Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 5 July 2018

USD/HUF

A divergenciák meghozták az esést. Nem értem pontosan, hogy milyen formában és hogyan változhat meg a charton egy lezárt gyertya értéke (high - Link), ezzel együtt az rsi értéke is, itt láthatóan ez történt, de ez már elegendő volt ahhoz (kis felszúrás várakozás), hogy vételi klimax alakuljon ki a keresztben és elinduljon a várt esés a célzónából. (Jelöltem a charton a gyertyát, amire figyelni kell).

USD/HUF 3D chart:


A számozáson a havi charton látható kép miatt módosítottam annyit, hogy nem tartom elképzelhetetlennek, hogy a mostani csúcs "csak" a harmadik hullám. Tréningeseknek: az F221-238 331-335-re mutat.

A 3D chart utolsó gyertyája még nem zárt, igaz pár óra van hátra belőle (jobb felső sarok). A gyertya egy hatalmas bearish engulfing gyertya, ami erős trendfordító alakzat. Napos charton ez (nem zárt az utolsó gyertya, így rsi sem!) három fekete holló, hasonlóan erős trendfordító alakzat (a statisztika szerint pár százalékkal erősebb is, mint az engulfing). Ezt az alakzatot sokan észrevették, nem csak Bálint, de a portfolio is az EUR/HUF charton (rsi esetében a lényeg, hogy érdemes megvárni a gyertya zárását, mert talán nem von le rossz következtetést az ember).

Jelenleg az esés egyik lehetséges célzónájában van a piac, jöhet egy ellenirányú mozgás. A lefelé tartó mozgást elsődlegesen A hullámként értelmezem. Ha igaz, hogy készen van, akkor 281-278 közé várnám a felfelé mozgás minimális zónáját. 

A jelölt célzóna 3D charton a teljes korrekció első lehetséges célzónája, nem a mostani lefelé körnek. Érdemes majd figyelni a belső szerkezeteket, mivel, ha impulzus készült el, akkor a gyenge korrekcióval szemben erős is elindulhat, azaz mélyebb zónákba eshet vissza a piac.

20 comments:

  1. Kávé: Nekem nem tűnik támasznak naposon, ugyanakkor hetes és havi közelít egy keményebb ellenálláshoz, 106 alá szerintem simán be fog nézni a szep18-as határidő, most 108,8. Semmi jele fordulatnak napos alatt, intenzív esés.

    ReplyDelete
  2. Erosebb korrekcio eseten 267,5-es szint ala is benezhet a C?

    ReplyDelete
  3. Doboz aljak fogták az eséseket (eur, usd). Szerkezetileg ua. lehet nem ugyanolyan hullámszerkezet fut(ott) lefelé.

    ReplyDelete
  4. EURHUF: Hatalmas spike-kal szúrt a korábban jelzett célzónából lefelé, de a zárás 323 felett történt (h4), fordulós jelzést adott. Mindezek mellett azt gondolom, hogy ezen a tf-n a trend már lefelé mutat. 325-327 környéke lehet a cél.

    ReplyDelete
  5. Bocs,csak nem egyértelmű. Lefelé mutat a trend,vagy felfelé? A célár miatt kérdezem,köszi. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. 4H-n lefelé, nagyobb tf-n (heti) felfelé

      Delete
    2. OK,értem,köszi a gyors választ!

      Delete
  6. Vagy 315-317et akartál írni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nem, korrekció felfelé. A c hullám lenne az említett zóna (b v. 2)

      Delete
  7. https://www.portfolio.hu/finanszirozas/bankok/12-eve-nem-volt-ilyen-az-otp-nel.291146.html

    Na ki is rázott a hideg, lehet nem lesz felfelé hullám, hanem innen fordulunk be nagy tf-n-

    ReplyDelete
  8. eurhuf: H1n a korrekció első hulláma (A) készen lehet, akár új lowra is mehet b

    ReplyDelete
  9. Szia!

    Nagyon jó a blog, de én még kezdetleges stádiumban vagyok :) Írtál a gyertya alakzatról, illetve ennek bekövetkezési valószínűségét magasabbra tetted, mint a másik formációnak. Milyen szakirodalmat ajánlasz a gyertya alakzatok megismerésére és ezeknek statisztikai (bekövetkezési adatait) honnan lehetne átböngészni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia! Még 2012-ben kaptam ajándékba Cimballitól egy könyvet. Thomas N. Bulkowski: Candlestick Charts, Amazonról rendelhető, igaz nem magyar árkategória...

      https://www.amazon.de/Encyclopedia-Candlestick-Charts-Wiley-Trading/dp/0470182016/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1530902882&sr=8-1&keywords=candlestick+charts

      Delete
    2. Nagyon köszönöm :)
      Van esetleg még olyan olvasmány amit ajánlanál, hogy magamba szívjam a tudást?!

      Delete
  10. Ő már tudja, hogy venni kell az USD-t a korrekcióban.
    http://www.origo.hu/itthon/20180706-simicska-tavozas-amerika-bukas.html

    Hogyan döntöd el, hogy honnan kezded a hullámok számozását? Pl. nem mindegy, hogy a mostani az 5. vagy a 3. hullám. :-)


    ReplyDelete
    Replies
    1. Először is, ne olvass propagandát. Rombolja a személyiséget és a sok "sz@r" tönkreteszi a pszichét, a nyitott gondolkodásmódot. Pedig ez kell a piacon.

      Nem mindegy, harmadik után korrekció,ötödik után fordulat következik egy adott trendszinten. A célárak miatt pedig óriási különbség lehet. Pl. Ha havi charton lefutott felfelé 5 hullám, akkor most nem 320 fölé megyünk, hanem 24 alá.... azért ez nem mindegy.

      Pár sorban kifejteni bonyolult, de innen elindulhatsz:
      Link - Elliott alapok


      Delete
  11. Köszönöm az olvasnivalót. :-)

    Ahogy látom egy sarkalatos kérdés eldönteni azt, hogy éppen hol "tart egy" folyamat, például jelen esetben a 3. vagy az 5. hullámban.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Igen és fontos is. De sajnos nem mindig lehet egyértelmű döntést hozni. Deviza piac pedig nehezebb, mint a részvény, arra csak korlátosan érvényes Elliott, hiszem "olyan,mintha mindig korrekcióban mozogna a piac" - "háromig szabad csak számolni"

      Delete
  12. A tippelgetés egyelőre arra megy, hogy egy ideig várhatóan le leszünk maradva a régiós kamatemelésekhez képest, így azért én bele tudnék látni magasabb USD-HUF és EUR-HUF árfolyamokat, mert úgy tűnik most az MNB-nek fontosabb az alacsony kamat, mint egy kis árfolyamgyengülés.

    Valaki írta itt, hogy kerülné a kifosztást, talán ő is erre gondolhatott.

    http://alapblog.hu/hold-on-2-adas-1-resz-futball-vb-inflacio-es-emel-e-az-mnb/

    ReplyDelete