Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2019. július 16., kedd

Richter

A jól ismert 3D chart. Továbbra is várok egy legalább egy leszúrást, a jelenlegi helyzet szerint 4950 környékére minimum.  Ha nem B hullám közlekedik délre, akkor sokkal mélyebben fog megállni az esés.


18 megjegyzés:

 1. Szia Ad!
  Esetleg C-től egy ED, mint 5. hullám?

  Zoli

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Zoli!

   Nem értem mire gondolsz. A charton lévő C-re, vagy most a lefelé körben valahol egy C, vagy amennyiben korrekció jön, akkor a felfelé kör esetében egy c/ED?

   Törlés
 2. Válaszok
  1. lehet, ami talán csökkenti az esélyét, az az, hogy az utána jövő mozgás nem volt elég lendületes, azaz az ED kiindulási pontján túlra nem jutott az ED idejének 2/3 része alatt.
   Ez adódhat abból, hogy magyar piaci részvény, aminél a likviditási feltétel nem teljesül minden esetben, vagy abból, hogy az egy komplex korrekciós szerkezet és nem ED.
   Helyileg állhat ott ED, mint C, szóval lehet, csak van egy olyan többségében teljesülő megfigyelés, ami itt nem áll.

   Nem feltétlenül fogjuk tudni minden esetben beazosítani 100%-ig a formációt, szerintem kereskedési oldalról a lényeg, hogy megtaláljuk azokat a pontokat, ahol az RR arány, az esély megfelelő kombinációban áll fent.

   Törlés
 3. Ilyesmire gondoltam: https://invst.ly/ba2w2
  Bevallom, kicsit mintha lapos lenne a legutóbbi korrekció (4), amiből most lefordult.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A magyar piac sok esetben illikvid, még a nagyok is (OTP, MOL, Richter), így az elemzés során számolni kell azzal, hogy Elliott rendszerében csak korlátozottan lehet elemezni, a kemény szabályok esetében néha rugalmasságot kell tanusítani.

   Az kevésbé zavarna, hogy a 4. kicsi, az már inkább, hogy belezárt a jelölt 1. hullámterébe. Ha lefelé ZZ-t rajzolsz naposon, akkor működhet a dolog, akkor az utóbbi hetek sávja lehet egy negyedik, pl.

   Törlés
  2. ED esetén belezárhatna, csak a kiinduló pontnál nem mehet magasabbra. Mondjuk ha magyaráznom kell, biztos hülyeség :)

   Törlés
  3. Nem, ebben igazad van, annyi a megkötésem, hogy az ED esetében a hullámok belső szerkezete ZZ-kből áll, nekem az a lapos korrekció messziről és közelről is inkább flatnek tűnik.
   lehet ott még egy 1-2-1-2, azaz szebben írva 1-2-i-ii, azaz egy két különböző tf 1-2 hulláma, amiből hatalmas gyors esés jönne, mert 3/iii indulna el.

   Szerintem az sem baj, ha valaki olyat kérdez, ami nem állja meg a helyét. Sokkal rosszabb az, ha valaki nem akar fejlődni, tanulni. A blog egyik funkciója volt korábban és most is az, hogy tanuljunk, tapasztalatot cseréljünk. Sajnos a trader világ nem mindenkinek jön össze, változhat az ember élethelyzete is (munka, család, gyermek), így sokan elhagyták a blogot a korábbi időszakból, vagy visszajárnak, de már csak olvasni.

   Törlés
  4. Lehet még egy olyan eset is, hogy 5/1 ZZ készülődik csak, a későbbiekben látjuk majd beteljesedni a 3. hullámot (OTP-ben van ilyen gyanúm, hogy valami ék lesz lefelé, ahol most éles ZZ korrekció megy felfelé)

   Törlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

   Törlés
  6. OTP kérdéses nekem. Havin van egy bullish slingshot és hogy legyen kontextusa, mehet most egy 5. hullám felfelé (W, M timeframe), ami ED lenne és ennek az 5. hulláma kimenne ATH-ra (ennek a ZZ-nek az első impulzusa lesz nemsoká kész)?!

   Törlés
 4. DAX- idősíkok harca..
  https://invst.ly/ba2xi
  https://invst.ly/ba2xp

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Általános nagyobb kutya szabály a charton is érvényesül, azaz a nagyobb tf-n van igaza (legalábbis sokkal többször).
   Ebben a helyzetben el tudom képzelni, hogy mindkettőnek igaza lesz. Rengeteget statisztikáztam a Slingshotot is, a divergenciát is.

   A slinghot - bár konzisztens - elég sok tévedéssel jár, továbbá a várható értéke alacsony. Azaz mire be tudsz lépni, vagy egy gyertyakombináció, illetve mire reagálsz a lefordulásra, szintén gyertyakombinációval, sok esetben vagy nagyon kicsi a reward, vagy már a belépő szint alá megy. Ez szinte természetes, mert sokszor a 4. hullám okozza, ahol az 5. után gyors fordulat, vagy korrekció indul, nem meglepő módon sok esetben gyors A hullám mellett. Ezt talán céláras belépővel (de akkor még nincs sling, csak erős beleképzelés) és valamiféle céláras zárással (1=5) lehet elkerülni, ezt a fajta megoldást nem teszteltem, így nincsenek rá eredményeim. A sima sling esetében 0,3 R körül alakul a várható érték, azaz 100 lövésből 30 R-t lehet összehozni (M3, NQ mini teszt). A devizapiacon, ahol a 4. korrekció sokszor mély, szerintem rosszabb az eredmény, az index, részvény piac jobban játszható. Továbbá minél magasabb a tf, annál jobban prosperálnak a setupok, illetve jobban lehet az elemzéstechnikára is számítani. Ami még játszhat, hogy az 5. hullámok sokszor lassú emelkedésben öltenek testet, ami gyakorlatban egy csatorna, tele ellenirányú fordulós jelzésekkel, szóval elemzésnél megerősítés, kereskedésnél kihagyom a slinget.

   Törlés
  2. Megnéztem kereskedéstechnikai oldalról (indikátorok). A divergencia jelen állapotában nekem kevés. A divergenciák is jól kereskedhetőek, de nem önmagukban, jelenleg vagy nem marad meg és fals lesz, vagy lesz egy magas korrekció.

   Törlés
 5. Eur usdben 4hn 1,2 i-ii es a ii most erhetett le. Jo az rr. Ha tenyleg 1-2 i-ii akkor el kell neki indulni hamarossan

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Papcsi te vagy ezzel a google azonosítóval?

   Törlés
  2. Nem értem, hogy gondolod.

   Olyan,mintha egy B jött volna le és felfelé egy C indulhatna hamarosan vagy még nincs kész egy 5. lefelé és még jön valami leszúrás.(4h)

   Törlés
 6. https://ibb.co/tL34vzn
  Szia jah en vagyok. Alighanem ez a munkakeresos emailem? :))

  VálaszTörlés