi a csatorna alja?

    ReplyDelete
    Replies
    1. attól függ mikor ér oda
      18.11.11 és 19.09.29 heti aljak összekötése

      Delete
  5. Tudom, hogy kapod a kérdéseket mindenhonnan, de egyszer (a korábbi tetőnél) feltöltöttél egy nagyon jó Arany elemzést (XAU/USD), ami aztán elég pontosan jött is.
    Világos, hogy fundásan a központi bank kamatcsökkenéseket áraznak be; viszont technikailag nekem nem egyértelmű, hogy Elliot alapon 2019 májustól kezdődően egy III. hullámban lehetünk, vagy kicsit távolabbról nézve ez akár már egy V.?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia!
      Gép: új winchester, új OS, a régi chartok talán még megvannak valahol, de nem mentettem külön ki őket, továbbra is áll a korábban vázolt elképzelés: https://1.bp.blogspot.com/-GLb3Q3n4zlo/XdOgtadT2PI/AAAAAAAASE8/oalQTJEPC_IOnPpF8A5RiFI2gyjxYH5_gCLcBGAsYHQ/s1600/arany%2Bhavi.PNG

      Delete
  6. Szia Ad!
    Koszonom az elemzest, tudom keresemre is tetted fel. Szep hosszu elemzest irtal, este elolvasom.
    45920on zartam az utolso longokat 45960on mar shortoltam, bar gyorsan visszakaptam 45940en, de utana ujra adtam 45900tol. Jo nap volt ma is.
    At fogom nezni este az elemzest, mert sajnos napkozben nem ertem ra! Ha latsz undonsagot, kivancsian kivancsian olvasom. Koszonom

    ReplyDelete
  7. Hiányolom a 02.21-ki kávét
    😃

    ReplyDelete
  8. Szia Ad!
    A Magyar Telekom nagyon érdekes helyre érkezett. Innen fogalmam sincs, merre tovább.
    Meg tudod nézni esetleg, szerinted a hullámok mit mondanak?
    Nagyon megköszönném!
    Szép napot!
    Gyuri

    ReplyDelete
    Replies
    1. gyors ránézés, első gondolat: https://www.tradingview.com/x/WkU2Kug4

      Delete
    2. Hááát.... Így benne ülve nem tűnik túl bíztatónak-rövidtávon.
      Hosszabb távon sincs pozitív kép?
      Mindenesetre köszönöm szépen!
      Szép estét!
      Gyuri

      Delete
    3. Lehet tévedek.

      Minden gyertya új információ, időnként újra kell értékelni.

      (osztalékrészvény, kamatot lefelé már nem fogják vinni, felfelé nem akarják, de előbb utóbb fogják, ebben az esetben, ha a termelőképessége nem nő, akkor az lefelé mutat, de majd az ehhez értők leírják pontosan)

      Delete
  9. Sziasztok!
    Valaki tudna nekem segíteni abban, hogy a saxo trader felületén mit kell beírni a keresőbe, hogy lássam az S&P 500 indexet?

    ReplyDelete
  10. Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete