Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Friday 27 December 2019

EUR/NOK

Letörés gyanú. Nem tartottak ki a támaszok (hetes, utolsó gyertya még nem zárt!), a rajzolt ék alsó szára foghatja meg  az esést, előrször. elég jó esély van arra, hogy egy nagyobb trendszint csúcsa már ott van a grafikonon. A kérdés, hogy a rajzolt nagy ED-hez tartozó csúcs, vagy csak az ED 4. hulláma halad délnek. Erre egyelőre nem fogunk tudni választ adni. 22-én egy olvasói levélre a következő dolgokat írtam a keresztről: "Nem törtek számomra a kritikus szintek, de már picivel nagyobb esélyt adom annak, ha nem sokkal is, hogy bent van egy tető, a kérdés, hogy mekkora tf-n. Ha nem sikerül visszahúzni a jövő héten és tovább esik, akkor valószínűleg letörik az első kritikus szint  és akkor 9,4-9,56 közé mindenképpen le kellene legalább érkeznie. Első körben a 9,85 környéke már elég jó lenne, ha folytatásként odáig lejön és onnan indulna egy behaló fordulós kísérlet. Hetesen kialakult egy short konfiguráció, ami jó esélllyel nem sül be. 9,9345-t környékét kellene hetesen erővel átvinnie."
9,85-t elértük, lássuk lesz e északi kísérlet és behal -e, ahogy az előzetesen megfogalmazott várakozás szól.

11 comments:

  1. Szia Ad,
    Az S&P-nél C hullámot vársz vagy az 5-ik hullám végét?
    Illetve kíváncsi lennék, hogy nálad most hogy áll az EUR/HUF számozása? (5)/1/C
    Az arany, akkor elszállt?

    ReplyDelete
  2. Szia!

    SP-t figyelem, ezen a szinten van egy céláram (3240-45/+-10-20pont). Lehet ez egy 5. hullám, akkor még januárban, esetleg februárban menetelés lesz, vagy lehet egy runningflat b of B-vel egy B hulláma, annak vége lehet és nem lehet kizárni egy lezúzást 2200 környékére.
    EUR/HUF oldalon nincs egyértelmű bizonyíték, a mostani felkör fog sokat elárulni, de ebben az időszakban (dec utolsó két hete) nem fogunk bizonyosságot kapni. Én inkább bullish vagyok a keresztet illetően, azaz forint gyengülést gondolok nagyobb eséllyel, de jelenleg a senki földjén tartózkodik. A setup, elég erős, amiről áprilisban írtam és a célára 340 környéke, várom még azt a szintet, mert jobb esélye van, mint a 310-nek, de ez a tőzsde, itt nincs bizonyosság, csak ha megtörtént.
    Arany szerintem észak, erőteljesen ment az elmúlt időszakban és törte az eső csatornát, lokális tető reális várakozás.

    ReplyDelete
  3. Kösz a huf infot
    Dollárrol mit gondolsz?

    ReplyDelete
    Replies
    1. EURUSD: legalább egy lokális high lesz még, ott talán többet lehet majd látni, a fordulat megerősítését keresem, long vagyok, de nincs bizonyosság.

      Delete
    2. Megkérdezhetem, hogy a lokális high alatt pontosan mit értesz, mert nem teljesen tiszta nekem :) Köszi!

      Delete
    3. A nem túl régi tetőt. Azt mondom, hogy új highra megy a charton, de nyilván nem a tavalyi/tavaly előtti csúcsra, hanem az idei "peak" fölé van esélye kerülni.

      Delete
    4. Közben, ahogy látom már lokális high a kereszt.

      Delete
  4. EUR/NOK-ban valahogy nem akar korrekció kibontakozni, ma már volt egy újabb mélypont. Sokan akarhatnak beszállni, sokan le is maradtak éppen ezért, szóval a szokásos forgatókönyv.

    Forint: ma dél körül lesz a fixing, ha jól tudom, ott kell figyelni, mit akarhat az MNB. A mai mozgás inkább a longot támasztja alá.

    BÉT: kicsi forgalom lesz.

    ReplyDelete
  5. KV: bullish slingshot naposon, vagy a vagy a korrekció kész lehet, új csúcs is benne lehet, korrekció esetében is

    ReplyDelete
  6. Szia Ad, sp esetében nem 3200 ra gondoltál? 2200 as leszuras erős lenne első körben :)

    ReplyDelete
  7. Nem leszúrást írt, hanem lezúzást....

    ReplyDelete