Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2019. július 22., hétfő

Olaj

Semmi olyan nem történt az elmúlt hetekben az olajjal kapcsolatban, amit ne jeleztem volna előre, mint lehetőség. Nem tört egyetlen egy szint sem, ami kritikusnak nevezhető lett volna. A világpiac tele volt az olajat befolyásoló hírekkel (Irán, Opec stb.), mindezek mellett vagy ellenére a grafikon hozta a várakozási szinteket.

Az elmúlt egy-két hétben erős bizonytalanság lett úrrá rajtam, aminek elsődleges oka a "right look"-ban keresendő. Az elemzési technikám egy fontos eleme a multitimeframe használata és itt bizony a valószínűségek és a belső szerkezetek olyan konstellációja található, mely alapján nem tudok megfelelő magabiztosságot szerezni a további mozgást illetően.

Az elmúlt hetekben készült, publikum elé ezidáig nem került chartok:

Távolról nézve a felfelé kör egy impulzusnak tűnik. Bear verziót csak egy nagyon kifacsart és a kevésbé valószínű esetek mellett lehet beszámozni a charton. Nem szeretem ezeket az eseteket. Hosszútávon az éri meg, ha mindig a magasabb valószínűség mellé tesszük le a voksunkat, hacsak valamiféle erős indok nem áll fent, ami egyben a valószínűségeket is befolyásolja. 
Ezekben az esetekben szeretek távol maradni a piactól, addig, amíg további információ, esetleg egy kritikus szint törése be nem következik. Az utolsó charton látható egy erős támaszzóna, illetve a zóna alatt (jelölés nélkül) egy másik. Valószínűnek tartom, hogy a héten a nagy esés után, a támaszokat elérve északnak indul a piac. Amennyiben az első szintet letöri kapok olyan megerősítést, mely a további bear irányba mutat, a korábbi lokális tető kiszedése után pedig egyértelműen long formációban fogok gondolkodni.

Ha az elemzéstechnika nincs mellettünk, akkor is van arra lehetőség, hogy a pozíciókat megfelelően menedzselve sikereket érjünk el. A shortokat én a támaszoknál zárnám és re-entry verzióban, a profit egy részét feladva, shortolnám tovább a támasz alatti szintekről.

15 megjegyzés:

 1. Sziasztok!
  Ha az EKB kamatot csökkentene a héten, milyen hatással lenne az Eur/Huf árfolyamára?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

   Törlés
  2. Csodálkoznék, ha vágnának, inkább más lazító lépésre/kommunikációra számíthatunk. Tény, hogy szorul a hurok, mert hiába papolt Draghi az elmúlt években, hogy a monetáris eszközök önmagában nem elegendőek, strukturális reformokra is szükség van fiskális oldalon, és míg a Fednek van honnan vágnia, Frakfurt izzad... Amúgy tankönyv szerint a forintnak erősödnie kellene a "carry" miatt, ha mégis vág az Ekb, de igazából csak akkor, ha jövő szerdán a Fed is vág (79% az esélye, hogy 25bp-ot vágnak, és 21%, hogy 50bp-ot)!

   Törlés
  3. Egyetértek. Annyira várják a vágást, megnyugodott mindenki, kellene egy kis frász, izgalom a piacoknak.

   Törlés
  4. Ami egyértelmű a piaci szereplőknek az sokszor nem következik be.

   Törlés
 2. Eurgbp 1,2 i-ii?
  Holnap elszolhatja magat fokent a prime minister miatt?

  https://ibb.co/1KTvkDZ

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. helyes,én is a short oldalon vok napok óta

   Törlés
  2. annyi kiegészités hogy az még benne van a pakliban hogy egy c hullám megy lefele,és nem 1,2,1,2

   Törlés
  3. gbp nzd is long gyanú,ergo valamiféle font erő látszodik

   Törlés
  4. Hat tulajdon keppen mar mindegy is mi megy/ment le a lenyeg hogy az irany jo volt ;)

   Törlés
  5. En kiszortam mindent
   eurgbo short
   gbpusd long
   Olajon proballok fogast talalni. Lefelere keresek beszallot rovidtavra.

   Törlés
 3. Sziasztok, OTP-n most ezt a verziót futtatom első helyen,ami azt jelentené kimegy még nemsokára ATH-ra, a nagyobb korrekció, amit többen (AD is) vár, csak onnan indul kicsit később.
  havi https://invst.ly/bd-d8
  2h https://invst.ly/bd-he
  What do you think?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A havi számozás kisebb tf alapján szerintem nem jó. A két heti, az egyik lehetséges verzióként tartom számon. De ez már a korrekció lenne ;), csak éppen új csúcsra futna előtte (exp flat).

   Van egy ED verzióm, de az még nagyon az elején tartana, illetve egy LD, de az is az elején tart. Will see!

   Törlés