Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2018. május 20., vasárnap

USD/HUF

Értem a forint gyengülése miatti reakciókat (eurhuf keresztet is figyelve) a megjegyzésekben, ugyanakkor elhamarkodottnak tartom a további száguldás vizionálását. Jelenleg a charton arra van bizonyíték, hogy a korábban jelzett célzónát elérte a piac, annak területében mozog.

USD/HUF 3D chart:
Korábban mondtam, hogy a jelenlegi felmenetel hetes, vagy félhetes (3 napos) chartokon látszik a legjobban.  Hetesen erős ellenállás előtt a piac, ez mind az árgrafikonon, mind az rsi-n látszik. Az esetek legnagyobb százalékában nem viszi át a piac elsőre az ilyen erős ellenállásokat. A kérdésre, hogy átviheti-e, természetesen a  válasz igen, ebben az esetben azonban érdemes azzal is számolni, hogy eldőlt a kérdés (5. hullám) és nagyon hamar 280 környékére mehet az árfolyam. Mik azok a tényezők, amik arra utalnak, hogy a célárzóna megfogja az emelkedést?

- Ellenállás/támasz (ár) zóna előtt a piac
- Ellenállás előtt a hetes rsi
- Leszorító előtt a piac (ár)
- Momentummal, erővel ért a támaszhoz a piac (elsőre ált. lepattan)
- Hetes setup célára itt található
- Ideális FIBO szint egy harmadik hullám végének

Mi az ami jelenleg ellene szól?

- A piac emelkedésének lassulása minimális
- Nincs fordulatra utaló jel
- Napos rsi a fenntartható bull zónában

Mindezeket a tényezőket figyelembe véve a nagyobb esélyt egy korrekciónak adom, mely reálisan a jövő héten elindulhat. Tudom, erre vonatkozóan nincs megerősítés még a charton. Türelmesnek kell lenni és nyilvánvalóan a pa megerősítésre kell várni. A heti magas záró nem zavar, elvárás volt részemről egy magas zárás, annak érdekében, hogy a hetes rsi értéke megfelelő legyen egy fordulathoz.

Az emelkedés belső szerkezete nehezen értelmezhető, a spike-ok miatt több célárra vonatkozó értéket is kiírtam a blogra. Van egy (272,228), amit még nem ért el a piac (4H számolás), illetve a pénteki gyertya is teljesített egyet (1D-2H). Az usdhuf chartján nem lehet pontos értékeket számolni, ennek a piac likviditása, illetve az egységes piac hiánya a legfőbb ok. A hétfői napon nem lepne meg egy bearish engulfing kialakulása sem.

USD/HUF hetes chart:


Az A hullám gyakran gyors esést hoz magával, ebben az esetben reális esélyét látom ennek megjelenését.

EURHUF: a chart nem fest jó képet, van egy lehetséges 320,990 körüli céláram, de ha korrekció nélkül jut el odáig naposon, akkor ennél magasabb területek bejárására is elég jó esély van/lesz.


121 megjegyzés:

 1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 3. Az eur usd brutal erosodo trendben , a eur huf gyenguloben ( try minden regios devizat kinyir ) nem hinnem , h fordulat lesz , max kis korrekcio , de meg az sem .... persze ez csak szerintem

  VálaszTörlés
 4. Válaszok
  1. Az 5. hullám azt jelentené, hogy 320-350-ig elmegy az árfolyam ;) - szerintem félreérted.

   Törlés
  2. Usd huf 5. Hullamra gondoltam valoban ! 320 teljesen realis es meg is lesz lehet ma vagy holmap . Kis korrekciora talan van esely , fordulatra szerintem nincs ! Kis korrekciot hozhat a holnapi MNB komment ( kamatemeles elobbi belengetese , ami szobeli intervenzionak megfelelne akar ) de fordulatnak nem !

