Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Saturday, 23 February 2019

EUR/HUF

Az előző bejegyzés alatti kéréshez csatolok egy chartot, azzal a kiegészítéssel, hogy adott esetben akár kész is lehet a korrekció (dZZ).


12 comments:

 1. a penteki felminositesnek milyen hatasa lehet ? a chart talan nem beszel rola, de megis tortent valami

  ReplyDelete
  Replies
  1. Funda, nem tudom vele mit kezdeni, nem következetes.
   2012-ben piaczárás után leminősítették az OTP-t, hétfőn emelkedett 7%-ot, ez alapján most gyengülni fog a piac, ha mindennek ugyanolyan következménye lenne. De a funda hírek esetében nem áll az ok-okozati viszony...

   Delete
 2. Meg mindig tartod ,hogy inkabb 312 mint 322?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lehetőség, de most long irányba áll inkább a piac. 322 kicsit magasan van. 321 környékére céláraznék, ott van egy ellenállás is. A mozgásból ki fog derülni és valószínűleg immár hosszabb távra. Long setup célára 318,7 környékére mutat, de egyelőre kontra célárig ment el, még lefordulhat.

   Delete
 3. a Brexit, hard, soft, egyeb kimenetele eseten szerintetek mi lesz a hatas akar a Forint, akar a BUX szamara. Pl. OTP -10 % hard brexit eseten ? Marcius 29.en van a Brexut, ha el nem napoljak.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Funda, funda, funda.

   Ez egy technikai elemzéssel foglalkozó oldal, ha funda vonalon akarsz mozogni, akkor rossz helyen jársz, itt csak a charton lévő adatokkal dolgozunk (idő, ár, volumen), minden más mellékes, így a Brexit, a le- vagy felminősítés, bármi.

   Ha ezzel akarsz foglalkozni, akkor szerintem előre tisztázni kell a céljaidat:
   - Miért akarsz
   - Milyen időtávon
   - Milyen termékekkel
   - Mekkora volumenben (pl. risk)
   szeretnél kereskedni. Ha ez megvan (lehet egyik kérdésre adott válasz elve szűkíti a kört), akkor már el tudod dönteni, hogy milyen úton indulj el, azaz funda vagy technikai oldal. Ha egy-két napos, vagy hetes időtávban akarsz pozíciót nyitni, akkor a fundamentalista oldaltól, a hírektől el kell tekintened, csak a chart marad, ha években, hónapokban gondolkodsz, akkor meg válaszd a funda oldalt (ebben nincs tudásom, számomra nem meggyőző, nem hatékony, nem eredményes).

   Delete
 4. Funda ugyan, de holnap MNB. Ettől függetlenül én is longra gyanakszom, márciusig kihúzzák az MNB-sek kommunikációval.

  ReplyDelete
  Replies
  1. A chartot leszámítva mi szól a dollár mellett ? Az amerikai kamatemelés akadozik. Akár az is lehetne, hogy a dollár gyengébb marad, de részvények meglódulnak...

   Delete
 5. Ha baj van, menekülő deviza,mint a JPY, CHF.

  ReplyDelete
 6. Long egyelore talan kisebb eséllyel bir, trendvonalat sztem csiphetjuk(315,60 kb) aztan meglatjuk, hova tovabb.

  ReplyDelete