Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 22 July 2019

Olaj

Semmi olyan nem történt az elmúlt hetekben az olajjal kapcsolatban, amit ne jeleztem volna előre, mint lehetőség. Nem tört egyetlen egy szint sem, ami kritikusnak nevezhető lett volna. A világpiac tele volt az olajat befolyásoló hírekkel (Irán, Opec stb.), mindezek mellett vagy ellenére a grafikon hozta a várakozási szinteket.

Az elmúlt egy-két hétben erős bizonytalanság lett úrrá rajtam, aminek elsődleges oka a "right look"-ban keresendő. Az elemzési technikám egy fontos eleme a multitimeframe használata és itt bizony a valószínűségek és a belső szerkezetek olyan konstellációja található, mely alapján nem tudok megfelelő magabiztosságot szerezni a további mozgást illetően.

Az elmúlt hetekben készült, publikum elé ezidáig nem került chartok:





Távolról nézve a felfelé kör egy impulzusnak tűnik. Bear verziót csak egy nagyon kifacsart és a kevésbé valószínű esetek mellett lehet beszámozni a charton. Nem szeretem ezeket az eseteket. Hosszútávon az éri meg, ha mindig a magasabb valószínűség mellé tesszük le a voksunkat, hacsak valamiféle erős indok nem áll fent, ami egyben a valószínűségeket is befolyásolja. 
Ezekben az esetekben szeretek távol maradni a piactól, addig, amíg további információ, esetleg egy kritikus szint törése be nem következik. Az utolsó charton látható egy erős támaszzóna, illetve a zóna alatt (jelölés nélkül) egy másik. Valószínűnek tartom, hogy a héten a nagy esés után, a támaszokat elérve északnak indul a piac. Amennyiben az első szintet letöri kapok olyan megerősítést, mely a további bear irányba mutat, a korábbi lokális tető kiszedése után pedig egyértelműen long formációban fogok gondolkodni.

Ha az elemzéstechnika nincs mellettünk, akkor is van arra lehetőség, hogy a pozíciókat megfelelően menedzselve sikereket érjünk el. A shortokat én a támaszoknál zárnám és re-entry verzióban, a profit egy részét feladva, shortolnám tovább a támasz alatti szintekről.

15 comments:

  1. Sziasztok!
    Ha az EKB kamatot csökkentene a héten, milyen hatással lenne az Eur/Huf árfolyamára?

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. Csodálkoznék, ha vágnának, inkább más lazító lépésre/kommunikációra számíthatunk. Tény, hogy szorul a hurok, mert hiába papolt Draghi az elmúlt években, hogy a monetáris eszközök önmagában nem elegendőek, strukturális reformokra is szükség van fiskális oldalon, és míg a Fednek van honnan vágnia, Frakfurt izzad... Amúgy tankönyv szerint a forintnak erősödnie kellene a "carry" miatt, ha mégis vág az Ekb, de igazából csak akkor, ha jövő szerdán a Fed is vág (79% az esélye, hogy 25bp-ot vágnak, és 21%, hogy 50bp-ot)!

      Delete
    3. Egyetértek. Annyira várják a vágást, megnyugodott mindenki, kellene egy kis frász, izgalom a piacoknak.

      Delete
    4. Ami egyértelmű a piaci szereplőknek az sokszor nem következik be.

      Delete
  2. Eurgbp 1,2 i-ii?
    Holnap elszolhatja magat fokent a prime minister miatt?

    https://ibb.co/1KTvkDZ

    ReplyDelete
    Replies
    1. helyes,én is a short oldalon vok napok óta

      Delete
    2. annyi kiegészités hogy az még benne van a pakliban hogy egy c hullám megy lefele,és nem 1,2,1,2

      Delete
    3. gbp nzd is long gyanú,ergo valamiféle font erő látszodik

      Delete
    4. Hat tulajdon keppen mar mindegy is mi megy/ment le a lenyeg hogy az irany jo volt ;)

      Delete
    5. 8907 volt első céláram

      Delete
    6. En kiszortam mindent
      eurgbo short
      gbpusd long
      Olajon proballok fogast talalni. Lefelere keresek beszallot rovidtavra.

      Delete
  3. Sziasztok, OTP-n most ezt a verziót futtatom első helyen,ami azt jelentené kimegy még nemsokára ATH-ra, a nagyobb korrekció, amit többen (AD is) vár, csak onnan indul kicsit később.
    havi https://invst.ly/bd-d8
    2h https://invst.ly/bd-he
    What do you think?

    ReplyDelete
    Replies
    1. A havi számozás kisebb tf alapján szerintem nem jó. A két heti, az egyik lehetséges verzióként tartom számon. De ez már a korrekció lenne ;), csak éppen új csúcsra futna előtte (exp flat).

      Van egy ED verzióm, de az még nagyon az elején tartana, illetve egy LD, de az is az elején tart. Will see!

      Delete