Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 26 March 2019

EUR/HUF - Bumm, Bumm

Mark Baum után szabadon: "Bumm, Bumm". Megtörtént az, ami múlt héten szerdán már mutatott a chart, eldurrant a forint az eur-ral szemben.
A napon belül 3-5 forint mozgásra sem kellett két hete várni, ahogy korábban gondoltam,  gyorsabban megjelent a charton a "nagy fehér".

EUR/HUF napos chart:


19 comments:

  1. Try huf szinten zenesz 3 katona naposon , atolelo gyertyakombi hetesen

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalandos pár, hétvégén meg valami választások lesznek Törökországban.
      (Az eredmény már megvan, csak meg kell várni az urnazárást a kihirdetéséhez)

      Delete
  2. Ad szerinted meddig megy föl huf 320ig??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ill usd hol fordulhat új csúcsra megy vagy itt 284 nél akár short??

      Delete
    2. EURHUF: nagy kérdőjel számomra is, h meddig megy most. Van itt 319-321 körül egy ellenállás. A felfelé kör belső szerkezete - főleg a tegnapi - nem látható. Közben naposon)ma reggelt) beléptünk a fenntartható bull zónába, igaz a gyertya nem zárt, ezt még visszaüthetik. El tudom képzelni, hogy ezeken a szinteken sokaknak megremeg a keze és beleadnak (zárnak), de azt is, hogy a zóna teteje fölé szúrva áll csak meg az emelkedés. Nagyon erős gyertyákkal emelkedik, tegnap este óta van h4-n valamiféle lassulásnak jele, egyelőre törtöm a fejem, hogy ez a 320 szélesebb környéke lesz -e valamiféle megálló, extrém esetben mindenkit megtréfálva innen jön-e egy mélyebb korrekció vagy más (ED 4. hulláma gyakran gyors, meredek).

      Delete
    3. a torok tozsde miert esik ennyire, napok ota ?

      Delete
    4. Unortodoxia és a nyakukba kezdett ömleni a sz@r,felkészül Mo.

      Delete
    5. ertem. es vissza erosodik vajon ? esetleg a valasztasok utan ?

      Delete
    6. nem követem, nekem túlságosan exotic, a forint is, de ugye magyar vok és nagy rá az érdeklődés.

      Delete
    7. https://alapblog.hu/erdogan-kampanyol/?fbclid=IwAR0H8y3I05GhbxJ_iblpZYXbmhIDREmJ1ozTFXksT0gebmHy_WTxFePgtsk

      Delete
    8. Egyetertek. Szoval a csart semmit sem mutat a jovore nezve. Honapok ota olvasom az elliott elemzeseket es mindenki "tudja", de nyitva hagy egy ellentetes kuskaput. Ha bejon a nagykapun, akkor jelezte a chart. Ha nem , akkor ott volt a kiskapu , tehat " szoltam7 "
      Szerintem a multbeli esemenyek SOHA nem fogjak befolyasolni a JOVOT.

      Delete
    9. Nem néztem a chartot.

      Szerintem minden adat ott van a charton, csak olvasni kell tudni. Sokszor a hírek is, vagy inkább a hírre történő elmozdulás. "A hír először a charton jelenik meg" - régi mondás, de igaz.

      A baj, hogy az iskolarendszer nem arra készít fel, ami a tőzsdén történik. Teljesen más mentalitásra, gondolkozásra, figyelemre van szükség. Az életben amúgy működő stratégiák itt nem működnek. Ha erőszakos vagy az életben, sokszor bejön, a tőzsdén soha.

      A TA matematikai/statisztikai alapokon működik. Az esélyesebb verziót keressük, azaz amikor azt tudjuk, hogy valami miatt ha a long mellé állunk mondjuk 70%-ban igazunk lesz, miközben a short csak 30%-ban talál. Hová álljunk? Szerintem ilyen esetben a long mellé, de tudom, hogy 30%-ban tévedek. Nem egy döntés számít, hanem a döntések sorozatának végeredménye!

      Mindenki a tutit keresi (főleg a kezdők)! Ha valaki sokat talál, akkor nagy összeggel lekövetik, örök igazság, hogy pont akkor nem fog találni és úszik a pénz. Tévedett? Nem, csak statisztikailag nem állt mellette a piac. Számít? Nem, mert nem egy ügyletnek kell jónak lenni, hanem soknak, sok száznak, akkor már mellette van a matek, a chart, a valószínűség.

      Delete
    10. Nem való mindenkinek a TA, Elliott, ez a fajta hozzáállás, mentalitás.

      Szerintem keresse mindenki az egyéniségének megfelelő, konzisztens rendszert. Ha valami eleve nem tetszik, akkor el kell kerülni, nem kell energiát beletenni, mert nem lehet azt elsajátítani, ami ellen komoly ellenérzések vannak az emberben. Ha nincs nyitottság, csak önmarcangolás, befeszíti saját magát egy olyan keretbe, ami kényelmetlen, nincs meg a komfort, eleve stresszt hoz és valószínűleg bukást.

      Delete
  3. https://alapblog.hu/erdogan-kampanyol/

    ReplyDelete
  4. OTP: https://www.tradingview.com/x/gdJE2CuT
    Meglepetés lenne... kisebb tf-n van short setup, ami triggerelt, abból esik.

    ReplyDelete
  5. Ismét 320 325 sáv simán benne van ...eur huf

    ReplyDelete
  6. EURHUF: sokan várják a 320at, céláram magasabban van és nem értem, mert ellenállás felett, vagy lehet csak fölé szúr majd, spike-kal? 322 környéke, szűken 321,8, tágan 322,8. Mondjuk ide illene egy "F" és annak a célára is pont oda mutat. Következő 4H gyertya mondhat igent, vagy nemet rá.
    (mondjuk más szemszögből eddig bull flag)

    ReplyDelete
  7. Olajról mi a véleményed? Én a csípős idő ellenére shortban vagyok a mai naptól. Tetszett a mozgása.

    ReplyDelete
    Replies
    1. most láttam csak... még nincs itt az idő, lehet, de még nem biztos, lehet még egy kör lesz felfelé, ráadádásul ne záró

      Delete