Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 7 August 2018

Richter

Elindult a várt lefelé mozgás a Richter árfolyamában. Azért írom, hogy várt lefelé mozgás, mert bár az irány és a mozgás megfelel a várakozásoknak egyelőre kérdéses a mozgás háttere, azaz nem tudom kétséget kizárólag azt mondani, hogy korrekció, vagy a trend tért vissza. Sajnos a mozgásból nem lehet egyértelműen, vagy nem tudom egyértelműen kizárni a korábban vázolt verziók egyikét sem. 

Azaz a bear verzió szerint ki fogunk menni egy új low-ra. A bear verzió határát súrolja az elmúlt időszak mozgása, kizárni nem lehet, de az esély jelentősen csökkent. A gyógyszeripari cég grafikonján többször előfordult egy nagyobb megrántás utáni gyors visszaesés, azonban a múlt heti felhúzást a hét első napján nem követte megerősítés. A mai mozgás pedig ehhez későn érkezett, alapesetben. Ugyanakkor a pf topikban ma írtam, hogy nyáron, a melegben belassul a grafikon, azaz a korábbi időszakhoz képest két, esetleg három gyertyát is érdemes összevonni és egyként kezelni. Ebben az esetben a bear verzió még nem tört.

A másik, azaz a bull verziók esélye jelentősen nőtt. A mai mozgás lehetett egy korrekció, mely jó lehetőséget kínált a későn érkezőknek. A charton szépen kirajzolódik egy fordított HS, melynek triggerelődése esetén 5900 fölé is kerülhet a célár. 

Kisebb tf-n szemlélve a chartot azt gondolom, hogy a holnapi nap emelkedést fog hozni (a mai mélyponthoz és záróhoz képest, a nap elején) és jó esetben segítséget ad a két verzió közötti választáshoz. Az órás charton triggerelt Bullish Slingshot van, kontextusa szerint jó illeszkedhet a felfelé menő verzióhoz. 5200 elérése reális, az új high pedig a long verziót jelentené. Az esés ma nagy volt, de alacsony forgalommal járt. A long RR félelmetesen jó, szinte kihagyhatatlan, mivel kicsi stop mellett nagyon messzire mehet az árfolyam (50-100 pts vs 800 pts).  

Mindenki csak a saját kereskedési rendszere szerint lépjen pozícióba!!! 

16 comments:

  1. Szia Ad! Jó lenne kioldalazná,mehetne még jobbra pár napig. Egyelőre várok úgy is Svajci rokonok érkeztek, addig várhatna

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alkalmazkodom a piachoz. A lefelé kör jobb lenne, de kicsi rá az esély, pedig nagy magabiztossággal, kicsi kockázattal lehetne gyorsan nagy pénzt csinálni.

      Delete
    2. Szoktam mondani 1x kell nagyot nyerni, utána már csak játék a tőzsde "más" pénzével :-)

      Delete
    3. Akkor merjünk majd nyerni........Amit nem mersz azt muszáj

      Delete
  2. Usd huf devizapárról mi a véleményed ??

    ReplyDelete
    Replies
    1. kivárás, lehet fordul, de nincs megerősítés

      Delete
  3. ugy látom az eur huf devizapárnál is lassú lesz a fordulat ,ott is a kivárás...annyi talán , h hetesen visszaadta a gyertyát ...nem fordulat jele 1W

    ReplyDelete
    Replies
    1. ED lehet (közben pletyka, h az MNB dolgozik..., mert fél a szeptembertől)

      Delete
  4. usdhuf: h1 triggerelt long setup, h4 támogatással, akár itt is lehet a fordulat, ha a magasabb tf-eket is behúzza.

    ReplyDelete
  5. Gyanús, hogy itt a fordulat (huf párokban)

    ReplyDelete
  6. Bitcoin: elképzelés tört.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Konkrétan a 6800 alá zárás nem hiányzott a longhoz.Továbbiakban hogy látod?

      Delete