   Törlés
 5. Torokorszagban devizavalasag keszulodik , Erdogan fogyatekos diktator ... semmi massal mem tudjak terdre kenyszeriteni csak a penzzel 💪 megkapja , de ne csodalkozzunk a 350 huf arfolyamnal. Vad gondolat tudom , de meglesz

  VálaszTörlés
 6. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 7. Ha TA (azaz statisztikai, matematikai) alapon kereskedsz, nem egy döntésnek kell jónak lennie, hanem az összesnek kell optimális szintet eredményeznie. Egy setupnál, ha céláras zárást rendeltél hozzá, akkor előfordulhat, hogy a piac tovább megy, még adott esetben érezheted is ezt, mégis a rentábilis megoldás, ha a célárnál zársz, mert, azt tudod a statisztikából, hogy hosszútávon ez vezet a konzisztenciához. A nagyobb valószínűség mellett kell dönteni, még akkor is, ha adott pillanatban mást érzel a piac állásával kapcsolatban.

  VálaszTörlés
 8. Valoban ugy latszik , h tecnikailag ellenallas elott vagyunk , de nem hiszem , h fogja

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Meglátjuk, igen erősen megy fel. H4-n van egy lassulás, ami ilyen erős trendek végén a fordulathoz szükséges. Ugyanakkor a nem bezárt magasabb tf gyertyák igencsak belementek a fenntartható bull zónába és fordulós jel nincs.
   A "tanítómesterem" azt mondta ezekre a szitukra, hogy le kell zárni és maximum kicsit magasabban visszalépni, ha látszik, hogy átmegy az ellenálláson. A setupra vonatkozó statisztikám ua. egyértelműen a zárást preferálja, néhány száz ügyletet figyelembe véve.

   Törlés
  2. En zartam 268 a 253 nyitott pozibat. Varom a lehetoseget , vartam a kis korrekciot , h lejebb megvegyem ... eddig nem jott! Ha viszi visszallok ( en ennek adok nagy eselyt )

   Törlés
  3. Én szintén zártam 268nál... hol álljunk vissza? Hmmm...

   Törlés
 9. Kozben meg is volt a 272.2 .. talan

  VálaszTörlés
 10. Lehet itt nagyon rovidre bele kellene adni😂 day tradera csak nincs bank 😨

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Miért nem nyitsz egy pár eurós számlát. Tőkeáttétellel egész nagy kötéseket is tudnál véghezvinni, ráadásul nem kötne a banki nyitvatartás, ha nagy változás van a piacon a Banki pozidat is tudnád hedgelni?

   Törlés
  2. Elgondolkodtato amit irsz , tegnapi nagy zsuga lett volna , raadasul ordert sem raktam ki 😂 okos vagyok

   Törlés
 11. eurusd és usdhuf: H1 környéki idősíkon ED érzésem van, még nem fejeződött be, készült el.

  VálaszTörlés
 12. eurhuf: közel a célár (320,990)

  VálaszTörlés
 13. Ott azert mar bun nem beleadni 🤗

  VálaszTörlés
 14. próbálkozik az EUR (USD), a tegnapi napos kalapács gyertára szép lenne ma egy megerősítő

  VálaszTörlés
 15. USDHUF is visszajött kicsitt, hol szálljunk vissza longra?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Egy lehetséges célzóna 262,7 környéke
   Egy másik 261,3, de azt gondolom, hogy 264,42 alá mindenképpen be kellene néznie.
   Feltéve ha tényleg megindult a korrekció. A fenti célárak C-re vonatkozna, A hullám nem feltétlenül fog eljutni ilyen messzire. Időben hosszú oldalazásra is számíthatunk.

   Törlés
  2. És ha nincs korrekció, vagy legalábbis nem jelentős, akkor hol szállunk vissza 270 felett?

   Törlés
  3. Én alapvetően jelekre lépek, illetve pontosabban, csak és kizárólag megfelelően letesztelt jelre. Így nehéz szintet mondani. Elliottot csak arra használom, hogy lássam hol érdemes jelet keresni, milyen veszély van ellenem, illetve hol lehet a célár. Van, aki ilyen erős trendben szünetgyertyára, vagy csak úgy belép, mivel erős trendben nagy a találati valószínűség. Lehet lépni a fordulós jelzés behalásakor, vagy az ellenállás/támasz zóna törésekor, vagy annak visszatesztje esetében, ez mind a kereskedő rendszere és stílusa határozza meg.

   Törlés
 16. Szia Ad!

  Olvasom a tréninget, szívesn meghallgatnálak, de a júniusban nagyon elfoglalt vagyok, tervezel esetleg őszre hasonló oktatást?

  Válaszodat előre is köszönöm,

  Barack

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!

