Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2018. február 7., szerda

EUR/USD - közvetítés

Nem tudom, hogy a piac mozgása mennyi időt hagy rá, de megpróbálkozom a régi közvetítés újbóli elővarázslásával m10-n.
A kék vonalak környékén lehet fordulatra számítani, a chart a korábbi bejegyzés m10-es chartja.


CET 10:41

Ha az esés kitart, akkor az elképzelést felül kell írnom.

CET 10:55

Kezd a kép shortossá válni, több tf (értsd m3-m10) a határon táncol (rsi bear ellenállás zónájában), gyorsan kell innen térben és időben fordulni az elképzelés támogatásához.

CET 11:22

Elértük az alsó zónát, közben m30 támaszhoz érkezett. Kicsit aggaszt magasabb tf-ken megjelenő erős fekete gyertya, de ezeken a tf-ken a gyertya zárások majd egy fél óra múlva következnek be, addig még sok minden történhet.


Ami zavar, hogy m3-n nem látszik a fordulatra utaló rsi érték.

CET 11:30

M3 short szignál, ráadásul triggerelt, de a trend késői fázisában már rossz a megtérülése. Ha délig nem jön meg a fordulatra utaló jel, akkor az elképzelésem a kukában landol, a piac nem igazolta vissza.

CET 11:38

M3 fordulós divergenciára van esély, miközben m1 végre megtámaszkodott a bull támasz zónán. Első remény a fordulatra, megerősítés nélkül. Ez még a fordulat nagyon korai fázisa.

CET 11:52

Nem él a fordulat lehetőségével, utolsó lehetőség 1,23335 környéke.

CET 12:08

Elindult valami felfelé (1,2337-ről), de ennek csak m30-n lehet majd értelmet adni, ott támaszra érkezett a piac. A lefelé kör lehet egy flat hullám, de a long gondolkodással óvatos vagyok, mert erőteljes volt a lefelé kör.


CET 12:50

M3-n volt egy long belépő, melyet az m10 is támogatott, ugyanakkor úgy tűnik csak a kontratrend céláráig ment, nincs meggyőző jel a fordulatra, esélyesebb, hogy egy korrekció a hulláma a ZZ, ami felment (ilyen kis tf-n nehéz eltalálni, hogy egy ZZ vagy egy 12 szituáció zajlik-e a charton, az esélyét ez utóbbinak sem tudom elvetni).

CET 13:18

A sejtés beigazolódott, ABC szerkezet, egy zig-zag ment felfelé, új low-n a piac. A lefelé lehet egy B hullám, ebben az esetben jó eséllyel az előző tetőig, vagy azt meghaladó C hullám indulhat hamarosan északnak. Minimális eséllyel ugyan, de az ABC felfelé kör egy teljes korrekciói is lehetett, de ebben az esetben egy impulzussá kell kinőnie magát a lefelé körnek (m3-n).


CET 13:24

A C hullám ilyen esetekben nagyon gyors szokott lenni, mivel egy medve csapdát épített a piac az új low-val és gyorsan kirázza a gyenge kezű shortosokat.

CET 13:37

Várakozás szerint erős is lett az m10 gyertya.

CET 13:58

Nem érte el a feltételezett a hullám tetejét, ebben az esetben ez lehet egy running flat formáció (exp flat is), ami a trend azaz az esés erejére utalhat. A lefelé kör vonatkozásában nem tudom elvetni az impulse lehetőségét sem (b hullám helyén), illetve a felfelé kör esetében azt, hogy csak a C első alhulláma készült el. Nagyobb tf-n a trend (esés) lassulása látszik, ami arra enged következtetni, hogy hamarosan egy nagyobb fordulat (korrekció vagy trendforduló következhet).

CET 14:16

Long jelzések, de hír jön 14:30-kor.

CET 14:50

Lehet egy ED alakul az alakzat lezárásaként vagy ez még a b hullám C alhulláma.

CET 15:34

Rossz tf-n vagyok egész nap, m15-m5 konstelláció működött eddig.... Esélyes egy nagyobb felfelé kör megindulása mostanság.

20 megjegyzés:

 1. BTC: nagyon gyors a piac, célárzónában van a kereszt, jelenleg 8143
  Ha egy hozzávetőleges kalkulációt nézek 8550-8700 környéke lehet ideális célár

  VálaszTörlés
 2. Elvesztettem a fonalat, erre az esésre nem számítottam. A tegnapi felfelét impulzusnak gondoltam, nem az volt.

  VálaszTörlés
 3. Napi lazulás: https://www.youtube.com/watch?time_continue=67&v=KuR3fVZTBNY

  VálaszTörlés
 4. Usd cad jol nez ki orason szep a szerkezet. Talan erdemes figyelni gyors rovid shortra

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Most zartam a longom.kivarok es lecsapok ha lesz ra alkalom.

   Törlés
  2. :D én már nem voltam gép előtt :D

   Grat!

   Törlés
 5. Szia Ad.
  Talán nem a legjobb napot választottad a real-time közvetítéshez. ☺
  De azért szerintem izgalmas volt és sokat lehett belőle tanulni.
  Van esetleg valami friss elképzelésed a EUR/USD párral kapcsolatban?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem tudom, egyszerűen annyira rossz irányba gondolkodtam, ez hiba volt. Annyiban vagyok nyugodt, hogy egy trader barátom is ugyanígy állt a témához, akivel hasonló elvrendszer mellett gondolkozunk, azaz a kép és amit leszűrtünk ua. volt. A tegnap előtti heves északi kört impulznak gondoltam, ő is. Nem volt kétségünk, igaz a belső szerkezetet ma sem tudom megmondani (m10).

   EURUSD: szándékosan kihagyok egy picit, hogy tisztuljon a kép. Lehetett ez az A hullám, de már célárnál van, írtam, hogy akár gyors is lehet, ez az volt. Meglátjuk.

   Törlés
  2. Nekem ez ZZ-nek tűnik:
   https://www.kephost.com/image/EXWY

   Törlés
  3. Félrementem az elmúlt nap, ez zavar, ilyenkor kicsit ki szoktam hagyni, hogy tisztuljak és tisztuljon a kép. Ami az EURUSD-ben van, az van a USDHUF-ban is, egy olyan alakzat, amit impulsenak értékeltem (lehet az is volt), csak a folytatásban hozott olyan gyertyát m30-n, amit eddig csak kis tf-n láttam.
   Óvatosan azt mondanám, hogy itt valahol, a dobozaim ide mutatnak.

   Törlés
  4. Igen, szerintem esélyes, hiszen egy negyedik hullámnak gondolom ezt a felfelé kört (nagyobb eséllyel annak is az a hullámának).

   Törlés
 6. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 7. Usd Cad ! Elindult az eses kis tfen

  VálaszTörlés