Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 24 November 2019

TESLA


TESLA elemzés Gusztitól:

A napokban mutatta be a Tesla a legújabb modelljét, a Cybertruck pickupot. A bemutató után a részvények árfolyama esni kezdett, még a napos charton is szép nagy réssel. Az újságírók persze egyből a megosztó formával és a golyóálló üveges bakival magyarázták az esést.


Az árfolyam mozgására pedig már sokkal korábban egész jó jelek voltak a charton.
Az első chart 2019. augusztus 29-ről származik, ekkor már egy ideje figyeltem a papír mozgását.


Az elképzelésem szerint egy flat korrekció C hulláma jött lefelé. Az árfolyam a csatornából júniusban kilépett, ekkor lehetett arra számítani, hogy korrekció vagy egy trendforduló kezdődött, ezért is jelöltem 1 vagy a hullámnak. Majd ezt követte egy zz korrekció (amely akkor nekem tökéletes 2. hullámnak tűnt) és ezután az árfolyam újra északnak fordult. Itt még esélyes volt, hogy komplex korrekció is lehet, de nálam 5h és 8h idősíkokon már long belépő volt és ez később a napos charton is megjelent.
Ha a felfelé mozgást korrekcióként figyelem, akkor is reális célzóna lett volna a 290-300 dolláros sáv. Ha pedig impulzusra számítok, akkor a minimális elvárás a 350 körüli szint volt ekkor. Ezeket a célzónákat jelöltem is a charton és még augusztusban átküldtem Ad-nak.
Az aktuális charton szépen látható, hogy október végén réssel emelkedett az árfolyam, ez tökéletes 3. hullám (3/3), kezdőként az ember legkésőbb ekkor már biztosan tudja, hogy hol tartunk az impulzuson belül. Plusz katalizátorként működött a jó negyedéves jelentés, amely a Tesla esetén meglehetősen ritka. J


A jelölt 350-es szintet elérte, sőt még a 360 is meglett. Napos charton réssel megindultunk lefelé, kisebb idősíkon nálam short setup alakult ki, elsődlegesen a 300 körüli szintre figyelek, mint 4. hullám célára. Ezután már lehet következtetni az 5. hullám végére is, de jelenleg nem szaladnék ennyire előre.
Szóval a Cybertruckra meg a golyóálló üvegre hivatkozhatnak az újságírók, de a Tesla árfolyamának a mozgására már sokkal korábban ott voltak a jelek a charton.


5 comments:

  1. Richter talán csúcsot fogott ma 6000 Ft-tal és 84-es napi rsi-vel, véget vetve az impozáns és kicsit túlhúzott 1270 pontos emelkedésének. A korrekció szintjét hozzávetőlegesen 5300-ra tenném most, aztán meglátjuk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  2. Szia Ad,
    Otp-ről régebben írtál. Most mit gondolsz róla?? Tovább 14.700 felé vagy dél?

    ReplyDelete
  3. Honkongi index tenyleg gyonyoru

    https://ibb.co/7NtD2Xr

    ReplyDelete