   Tervezni nem terveztem. Az igazság, hogy az egyik blogtárs november óta "zaklatott" elég kitartóan, így végül rászántam magam. Nem zárkózóm el előle, ha igény van rá, de nem szeretném a fókuszba tenni. A kereskedés nekem fontosabb. Persze tudom, hogy egy ilyen alkalommal nagyon sok inspirációt kapok és én is sokat tudok tanulni. Szóval inkább azt írom, meglátjuk.

   Törlés
 17. USD/HUF: 272,220 lett a teteje (legalábbis a brókeremnél). Nem lett Engulfing napos gyertya, de egy hammer igen és érkezhet is rá a megerősítés ma. Esély van a korrekció megindulására.Egy ilyen erős mozgás után az első fordulós jel még nagy eséllyel behalhat, érdemes kivárnia másodikat, ha valaki nagyon, de nagyon shortolni akarja a piacot.

  VálaszTörlés
 18. USD/HUF, EUR/USD (H1), lehet egy 1-2-1-2 szituáció lefelé, ha így van, akkor a közeljövőben erős mozgás várható

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. USD/HUF esetében merre várható az erős mozgás?

   Törlés
  2. USDHUF: korrekció lehetősége, lefelé

   Törlés
 19. Szia Ad .-)

  Jól hallom, júniusban lesz tréning? :-)
  Van még hely?.-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Broma!

   Ha gyors vagy, igen.

   Törlés
  2. Hol tudok jelentkezni? Részletek, helyszín esetleg elérhető valahol? :-)

   Törlés
  3. tréning információk

   A fenti linken vannak a részletek. Drian875@gmail.com az emailcím. Skype kapcsolaton keresztül, kérésre esti időpontot kerestem, hogy munka és család mellett is megoldható legyen.

   Törlés
  4. Köszi: -)
   Az esti időpont miatt necces lesz, akkor van fürdetés + altatás. :-)

   Törlés
 20. eurusd: (m10-m3), első lehetőség, hogy ha 1212, akkor kész legyen a szerkezet (most 1,18050) - fordulós jelzés még nincs a charton

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Elindult felfelé, de a tető megfogta, bullish esetben lehetett egy B hullám felfelé és most c jönne le, ha nem, akkor nem 1212

   Törlés
  2. továbbra is szépen mozog a fontos szintek között,láthatóan tiszteli őket:

   http://content.screencast.com/users/kisbandi/folders/Default/media/5ebcb97d-b1f7-4941-802a-9742937e4f57/eur%20szintek.JPG

   http://www.screencast.com/users/kisbandi/folders/Default/media/2ac18f22-5f6a-4f02-8f89-86d9c08e81ca

   Törlés
  3. Tovabbra is nagyon szkeptikus vagyok sz altalad emlitett usd huf devizapar 261 koruli korrrekciojara .Szerintem talan ki tud sajtolni az eur usd kis korrekciot ( de egyatalan nem biztos) akkor lemehetunk .... az irany egyerzelmuen fel !!! Szamomra ez nem kerdes tovabbra sem . Mind tecnikailag mind fundamentalisan felfele mutat . Ha nem igy lesz ... nagyon csodalkozni fogok

   Törlés
  4. Meglátjuk, a piac mindig is hullámokban mozog. Nincs megerősített fordulós jelzés. H4-en egy célárról fordult, ua. naposon még erős a piac, rsi magasan van, egy újabb a korábbinál magasabban lévő csúcs sem lepne meg túlságosan. A lassulásra vannak jelek már naposon is (fehér-fehér-fekete gyertya váltakozás), de a legérzékenyebb mozgót sem sikerült még átvinnie, amire azért a fordulathoz (értsd korrekció) min. szükség lenne naposon.

   Törlés
  5. Eltolcsiék mikor beszélnek? Nem ma valamikor?

   Törlés
  6. Torok valsag keszulodik .....

   Törlés
  7. Fudge: köszi
   Bálint: Mire gondolsz? (esetleg link)

   Törlés
  8. MNB: lehet csak bennem van aggodalom az USA kamatemelés, a tőkekivonás a fejlődő piacokról, a magyar gazdaság állapota miatt (pl.: munakerőhiány stb.), mondjuk a fundához soha nem értettem :D

   Törlés
 21. eurusd: 1,1756 környékére le fog jönni

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. EUR USD szoget alkot .ha este kihuzzak korrekcio kovetkezik 1D

   Törlés
  2. Csak erdekesseg eurn chf trendvonalon... ha tori irany a res

   Törlés
 22. usdhuf: bár a napos gyertya nem zárt, egyelőre nem érkezett megerősítő jelzés számomra

  VálaszTörlés
 23. Azert voltam szkeptikus... szaguldunk..

