Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Friday 9 March 2018

EUR/USD - 2. rész

Napos chartot nézve úgy tűnik, hogy a csúcstól, még ha elég kusza is, de egy impulse hullám jött le délre. Ez a korábbi elsődleges verzió szerint egy 4/c hullám, ugyanakkor, ha a korábban feltett és az első részben hivatkozott alternatív verziót nézzük, akkor látható, hogy az rsi csúcs az alternatív számozás 3/3 hullámában következett be. Ez összefüggést mutat azzal, hogy hetes charton egy spike látható, melyről vélelmezni lehet, hogy (a) hullám. Mindezek mellett felfelé egy olyan hármas szerkezetű hullám haladt, melyet jó eséllyel ZZ-nek azonosíthatunk (b) és elérte azt a szintet, amely egy (b) hullámra egy ilyen pozícióban ideálisnak is nevezhetünk. A fenti halmaz alapján jó eséllyel következtethetünk arra, hogy az alternatív verziót immáron elsődlegesként kell kezelnünk. Hiszen a napos és hetes tf-ről leszűrhető, magasabb valószínűségű verziók egyezőséget mutatnak. Ugyanakkor fontos lehet megemlíteni azokat a tényezőket amik a bizonytalanságot keltik:

- A lefelé kör (impulse hullám, feltételezett (a) ) belső szerkezete kusza, erre utaltam már korábban a 4H charton. Naposon impulse -nak látszik, ugyanakkor elég széles a negyedik hulláma, ami a "righ look"-nak egy kicsit zavaró, mindazonálltal devizapiacon nem ritka az ilyen széles 4. hullám, csak ezen a tf-n nem találkozok vele sűrűn.

- Amennyiben a lefelé tartó hullámról alkotott véleményem, mely szerint impulzus nem állja meg a helyét és valamiféle komplex korrekciós hullám, abban az esetben B hullám akár új csúcsra is kifuthat, egy komplex szerkezetben (dZZ), vagy az egész korrekció egy háromszög lesz, melyet szintén említettem már korábban.

EUR/USD napos chart:




Úgy tartják, hogy a B hullám egy kiszámíthatatlan, előrejelezhetetlen hullám, balekok játéka, a szerencsejátékosok Mekkája,  a türelmetlenek vesztőhelye. Részben osztom is ezeket a gondolatokat. Pályafutásom alatt a legtöbb tévedést a B hullámok előrejelzésénél értem el. Tulajdonképpen kereskedési és elemzési szempontból sem lehet itt sokat tenni, türelmet kell gyakorolni és kivárni amíg a piac megfelelő megerősítést ad az elképzeléseinkre,vagy további használható adatot mutat a sikeresebb elemzéshez. De a kisebb tf-n való kereskedés is megoldás lehet, hiszen ott bőven található magasabb tf által is támogatott setup.

Folyt. köv.

13 comments:

  1. Sziasztok!Sajnos mostanában csak ritkán tudok írni és ez nyárig így is marad.De azért figyelek!Annyi észrevételem volna(bár nem biztos,hogy elég ehhez a tapasztalatom),hogy ilyen mélységig én nem szoktam lemerülni Elliottba.Cimballi mondta(minden szavával egyetértek ezügyben),hogy Elliott felfedezésének a hullámokról igazából nem is ez.A lényeg a 3 fázis.
    1.Bázisépítés
    2.Gyorsulás
    3.Lassulás
    Már önmagában ez nagyon használható.Olyan mint egy vaktérkép.Pontosan ugyan sosem,de többé kevésbé el tudjuk helyezni magunkat rajta.Ez már elég arra,hogy egy jó kereskedési rendszerrel előnyünk legyen a piacon.Nekem pl. a kisebb tf-ek nem igazán áttekinthetőek + mivel nem ebből élek így nem lenne időm pozikat menedzselni.H4 D1 W1 jobban fekszik nekem és nem is olyan 'zajos'.
    És pont ezért nehezebb korrekciókban kereskedni.Sosem olyan tiszták mint egy impulzus.Viszont mivel sokkal tovább tartanak így legtöbbször ebből főzünk.
    Nagyon jó írások,gratula!
    Igyekszem időnként benézni,sok nyerőt mindenkinek!SAIEAO!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Köszi!

