Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2019. január 14., hétfő

EUR/NZD

Érdemes figyelni, mert lefelé eddig ZZ-nek tűnik az alakzat.

EUR/NZD napos chart:
24 megjegyzés:

 1. Ha minden igaz, akkor ma CET 20:00 kezdi May a záróbeszédet. Ha van valakinek frissebb,pontosabb infója, akkor szívesen veszem.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Londoni idő szerint 8-9 között lesz a beszéd, majd a szavazás. Gyanítom, hogy lemond ha nem szavazzák meg.

   Törlés
  2. Igen, a "terv" nálam is:
   1) leszavazás
   2) lemondás
   3) hard brexit félelem - font leverés (lehet kell még neki egy hullám, erre adom a nagyobb esélyt)
   4) valahogy brexin és font erő

   Törlés
  3. Ugyanezt várom én is. leszavazzák > hard brexit beárazása (GBP sell) > lemondás (bár bizalmatlansági indítványt megúszta, azaz lehet h marad) > EU meghosszabbítja a kilépés határidejét (min 3 hó, de lehet h sokkal több - GBP buy) > BREXIN?

   Törlés
  4. 1) pont kész, 2) alakul - bizalmatlansági indítvány (lehet előtte már lemond) - igen, mi és hogyan lesz a kérdés, van új népszavazási kezdeményezés, bár eddig is volt ilyen

   Törlés
 2. EurUsd szépen vissza ereszkedett.Nem ez volt a terv,de ez van.H4-en most kezdi elérni az RSI ellenállási zónát.Majd meglátjuk mit alakít ki. Miből gondoltad,hogy visszajön eddíg?Tanuljak is valamit . . .

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A nov 12 körüli felfelé kör még mindig nem világos mi volt.

   Amikor így viselkedik a piac, gyanús hogy magasabb tf korrekció megy vagy több tf-n is egyszerre, ezért az impulzusok sem olyan tiszták, egyértelműek, mint amikor magasabb tf impulzus megy és szinte tickre hozza a hullámokhoz tartozó fibo szinteket, korrekciós szinteket.
   Amikor ilyen mozgás van, akkor a helyzetből adódóan kezdek el LD-ED-HSz hármasban gondolkodni, amelyik lehet. Itt egyedül a Hsz-t zárnám ki, mint teljes alakzat, persze mint egy B bármikor lehet. Nagyon drága a swap, de tényleg, elképesztő összegeket kell fizetni a longért, azaz ha nem megy gyorsan zárnak, erőteljes lefelé mozgások jöhetnek, mint amiket láttunk, ez pedig lehet az ED/LD jellemzője, azaz mély korrekciók, a belső szerkezetekben.Itt én C hullámra tippelnék, és akár arra is, hogya mindenki által várt 1,18 sem biztos hogy meglesz, hanem egy running flat formációban vágják be a piacot.

   A másik oldalról közelítve elég sok ellenállás van a kitörési szint felett is, nem hiszem h ezekről nem fordul le ilyenkor, amikor kiürül a piac egy Brexit-Brexin hír körül, az pedig megint csak nem a longosoknak kedvez (bár ez csak alap nélküli elmélkedés).

   Törlés
  2. nézd meg ezt: https://2.bp.blogspot.com/-1ZFtfBv5lxg/XCYpKdCZ1EI/AAAAAAAAQ14/PyGPloGHnJUdebDqicILcZ4vs-Isv24BACLcBGAs/s1600/eurusd%2B1228.PNG
   és húzz be egy korrekciós csatornát, a teteje fogta az emelkedést az 1. célzónában

   Törlés
  3. https://3.bp.blogspot.com/-js_nPO6sRhg/XCx7OIki63I/AAAAAAAAQ5o/Z8zXjSBlwnc-afmVabOebgWPQPKrb549gCLcBGAs/s1600/eurusd%2Bhetes%2B190101.PNG

   ezen pont a pirosig ment fel - ellenállás

   Törlés
  4. Alt verzióban nem tudtam még kizárni egy 1-2-i-ii felállást hetesen, lefelé.

   Törlés
  5. Ha nem egyértelmű írj és kiteszek egy chartot, ott berajzolok mindent

   Törlés
  6. Megvan többé kevésbé,de még próbálom ráilleszteni a chartra,értelmezés céljából.Amitől tartottam,be is következett sajnos,1.16200 körül a 200as mozgó magasságába ment fel,de azt ritkán viszi át elsőre.Még érinteni sem tudta.Valami komoly kell,hogy átvigye,pl egy brexin.Kíváncsi leszek amúgy,hogy mi lesz ezekkel a barmokkal.Egyre inkább fejvesztett csapkodás-kapkodásnak tűnik.Pár hét és eldől.Köszi az elemzést,igyekszem hasznosítani.

   Törlés
 3. Voting starts at 1900 GMT.

  http://www.bbc.co.uk/news/uk-politics-46868194

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, én is ezt olvastam, a Bloombergen, illetve, hogy akkor mondja May a záróbeszédet. Gondolom csúszás is lehet benne, szavazás és eredmény talán 9-10 (magyar idő szerint)

   Törlés
 4. Egyelőre még nem tudom eldönteni, hogy a fontnak jó e ha maradnak, vagy sem. Majd a piac eldönti. EURHUF/USDHUF-ban vagy szivató kör van,és este leütik, vagy akkor a HSZ verzió lesz ezekszerint.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. USD/HUF -ban az lenne a szivatás, ha egy exp flat B hullám c of B-je jött volna lefelé és egy C menne lendülettel új csúcsra és amikor minden shortost kivesz, mindenki elhiszi, hogy észak az irány, akkor beütik (akár valami Trump twittre), közben eurhuf hsz-t csinál.

   Törlés
  2. Én azt gondolom ez nem kérdés ,eur huf ék alakzat ,felfelé tör ki valószinű

   Törlés
  3. Nincs arra bizonyíték - jelenleg - h Elliott-i értelemben hsz lenne vagy ED. A hagyományos TA ezeket értelmezi sokszor ékként, illetve más, Elliott-i értelemben nem leírható, egyértelműen leírható alakzatot (pl 4-5-a-b)
   Korrekciós a mozgás, azaz felfelé várható majd a nagyobb elmozdulás.

   Törlés
  4. Ugyanazt irtad amit én csak másképp.... Szerintem egyébként a dollár erősodni fog ,tisztan látszik ,h a szögböl kitört ,de nem tudta tartani ,az euró nem tudott erősödni.... tartósan ... A dollár forint semmiképpen nem fog lemenni most !!!! Ez látszik technikai oldalról

   Törlés
  5. A Metatraderneél most teszteli vissza a kitörést a eur usd naposon:) Fxcm beesett a kitörésbe ..... jok ezek az oldalak :) kár ,h nem egyet mutatnak

   Törlés
 5. Brexitbol halasztas lesz, ha holnap vote of no confidence- snap electionnel vacakolnak. GBP ero hajnalban, erre tippelnek- feelings and emotions alapon-.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem tudom, kormányválságból, politikai válságból ritkán van erő, nehéz hetek után, nehéz hetek jönnek, szvsz.

   Törlés