  VálaszTörlés
 24. Van aki shortolja a török lírát? Érdemes lehet még felülni a vonatra?

  VálaszTörlés
 25. Szerintem hiaba a nagy kamat melletted baziul kockazatos !! Erdogan " magaeva tette a jegybankot " valutavalsag kozeleg amibol konnyen Torok valsag lehet.....

  VálaszTörlés
 26. http://kepkuldes.com/images/549b378857ce670204609bf0290ecb07.png

  Elgondolkoztató...

  VálaszTörlés
 27. usdhuf: nincs meg a napos fordulós jelzés, lehet ma újabb csúcsra futunk?
  (lassulás tapasztalható, de rsi még mindig nagyon magasan, innen nehezen tud csak lefordulni)

  VálaszTörlés
 28. valami nem stimmel nálam.. 1W BB szalagon kivül vagyunk usd huf ,mégis úgy gondolom a lendület nagy és nem lesz korrekció ..

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sőt az eur usd szöget alkot ..ezekből a szögekből felfelé szokott az árfolyam kitorni ...megis ..valami nem stimmel

   Törlés
  2. Eur usd BB szalagokon kivül szintén 1W charton ,szintén gyengülés felé mutatna ,de mégis ..lehet a fundamentumok.

   Törlés
 29. nem lesz itt semmiféle korrekcio ...

  VálaszTörlés
 30. Minden chart rendben van, kivéve a napost. Ott sem rsi, sem a mozgók sem a gyertyák nem állnak fordulásra. Havi és hetes jól áll, 4H-n is ott a lehetőség, de a napos valahol északon, olyan helyen, ahol vagy egy vételi klimax, egy kapituláció hiányzik, vagy még sokáig északnak mehet. Lassulás megvan, lassan akár vége is lehet. Talán az esti FED okoz majd naposon valamit, ami segít, hogy meginduljon a fordulat.

  VálaszTörlés
 31. Ábránd lenne azt hinni ,h a török aki éppen most végeznek ki ,nem lesz hatássala forintra ... 320 -330-350 ,ha nem lép a török jegybank (Erdogan )

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én azt mondom, hogy mindig van korrekció. Lehetőségként ott van a charton a 320-350, de még számos más lehetőség is van, ami között egyelőre nincs biztos. Attól, hogy elindul egy lendületes, momentumos mozgás még koránt sem biztos, hogy hatalmas rally bontakozik ki. Egy c hullámnak gyakran van ilyen momentuma, főleg 4/c helyén, de egy erős, ed-vel záródó 3. hullám utáni a hullámnak is. A hírek hosszútávon nem tudják megmozgatni a piacot. Van hír bőven, törökök, olaszok, amerikaik...stb. A chart fontosabb. Ellenállás zóna előtt vagyunk, nem vitte át, napos még nem kész egy fordulatra, a többi tf akár igen. Én ezt látom, ameddig nem írja felül a charton ezt az elképzelést tartom magam hozzá, mert statisztikai számosság esetén a jó oldalra kerülök.

   Törlés
 32. Kapituláció kizárt ,száguldás..

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Pedig naposon egy-két rsi pont és klimaxolja magát a kereszt.

   Törlés
 33. a kapituláció ,klimaxolás az lefordulást jelent,tanuló vagyok még Elliotban :)akkor beteszek 1 ordert 319,9 shortra

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. rsi: olyan helyen (alatt/felette) van az árfolyam rsi-n, ahol max 5% ideig tartózkodik, tehát nem 30 vagy 70.

   Törlés
  2. De nem Elliott, Wilder

   Törlés
 34. Ismét kapott egy ütést az EUR, HUF még nagyobbat, TRY meg annál is nagyobbat.

