Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2018. január 31., szerda

EUR/USD - 2. rész

Véleményem szerint a nagyobb tf-n (értsd. napi vagy magasabb) fordulatra utazni még korai. Nyilvánvalóan a 4. hullám lekereskedése rentábilis lehetőség, de erre vonatkozóan még nincs jel a charton.

EUR/USD napos chart:


A megjegyzésekben többször jeleztem a napokban, hogy H2 alapján nekem szükségem van egy újabb csúcsra/dupla tetőre a right look szemlélet miatt. A következő charton jelöltem annak a korrekciónak a párját, ami hiányzott a teljes képhez (felt. 2.4. hullámok). A felfelé kör a mai nap eddig teljesült, így a minimális elvárásom megvan, ugyanakkor még ezen a tf-n sem ajánlatos a short, főleg az esti hírek miatt.

EUR/USD  H2 chart:


Devizapiacon sokszor előfordul a második és negyedik hullám a képen is látható aránytalansága, ez nem zavar. Ugyanakkor a felfelé mozgás (5.) még többféle formában megvalósulhat (1-2, ed), a fél világ az esti híreket várja, két nap múlva talán sokkal több olvasható majd ki a chartokból kisebb (itt most értsd: H2, H4, esetleg napos) tf-n.

22 megjegyzés:

 1. Bitcoin Futures az aktuális tőzsdei ár alatt, nem láttam mostanában ilyet.

  VálaszTörlés
 2. Hát ebből nem lett sem dodó erő,sem az ellenkezője.Oldalazás lesz ebből egy ideig,nagyon úgy tűnik.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ilyen ez a popszakma....

   Holnap talán többet mond majd a mozgás. A felfelé kör még mindig benne lehet, meglátjuk az éjszaka, holnap meddig jut felfelé (m15-h1).

   Nem szabad siettetni semmit sem, főleg a piacokon, meg kell várni a második short jelet (h2,h4,d1), mert erős a trend. Napos rsi még bull folytatásra fogad, igaz ellenállások előtt a h4, h2.

   Törlés
 3. Az a d1 rsi bullban az nem tetszik nekem sem.Ha kicsit lejjebb jönne és a d1 felkör elakadna 62-63 körül,na az már tetszene.Ez naposon pár nap múlva lehet,h4-en meg inkább oldalazásra tippelnék,beszorult 1.23-1.245 közé.Jobban örülnék a shortnak,abban most jobb lehetőséget látok.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mindenki shortolni akarja, de nagyon komoly szívás lehet ebből. Napos-hetes nagyon bull, olyan, mintha 5/3/3 környékén lennénk csak, azt sem tartom kizárnak, hogy délutánra kirázzák a shortosokat.

   Törlés
 4. Könnyen lehet.Még nem is lövök rá.Most várni éri meg.

  VálaszTörlés
 5. Shortosok (eurusd) most kezdhetnek izgulni...

  VálaszTörlés
 6. eurusd h2 inv. HS formáció, célára a korábbi csúcs fölé mutat

  VálaszTörlés
 7. Hullamelmelet szerint akkor ez melyik hullam lenne, ha tenyleg elmegy az elozo csucsig?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. 3/5/5, amennyiben nem ED, napos chart alapon

   Törlés
  2. Akkor a forintra is a 3-ik hullam vegere gondolsz?
   A korrekcio itt meddig viheti majd vissza szted?

   Törlés
  3. "Az első esetben hiányzik még a trendmozgató alakzat 4. és 5. hulláma, ami jó eséllyel új low-t eredményez."

   USD/HUF 3. rész

   Törlés
  4. Igen, ezt is írtam az elemzésben, hogy még lesz egy 4-5.

   Erre nem tudok válaszolni, szintén a fenti elemzésből:

   "A mozgás lendületének függvényében változik a célár, gyors mozgás esetén magasabbra, lassú mozgás esetén inkább alacsonyabban lehet a célár, legjobb becslésem erre 254-256, de ez inkább csak megérzés, mint bármiféle szakmai megfigyelésen történt következtetés eredménye."

   Törlés
 8. Funda elemzés: http://trendmonitor.hu/eldolt-a-dollar-sorsa/?utm_source=portfolio&utm_medium=cpc&utm_campaign=trendmonitor_kampany_2017_blogketrec
  érdemes eltenni az év végéig.

  VálaszTörlés
 9. Azert ,h igy lesz -e ?vagy miert tegyuk el ??

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, jó lesz visszaolvasni, hogy mekkora a találat.

   Törlés
 10. Van új bejegyzés, folytassuk ott!

  VálaszTörlés