Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 19 February 2018

EUR/USD

Ma President Day van az USA-ban, ezért a piaci likviditás alacsonyabb lesz, mint a szokásos, elképzelhető, hogy inkább egy sávban fog mozogni az árfolyam. 

Az EURUSD vonatkozásában hasonló a chart, mint a forint dollár kereszt esetében, talán azzal a különbséggel, hogy ennél a keresztnél új csúcsra futott az árfolyam. A felfelé körben van egy hatalmas rántás egy hír hatására, ami a chart belső szerkezetének felismerését bizonytalanná teszi. A "right look" alapján nagyobb esélyt adom annak, hogy a felfelé kör nem az 5. hullám volt, hanem egy B, azaz újra visszanézhetünk az A hullám környékére (ezzel kapcsolatban azonban elvárásom az 1,235 alá zárás h1-n).

Hetes, ahogy az előző bejegyzés alatt kifejtettem arra utal, hogy bár még nincs készen a teljes impulzus, pár héten belül ez megtörténhet, ugyanakkor nem érdemes tetővadászatot tartani, mert a hullám bármikor megnyúlhat és létrejöhet egy nagyon erőteljes short kirázás.

EUR/USD napos chart:

21 comments:

  1. m10: h1: kész lehet egy c hamarosan. Lehet USA zárva, de ennek ellenére lemehet egy C/3, vagy nagyon elnyúlik a korrekció és valami komplex szerkezet lesz

    ReplyDelete
  2. Ad, meddig várod a B-t? 1.226x-1.228?

    ReplyDelete
    Replies
    1. C-t?

      A felfelé lehetett B (H4-D1), a C jöhet lefelé, feltéve, hogy valóban C hullám, mert lehet itt több lehetőség is.

      A lefelé kör nem úgy alakul eddig, ahogy vártam, de USA tegnap zárva volt.
      C ideális szintje 1,2030 környéke (devizapiaci arányokat figyelembe véve), de az 1,215-1,230-ás zóna is játszhat. Ha mostani mozgásból sikerül egy momentumos esést produkálnia, akkor lehet az első lesz a jó megoldás, mert akkor c/1212-t fut és a második egyesnek nem volt akkora momentuma érthető okokból, mint amire számítottam (3. hullámot vártam).

      Ha valahol ezeken a tf-ken ED-t csinál, akkor nagy szívatás lesz minden irányba és csak sokára derül ki, hogy hol tartunk és mi az alakzat. Ma a short setupok működtek jól kis tf-n, egyelőre shortosnak gondolom a piacot.

      Delete
    2. Igen C-t :). Nagyon trükközik az öreg.

      Delete
    3. :D túl sokan gondolkodnak egy irányba, nagyon kell ilyenkor figyelni.

      Sokan várják az év üzletét (dollár erősödés), van aki korai lesz, van aki majd lekési, van aki korán zár majd, valakit a stop visz el, de lehet tévedek és nem lesz dollár erő :D. Ha olyan egyszerű lenne, mindenkinek menne :D

      Azt gondolom, hogy elemzésileg elég jól állok, ennek ellenére naponta küzdök a pszichémmel (az emberi valóból nehéz kivetkezni, évezredek kódolták belénk a túlélésért folytatott harcban azokat a nyerő stratégiákat, melyek a bukást okozzák a piacon, nem véletlen, hogy az emberek 95%-a veszít), nagyobb feladat az mint megtanulni elemezni, főleg, hogy mire eljut az ember idáig (vagy ledarál pár számlát, vagy oda ad a piacnak egy kislakást), annyi sérülést szenved, hogy nehéz felállni utána).

      De a lényeg, ami miatt ezt leírtam, ezek lehetnek azok a pszichés okok, ami miatt a trendek végén - menet közben - sem egyértelmű, az ami utólag tisztán látszik. Nem a piac trükköz, csak a kereskedőkben fokozottan működik a bizonytalansági faktor, gyorsan váltanak irányt, pozíciót, a gyenge kezek zárnak, nyitnak, darálnak.

      Delete
    4. A csúcsot akarják elkapni, de megrémülnek abban a pillanatban, ha ellenük megy a piac, majd mikor fordul, újranyitnak (közben többet buknak, mintha maradtak volna az eredeti poziban), ezzel fokozzák magunkban a nyomást, vissza akarják nyerni az elveszett pénzt, nagyobbat kötnek, nagyobbat zárnak, türelmetlenek, megjelenik a kétségbeesés, a lemaradástól, majd a veszteségtől való félelem. Nincs kialakult stratégia, nincs setup magabiztosság, de van rémület és félelem. Ugye milyen egyszerű :D :D :D ?