  Én visszaszálltam tegnap reggel USD/HUF longba 268,5nél...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. szerintem nagyon jol tetted ... nem hiszek a korrekcioban

   Törlés
 35. A nagy kérdés az lesz,hogy fennragad e az eurhuf,vagy ki tudja magából rázni a jelenlegi kockázati felárat a kötvénypiacon,és csak egyszeri sokkhatás érvényesül. Azért nem lennék most török monetáris tanács tag...ha emelünk,az lesz a baj,ha nem,akkor meg az. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez így van és nem ördögtől való, ha Mo esetében a következő 1-2 évben hasonló kérdések merülnének fel.

   Törlés
 36. TRY gyakorlatilag szabadesésben....mi lesz ebből? :o

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Annyi észrevétel törökben ,h gyorsul...a gyorsulás esetenként akár fordulatot is jelenthet Lásd eur chf az első leütéskor (nem az árfolyamgát elengedesekor ,hanem előbb )

   Törlés
 37. Figyelem!!!!

  A "szép emlékű" IronFx úgy tűnik új névvel jelentkezett: FXlift. A ciprusi engedélyszám azonos :125/10

  IronFX

  FXLift

  VálaszTörlés
 38. Akkor USD HUF köv. megálló 280?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ellenállást nem vitte át (még?).

   Törlés
  2. Ad,az ellenállási szint hol van a te elképzelésed szerint?

   Törlés
  3. Bocs,vak voltam,már látom a chartot.

   Törlés
  4. Nálad pontosan hol van az ellenállás .. a te chartodon ??

   Törlés
  5. Most rajzoltam be és ellenmond annak amit eddig mondtam ,de az eur usd és az usd huf szöget alkot ,1 esetleges török mai kamatemelés visszarakhatja valóban .A török jegybanknak nem, az a kérdés ,h emelni kell -e ,hanem ,h mennyi prémiumot ad az országban maradóknak.Az ,h m,a lesz vagy holnap ki tudja ,de hamarosan

   Törlés
  6. 3-6% szokott lenni :D, legalábbis a 2008-as válság előtt, annyit emelt, ha jól emlékszem (3-3-6?)

   Törlés
 39. Panikban kell venni. Mindenki menekul, de elul a vihar. Ez meg nem a valsag, csak a jele. Az usd megnyugszik, mert mind technikailag, mind monetaris oldalrol megtamasztjak. Nagy lesz a volatilitas, akar gyorsan is eshet 5-10 ftot az usd es mehet vissza. Ft is atmenetileg lehet gyenge EURval szemben, mert egy eros spekulacios tamadast is egy bankkozi kamatfolyoso felengedessel 24-48 ora alatt tud kezelni a jegybank, nem beszelve a deviza tartalek egeteserol. Higgadtnak kell maradni es a hiszteriat kihasznalni.

  VálaszTörlés
 40. USDHUF (hetes): Ellenállási szintek - aktuális:

  USDHUF hetes ellenállási szintek - Link

  Ha hetesen fölé zár és megerősítés érkezik rá, akkor fogadom el 100%-osan a törést. Nekem vételi klimaxnak tűnik egyelőre az usdhuf (illetve ha rsi még megy pár tized pontot felfelé, naposon)

  VálaszTörlés
 41. Az én EUR/USD grafomon 1.174 körül volt egy erős támasz, ellenállási zóna. Most egy kicsivel alatta vagyunk. Ha itt tudna zárni (amivel kapcsolatban egy kicsit szkeptikus vagyok), akkor mehetnénk tovább 1.14 irányába.

  VálaszTörlés
 42. Tényleg fontos az érzelem mentes gondolkodás, mert az érzelmek a tömeg részévé tesznek és félre visznek. Ezért sem szerencsés a túl sok fórumozás, mert formálják a véleményed, a chart helyett.

  Igen, van itt egy ellenállás zóna eurusd-ben és sok célár. Ha jól értem lesz ma török döntés, este lesz vmi FED is.

  Azt gondolom a határon vagyunk, illetve alatta, ahogy a fenti kép is mutatja, ugyanakkor heves érzelmek tombolnak a piacokon, melyek azonban akár hamar fordulhatnak is.

  VálaszTörlés
 43. FED ma Bézs könyvvel jön (gazdaság állapotáról ad képet,illetve a legutóbbi kamatdöntést indokolja.) , a törökről nem tudtam,remélem,nem tesznek alá a lírának,mert akkor megy a levesbe az EURHUF is.

