Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 6 February 2019

ASX200 - Az ausztrál index

Egy tegnapi portfolio.hu cikk (Link) felkeltette az érdeklődésemet, vajon hová jutott az ausztrál index, melyről december utolsó napjaiban készítettem elemzést.

ASX200 napos chart (akkor és most):



A célzónát elérte, impulzusnak tűnik a felfelé menetel, folytatás következhet egy korrekció után.

11 comments:

  1. Usd huf fel erdemes atgondolni! Mi lehet a celar? Eur usd ero kovetjezik

    ReplyDelete
  2. volt a dollar 273.5 korul is a napokban. nem keso a dollarba belepni ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. A piacokon történő kereskedés - a látszat ellenére - komoly tudást igényel, legalábbis a sikeresség elvárásának esetében. Érdemes az alapokat elsajátítani, mielőtt valaki komoly összeggel, éles számlán elkezdi a kereskedést.

      Ha nem a trollkodás miatt vagy itt, akkor javaslom, hogy ismerd meg az alapokat, erre a net kiváló lehetőséget ad.

      Delete
    2. Brokerrel kereskedek (kicsit ertek csak a temahoz). Nem ertem, hogy 274 koruli dollarnal miert azt mondta, hogy nem venne. Nem is vettem.

      Delete
    3. Ezt én sem értem. A bróker érdeke, hogy kereskedj, minél több jutalékot fizess.
      Ha fundamentalista alapon gondolta, akkor talán ő is forint erőre számít (érkeznek a felminősítések, stb., sokan ezt várják). Ha technikai alapon, akkor talán azért, mert önmagában egy low még nem kereskedési alap, de ismerni kellene az elvrendszerét. Sokan vettek, vehettek, mert egy sáv aljához értünk, sávkereskedők a sáv alján vesznek, szintre, függetlenül attól, ahogy más kereskedők közelítenek a piachoz. A TF is nagyon fontos, hogy ki milyen tf-n gondolkodik, mert a tf változtatása még az irányt is befolyásolhatja, hogy melyik irányba lépünk és bár lehet elsőre furcsa, mind a két iránynak lehet létjogosultsága.

      Delete
    4. nem ertem en se a brokeremet. ziccer volt a 274es dollar. de a 315.2-es euro is, de azt javasolta, ne vegyek. igaz, 319.5 korul vettem eurot, amit nem javasolt, de vettem. van ennek egy pszichologiaja. hiaba erzem, mit kene tennem, de a broker le tud beszelni. persze nagyon sokszor mondott jot is.

      Delete
    5. Őszintén megmondva én sem vettem volna sem dollárt, sem eurot. De talán azért, mert nem szintek alapján döntök a legtöbb esetben. Ismerek ilyen technikát, sőt olyan személyeket is, akik jól használják a támasz, ellenállás kereskedést, de én soha nem csináltam és nem is teszteltem. Sok időmbe került mire kialakult, hogy csak jelre cselekszem.

      Delete
  3. Áh, dehogy késő!
    Bármelyik irányba beléphetsz!

    ReplyDelete
  4. OTP short setup - hozta a célárat (S11.560 -11.250) - OTP short setup

    Richter short setup - úton a célár felé (S5770 - cca. 5400-5450) - Richter short setup

    ReplyDelete