Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2019. február 4., hétfő

OTP - Megjöttek a nehezebb napok

Megjöttem azok a bizonyos nehezebb napok, melyekről január 20-ai elemzésemben írtam. A célzóna magasságából lefordult a papír, majd short setupot adva elérte annak első célárát (lásd megjegyzések). A múlt heti mélypontról emelkedés indult. A chart szerint jó esélye van annak, hogy a tetőről történő mozgás egy félkész impulzus, melynek negyedik, vagy A hullámában a piac egy Bearish Slingshotot alakított ki (charton jelölve). A slingshot és az impulzus első célárra a magasabban lévő támasz szintjére mutat, ezért amennyiben a holnapi nap folyamán megerősítés érkezik a slingshotra, akkor a papír következő célárát a 11.100 környékén meglévő támaszra tenném.

OTP 4H chart:


A papír mozgásába belefér, hogy esetleg itt egy átmeneti sávot alakítson ki a jelzett célár elérése előtt. Az elképzelés 11.600 feletti napi záró felett törik, Alapvetően korrekcióban gondolkozom - jelenleg, még - a papír lefelé mozgását illetően 4H, D1 tf-n.

12 megjegyzés:

 1. Udvozlet, hogy latjatok Magyarorszag kulpolitikajat tozsdei szemmel ? Vajon pl. a tavolsagtartas az USA-tol (CEU, csokkentett Nato befizetes, fegyverkereskedo oroszoknak es bem st USA-nak valo kiadasa, stb.) nem eredmenyezhet szankciokat, es Forint gyengulest ?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én nem foglalkozom a fundamentalista okokkal, TA alapon szemlélem az eseményeket. TA alapon van lehetőség egy erőteljes forint gyengülésre, az eur-ral és az usd-vel szemben is.

   Törlés
  2. FELEJTSD EL A FUNDÀT "HA ÈLNI SZERETNÈL"

   Törlés
  3. es hogy latod, ha van esely a Ft gyengulesre, akkor mikor venned a devizat ? melyik a jobb a ketto kozul ?

   Törlés
  4. Kereskedés TA alapon történik, azaz:

   - Elliott alapján a célszintek környékén keresgélek setupokat abba az irányba, amerre az árfolyamot várom
   - csak letesztelt setupra lépek pozícióba (ez azt jelenti, hogy sokk tradeből álló statisztikailag lemért konstellációra kereskedem - ez lehet bármi, gyertyajelzés, macd kereszt, mozgó kereszt, momentum konfiguráció - pl slingshot)
   - Setup nálam nem csak azt jelenti, hogy van egy long vagy short konstelláció, hanem a setuphoz van stop helyszínem, azaz tudom a kockázatot a belépés időpontjában kezelni, van egy előre megfogalmazott céláram és szabályom arra, hogy mikor mozgatom a stopot és milyen szintre

   Törlés
  5. egy szint elérésére soha nem lépek pozícióba, a szintek elérése zárást jelent, vagy a figyelem összpontosítását setup kialakulására.
   Elliott egy nagyon jó piaci mozgást leíró rendszer, de önmagában nem kereskedési rendszer, ahhoz kell a setup és kockázatkezelés.
   Nagyon szépen megmutatja a lehetőségeket, veszélyeket, azt,hogy a piac milyen mozgást írhat le. De a lehetőségek közüli választás már sok érzelmet hordoz magában, így könnyen az Elliott hullámok működésében szerepet játszó érzelmi töltöttség része leszel, amiből természetszerűen következik a bukás lehetősége.
   Fontos az is, hogy milyen tf-n kereskedik valaki, mert ez is meghatározhatja a belépési pontokat, továbbá fontos, hogy tudjuk, nincs 100%-ban működő rendszer, mindig lesz veszteséges belépő, ezért kell a stastisztika, hogy számolhassunk vele. TA alapon nem egy trade, hanem a tradek összessége segít, azaz 100 tradeből kell nyereségesnek lenni, nem egyből.

   Törlés
  6. szeretem a dow elmélet szerinti "Failure Swing Bottom" ill. a "Nonfailure Swing Bottom" szintek feletti megerősített belépőket

   Törlés
 2. https://www.portfolio.hu/gazdasag/tobb-mint-20-milliardos-pert-bukott-el-magyarorszag.312961.html

  20+10 Mrd....

  VálaszTörlés
 3. Richter short setup, cél a támasz: https://www.tradingview.com/x/5XRVn3rQ, 5600 letörése megerősítést hoz

  VálaszTörlés
 4. Bux: törni látszik a támasz, ha alázár 4h-n (nap vége), akkor a célzóna elérésének esélye megnő (min elvárás)

  VálaszTörlés