  VálaszTörlés
 44. nem lesz török döntés ma ,csak lehet.. usd huf korrekcio kizart

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. legalábbis mély korrekcio kizart ,az irány a rés felé ,kár kihagyni

   Törlés
 45. Akkor kitartás, nekem mára ennyi volt. Megyek ügyintézni...

  VálaszTörlés
 46. "There’s no economic data that justifies the lira’s current depreciation, the country’s stock exchange Borsa Istanbul said in a statement, citing “speculative approaches” before elections next month that it said are aiming to show Turkey’s economy in a negative light.

  “As an indication of our confidence in the Turkish lira, our exchange’s foreign-currency assets, excluding short term needs, have been converted to lira as of today,” it said."

  VálaszTörlés
 47. Azért ez nem ilyen egyszerű... Emberek vagyunk. Az érzelemmentes döntéshozatalra ott vannak a robotok. :) Pont az érzelmekre alapuló humán heurisztika az, ami nehezen megfogható és leprogramozható egy ilyen komplex rendszerben. Aki megtalálja a helyes arányt, és azt egy jól működő statisztikai, matematikai alapú rendszerbe tudja integrálni, az sikeres lesz, a többiek meg majd etetik tovább a dealing desk-eket. A kérdés csupám az, hogy tudjuk-e hogy mi melyik csoportba tartozunk?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen jól látod a dolgokat, szerintem!

   Nekem csak a kérdés, hogy az MI idején, a kereskedő programok idején vajon mennyire építjük bele a programokba az érzelmeket? (pl X sikertelen trade után megáll a robot és nem kereskedik tovább...)

   Törlés
 48. Nem szabad abba a hibába esni , h 260 árnál keressük az alját .Tiszta vicc volt .én is !!Szabályos szögelés ,erős kitörés .. felhuzas ,trendben állás és rés betöltés !Ez a menet.. ja és javaslok minél kevesebb forumozást ,több technikai és fundamentális átvizsgálást !!!!!Magamnak is :) Nagyon rákaptam a fórumra ,ami helyenként jó ,de soxor nem .Tisztán láttam a dollár alját 11 heten keresztül alakitotta ki a fordulót ,mégis azt vártam ,h lejJebb jön :( vicc volt. Longolni igy csak 253 árnál tudtam.Itt sem tudja senki a tutit ,hiába várjuk ,várják.Vélemények vannak ,de a saját a fontos.

  VálaszTörlés
 49. Azért jó olvasni a véleményeket, technikai elemzéseket...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. P0nt ez az ☺ 260 arnal is azon tanakodtunk , h lesz uj alj vagy nem 🤗 kozben technikailag abszolute felfele allt , hatalmas kitoressel majd le vitte a fejem.Jo a forum , de csodat ne varj , bizonytalansagit igen.Legyen sajat gondolatod es tedd azt

   Törlés
  2. Persze, ok, ez teljesen igaz. Inkább fejben kéne erősebbnek lenni.

   Törlés
  3. Vannak itt jo gondolatok .. tavaly nyaron nagyon beletrafalt a blog iroja 👍👍usd huf parban , de ha alaposan atvizsgaltad a part 270 letoresevel szonte egyertelmu volt mas rendszerrel is az eses. Tehat lehet a javaslatokat hasznalni , de szerintem onmagaban keves , de ezt az admin is hangsukyozza !! Usd huf amugy is nehez par ! Eur huf konnyebb trade . Most is tokeletesen be volt szogelve de senki nem hitte h kilephet , hiszen evek ota ott mozgott , megis.. szoval blog fuggo ne legyel. En most probalok leszokni 🤣🤣 bucsuzom is 👍jo kereskedest , sok szerencset 🤗

   Törlés
 50. En azt gondolom a forint gyengulni fog mindennel szenbem , lehet korrekcio de venni kell foleg a usd huf

  VálaszTörlés
 51. Trendvonalon , ha marad biztos h nem lesz korrekcio , ha viszajon jo veteli pontok lesznek

  VálaszTörlés
 52. H1 alapján még mindig esélyes, hogy nincs kész a felfelé menő szerkezet (arról az esetről beszélek, amikor az ellenállás megfogja az emelkedést hetesen), azaz este, reggel még egy high belefér.

  Vételi klimaxról beszéltem, mint lehetséges fordulatról naposon, ehhez naposon az rsi-nek kell még egy-két pont. Szerintem a hetes ellenállások nem törtek, még akkor sem, ha fölé szúrt már a piac.

