Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 19 February 2019

ESTMédia

Első célár megvan! Kérdés, hogy lesz-e további lefelé kör, nagyon ZZ ízű az esés, lehet itt hsz is. Meglátjuk!



22 comments:

  1. Szerintem 3-3-3 a mostani korrekciós szerkezet is, így nem làtunk màr 80 alatti szinteket...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha háromszög lesz a korrekció, most nem látunk nagy valószínűséggel 80 alatti szinteket, igen, így van.

      Sajnos ebben az esetben a cég befektetői jó eséllyel elvesztik a megtakarításaikat, mert a háromszög egy utolsó előtti hullám a szerkezetben,utána egy nagy korrekció érkezik, az pedig egy valós érték nélküli cég esetében inkább az összeomlás/csőd irányába mutat.

      Példaként ott áll a Richter, egy erős, piaccal, védjegyekkel, gyártással rendelkező cég, ahol lefutott egy 10 éves háromszög, majd 7200+-ra emelkedett, a tavalyi év során elvesztette az értékének, majdnem 40%-át. Egy olyan cég, aminek múltja, piaca és valós, kézzelfogható értéke van, ahol nem storyboardokat nyomnak, hanem gyógyszereket csinálnak...

      A magyar felügyelet csak azt a kisbefektetőt bírságolja, aki az éves jelentésben (üzleti terv) foglaltak alapján gőzerővel vásárolni kezd egy részvényt és limites ajánlatot ad...


      Magyar centes részvények? - Link

      Delete
  2. A tegnapi mozgás kérdőjeleket tett bennem, de egyébként ott van a charton a lehetőség (+10HUF):
    https://www.portfolio.hu/deviza-kotveny/figyelmeztetes-erkezett-a-forint-lehet-a-legnagyobb-vesztese-trump-titkos-jelentesenek.314799.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. +10-et az euro forintra erted ? a dollar forintot hogy latod ?

      Delete
    2. "A Societe Generale elemzése szerint nem elhanyagolható veszélye van annak, hogy Donald Trump a közeljövőben autóipari vámok kivetéséről dönt majd, aminek a magyar gazdaság, ezen keresztül pedig a forint lenne a legnagyobb vesztese a régiónkból. Épp ezért dollár vételét javasolják a forint ellenében három hónapos időtávon."

      Delete
    3. Nekem csak hír... nem kell vele foglalkozni, a charton van egy lehetőség, ha triggert kap egy setup játszható...

      Delete
    4. A SoGé valóban 280-as vételt ajánlott, 294-es TP-tal, és 275-ös stoppal. Hozzáteszem, ugyanők (igazodva a korábbi 8-10 évük találati arányához) mondtak tavaly év elején 290-300-as EUR/HUF-ot, most pedig 340-eset... Tehát - abszolút nem szakmailag, inkább szarkasztikusan - nekem ez USD/HUF-short... :-)

      Delete
  3. Eurhuf tamaszhoz erkezett, irto eros trendvonal, kb 2008tol inditva. Valahol 316,70 kornyeken van, ha jol emlekszem. Itt figyelni kell. Talan pont ezert is toltak le most idaig.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Érdekes, én már tegnap elég nagy magabiztossággal egy up-ra számítottam.

      Delete
    2. Osz't jött egy hír (ami vagy van, vagy nincs QE szivattyú leállítás)

      Delete
  4. Ezt nem is lattam, de megmagyarazza a "hirtelen erosodest".

    ReplyDelete
  5. holnap milyen usd es eur mozgasra szamitotok a Forinttal szemben ?

    ReplyDelete
  6. Köszönöm a válaszod EUR/USD és USD/HUF kapcsán.

    Ha jól értelmezem, amit mondasz az EUR/USD-vel kapcsolatban, az LD+ZZ verzió az alábbi lenne: nov. 12.–jan. 9.: LD mint 1. hullám. Utána feb. 15-ig egy ZZ mint 2. hullám. Ez alapján akkor rövidesen meg kellene indulnia felfelé egy impulzív 3. hullámnak…

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ez lenne igen a gyors verzió.
      Általában, amikor ilyen szituáció van a piacon hátrébb állok, amíg el nem dől pontosan mi fut. Mert Ugye itt lehet egy LD+ZZ, mint 1-2 egy impuluzuson belül, de lehet az egész C egy ED, aminek 1-2 hullámát láttuk és további szenvedés vár a piacra, vagy még lefelé is lehet egy ed, aminek utolsó hullámában vagyunk (lásd korábbi elemzés, rajz), aminek az utolsó hulláma is lehet ED. Azt gondolom,hogy kereskedési döntés az is, amikor azt mondjuk, hogy nem kereskedjük az adoatt terméket, napos, 4 órás vagy magasabb tf-n ez szerintem egy jó döntés. Hónapok óta sávban van és egyik irányba sem sikerült kitörnie. A dollár gyengülés érzés, de objektív megerősítés nem érkezett rá.

      Delete
  7. OTP short setup, célár 11460, most 11580. A tető formációja gyengíti az eredményességet.
    MTel short setup célár 455, most 466

    ReplyDelete
  8. Bux long problematika: https://www.tradingview.com/x/pnkE1cGl
    "A tegnapi rajz alapján nekem nem dőlt el az irány, én nem látok kitörést, sőt még mindig korrekcióra utal a Bux, az OTP, amíg ez nem változik addig nem akarok elhamarkodottan véleményt mondani az irányról. Nekem ez nem long, de nem is short, még akkor sem, ha ez utóbbira kereskedési szempontból nagyobb esélyt látok most. Persze tudom, hogy igazán nagyot ilyenkor lehet keresni egy jól eltalált iránnyal, de azt is tudom, hogy tévedés esetén ugyanakkorát vagy nagyobbat lehet bukni. Az elképzelés mindig érzelem, az objektív kritériumok pedig segítenek elkerülni a rossz érzésből származó veszélyes szituációkat. Emelkedő csatorna tető, ellenállás előtt inkább a longok zárása a jó viselkedés minta, mint a long nyitás. De mások vagyunk, mást nézünk a charton, más dolgokat kereskedünk le. Ha a kritikus szintről lefordul shortot keresek, ha áttöri longot.Addig: Sit on my hands!"

    ReplyDelete
    Replies
    1. Közben Mtel 458-ra leszúrt.

      Delete
    2. OTP: hsz lesz?, akkor lesz egy megindulás felfelé (m15), ha nem akkor csúnyán beverhetik, jel van óráson, de h4 még nem támogatja, ahhoz esnie kell egyet. H4 támogatás esetében a fenti célár elérhető.

      Delete
  9. Most hogy áll a chart? Így gondoltad, ahogy jelenleg mozog a papír?

    ReplyDelete