      Ez elemzés, a kereskedésben nem csinálok ilyet :D, nem is lenne rá idő m3-n. Csak térképnek kell Elliott, de ezt már mondtam.

      Delete
    2. Szia Ad! Van esetleg olyan bejegyzésed, ahol a kereskedési technika többi részéröl irsz? Milyen jeleket keresel, mi triggereli ezeket, stb Köszi szépen elöre is!

      Delete
    3. Szia Zsolt!

      Nincs ilyen.

      DE!!!
      Elliott minden kereskedési rendszerre ráilleszthető. Fogd fel úgy, hogy egy térkép, látod merre visz az út, ugyanakkor közlekedési tábla, rendőrlámpa, ami jelzést ad az elinduláshoz (belépés), vagy a megálláshoz (stop tábla) már nem a rendszer sajátja.

      Elliott elemzéshez, egy komplex kép kialakításához jó a piacon, arra, hogy hol keressél és milyen irányba belépési jelzést, vagy éppen hol szálljál ki, keressél kiszállási jelzést, hogyan menedzseld a pozíciót (kontratrend trade, trend trade), hogyan helyezz el stopot, milyen legyen a stop mozgatási stratégiád.

      Nekem elég szilárd meggyőződésem, hogy valós, letisztult kereskedési rendszert, szignált senki nem fog neked mondani (még azok sem, akik ezt hirdetik, azoktól is csak valami felületes leírást kapsz, amit nem fogsz tudni sikeresen használni), persze elfogadom, hogy vannak kivételek, de az igazi kereskedési jelzést azt tapasztaltam, hogy még a barátok sem osztanak meg egymással. Tudod, amit mindenki ismer, az már nem fog működni a piacokon. Van, aki mozgók kereszteződésére játszik, elég jó stratégia, mert fordulatoknál, 1-2 szituációknál gyakran látom a kereszteződést a mozgóknál, vagy az MACD-n. De azt nem tudom, hogy milyen szűrőfeltételeket használnak, ami olyan szinten eredményessé teszi a kereskedést, hogy az már tartósan rentábilis lesz. Itt van egyébként a titok, ezek az apróságok, amik javítanak, vagy nulla közelébe visznek egy kereskedési rendszert. Egy időben az MACD kereszt volt mindennek a Mekkája, de egy sávozásban meglőni tuti folyamatos veszteséget jelent. Ma is vannak hasonlók, tréningeket tartanak belőle (sok esetben elég borsos áron) és valóban a bemutatókon szereplő esetekben szinte kivétel nélkül nagyon jó eredményeket hoz a rendszer (nem véletlen, az előadók nyilván tudják, hogy mikor működik jól és rosszul a rendszer). Szóval rossz hírem van, neked kell az elejtett morzsákból összeszedni,letesztelni kitalálni a saját kereskedési rendszered, csak így fog működni.

      Delete
    4. Köszönöm a részletes válaszod. Remélem nem úgy jött le a kérdésem, hogy a titkos receptet keresem, inkább azokat a lepotyogó morzsákat szeretném felcsipegetni és azokból tanulni. Egy ideje figyelem én is a mozgókat, jól esett a megerösitésed, tovább fogok menni ezen a vonalon, különbözö változatokat tesztelve. Elliottban pedig ugy próbálom, hogy az egyes változatok közös szakaszát próbálom keresni. Amit már én is észrevettem, és szoktad te is irni, hogy általában mindig azt gondoljuk, hogy a piac már elörébb jár, kész egy korrekció, és késöbb kiderül, hogy mégse.

      Delete
  2. Ha lehet kérdezni kérdezek :az usd huf célárárát veszélyben látod -e ?? charton erős szükülés (nem elliot ) eddig biztos voltam a lefelé trendben ,de a szükülés elbizonytalani ,ebből a szögből felfelé szokott kitörni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nem, szerintem kész új Low/ duplaalj, de mint írtam a korrekció vége simán lehet 259 felett ( az ellenállás fölé szúrás)

      Delete
    2. Es a minimum elvaras az milyen szint lenne?

      Delete
  3. emelkedés utána leütés :)259 feletti zárás esetén is ezt gondolod ??

    ReplyDelete
  4. Igen, valahol 259-262 köze is felmehet a 4/c

    ReplyDelete