  Hetesen volt egy long setup. Annak a célára valahol 269-270-nél volt. Matematikailag ott zárni kellett volna, még akkor is, ha azóta jó pár forinttal feljebb van az árfolyam. a zárás oka pedig a matek, az az optimális pontja egy ilyen tradnek. Van, hogy feljebb megy, mint most, és van, hogy nem ér el odáig, van erről otthon konkrét statisztikám és egyértelműen legalább 30-50%-kal jobb eredményt érünk el, ha limittel zárjuk egy ilyen helyen, mint ha várunk és a fordulós jelet keressük. Nyilván egy tradenél ez nagyon fájó pont, az is ha kimarad, az is ha korán zár az ember. Nagyon sokan akarnak TA alapon kereskedni, ua. a statisztikai, matematikai háttérrel nem foglalkoznak és persze előjön az érzelem, hogy lemaradtam vagy zártam és messzire ment.

  A nagyobb valószínűségeket keressem, itt is, az aljnál is. Az aljnál tévedtem, vártam volna egy lefelé kört még, mert a belső szerkezet inkább arra utalt. Itt is azt tartom a nagyobb valószínűségnek, hogy az erős ellenállások megfogják, ha nem akkor megint tévedek, de 100 esetből tudom, hogy akár 10 tévedés is lehet egymás után, akkor is konzisztens maradok a végére. Aki egy tradet lő, az csak a szerencsében bízhat.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Egyértelmű, hogy statisztikailag a nagyobb valószínűséggel bekövetkező események mellett kell dönteni, hosszú távon kijön a matek

   Törlés
 53. Persze ,semmiképp ne gondold ,h leszólom a munkádat !!!Nagyon jó ez a blog ,de "blogfuggőnek " nem szabad lenni ,m a többi jelet nem veszem észre .

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Vigyázzni kell a megfogalmazásra ,nálad a hsz más mint nálam a hsz (beszögelés) .Az usd huf esetében a végén már magam sem hittem el ,h beszögelt :) hsz neveztem a beszögelést-Pedig be volt szögelve a 1D1w 1M ,ki is rántották 20 forintot .Erre nekem kell figyelni

   Törlés
  2. Nem gondolom, szó sincs róla!
   Ha jel van lépni kell! Van saját rendszered, használd úgy a blogot, hogy az általam mondott célárnál nézd meg, h a rendszered mutat -e valamit. Van egy szint, ahol rá kell nézni a rendszered szerint, erre nagyon jól fogod használni, szerintem.

   HSz, igen csak Elliottilag használom, szerintem legalább egy órát szánok rá a tréningen is :D, mert teljesen máshogy nézem, mint a legtöbb TA-s, Elliottilag szemlélem.

   Törlés
 54. Torokok emeltek kamatot,de nem a szukseges mertekben. Na igy aztan tenyleg elszabadulhat az eurhuf.

  VálaszTörlés
 55. Lehet ez keves lesz a toroknek.... + százalék ,akkor mikor 2 százalékot gyengul minden nap ... nem ellenfél. Tokekorlát lesz szerintem .En ugy látom ma átvisszuk a 320 arat 322 lehet fordulat ...315 irányában.Akkor az admin által irt korrekcio megkezdodhet.320 ilyenkor odaszippantja ..ha lehet ilyet mondani

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. 320,990 nincs olyan messze 322-től :D

   Vákuumnak szoktuk hívni, általában sávban van, h "odaszippantja" az árfolyamot a sávtető/alj.

   Törlés
  2. Nem véletlen,hogy nem emeltek megfelelően. Erdogant kb 99,9%,hogy megszavazzák,ki akar akkor majd fejet veszteni,amiért a nagyvezérnek ellen mert tenni. 322 sanszos,aztán jönnie kell a 315nek.

   Törlés
 56. usdhuf: Nem szükséges feltétel, de egy kisebb csúcs (h4-h1) még lehet, akkor egy több szinten kész szerkezet valósulna meg, hozna még egy fél pontot az rsi-n és az már egyértelműen klimax, lehetne valami lefelé hulló fallevél formáció :D (ja és egy kis rövid long kirázás). Jel még biztosan nincs, a belső szerkezeteket figyelem az első nagyobb korrekció után.

  VálaszTörlés