      Delete
    5. Mintha a saját gondolataim írnád le. Szerintem nem kell tökéletesen jól elemezni viszont pscihesen kell 100+1%ban ott lenni. Ha ez nincs akkor lehet bármilyen jó elemző az ember. Bedarálja saját magát. :) Az öreg az maga a piac ami mögött mi traderek állunk és szívatjuk saját magunkat....

      Delete
  3. Usd huf nem teljesen adta vissza heti gyertyát ,lehet még új aljra számitani ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Csak azért kédezem ,m minden idősikon háromszöget alkot ,ebből a fajta szögből felfele szokott kitörni ,

      Delete
  4. EURUSD: a lefelé jövetel momentuma nem felel meg annak, amit egy C hullám 3. hullámától elvárok.
    A felfelé menetel lehetett ZZ, a lefelé jövetelre is inkább ZZ (a gyors, c szakaszos) vonások jellemzőek. Ez pedig szinte ellehetetleníti az előrejelzést, mert lehet:

    1) felfelé tartó komplex C hullám X összekötő hulláma
    2) C/ED első hulláma
    3) 5. ED, második hulláma
    4) C/121
    5) h1-h4 helyett napost nézve, trenddel szemben haladó, nem erős C hullám (kicsit beteg impulzusa)

    Sok a lehetőség...

    ReplyDelete
  5. Lehet új low USDHUF-ban, semmi nem kérdőjelezte eddig meg (rajtatok kívül :D), szóval a mozgás nem zárta ki, szerintem.
    Az én értelmezésemben nem hsz, ezért nem tudok mit kezdeni vele.

    Egyelőre a piac tekintetében kivárok, de végre már nem annyira egyértelmű a kép, mint ahogy sokan pár napja még rátekintettek, pont ez a fajta kiszámíthatatlanság hiányzott nekem (és Bandinak is).

    ReplyDelete
  6. Nem , dehogy kerdojelezem 😊 marcsak azert sem , mert az eur usd brutalis emelkedo trendben van , ami simam lehozhatja az usd huf part akar uj lowra ! Viszont amit irtam a beszogeles az teny minddn idosikon ! Abban az esetbem ha kitori akkor sem biztis , h nagy menet lesz , mert a multkori kitoreskor sem volt nahy menet 269 ugy emlekszem fordultunk !

    ReplyDelete
  7. viszont .ha a heti gyertyát visszaadja (eddig úgy néz ki ) és a beszögelés után kitör ,elég nehéz lesz új aljat találni !260 felett lesz a kitörés ,később a kitörés vissza tesztje, ami erősiti a kitörést ,elmegyünk a résig :) Ez persze 1 verzio csak :) De a szög megvan ,az lenne jó ,ha az alsó szárat tesztelné mégegyszer vissza :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Én is így látom.Csak mostanában ritkán tudok fórumozni.Fő trend irány meghatározásban én nem tudom és nem is akarom kikapcsolni a fundát.Olasz választások lesznek,így szerintem ellenszélben kéne menni az EurUsd-nek felfelé.Ezért fog lefelé menni.Ha átviszi az 1.22-t akkor begyorsulhat az esés.Az UsdHuf pedig követni szokta,így az mehet fel.270ig elmehet,onnan pedig már bármi benne van.Tévedés joga fenntartva.

      Delete
    2. :D Eljön az idő, amikor majd kikapcsolod, úgysem tudod az összes tényezőt számításba venni, csak nagyon kevesen olyan jól informáltak :D

      Delete
  8. Ami ellenünk szól , h nagyon erős a trend lefele usd huf :)

    ReplyDelete
  9. EURUSD: D1 az irányadó tf, ott látszik jól az impulzus. A belső szerkezet azért zavaró kisebb tf-n, mert korrekció zajlik, erős trendben, ez lehet a megoldás. H1-H4 bear, alatta csak short (most korrekció fog jönni A hullám tart északnak, de heves b követheti, lefutása a jövő hét elejére, utána tér vissza a c/5, de a 3 is csak egy napig tartott, így ez is lehet nagyon gyors)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nem 3, hanem 2. hullám tartott egy napig

      Delete
    2. Az abran jelzett A hullam elmarad ?

      Delete
    3. Az az A hullám, az ábrán, naposon
      H1-n gondolom az C/4/A (vagy már lehet C is megy) hullámot északnak.

      Delete
  10. akkor a kissebb idosikon H1 megy most a c es utan kovetkezik a D1 A hullam?

    ReplyDelete