Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 22 February 2018

EUR/USD - alternatíva

A mozgás belső szerkezete nem tetszik. Bár naposon könnyen számozható C-nek a mozgás, bennem folyamatos kétségek vannak, mivel nem a hullámra és az alhullámokra jellemző belső mozgást látok (persze ez nem kizáró ok, de szokatlan). Vagy hamarosan erőteljes esés indul (új low naposon) a long próbálkozás megbukik, vagy a berakott alternatív számozás sokkal reálisabbá válhat (jövő héten új high-t is jelenthet ez).
Tudom sokan akarják megérteni, beszámozni a chartot jól, de ebben éppen ez a művészet, hogy megértsük folyamatában a piac mozgását, részhullámokból következtetéseket vonjunk le, ami ha őszinték vagyunk magunkhoz nem mindig sikerül tökéletesen, kitartás és sok-sok gyakorlás, no meg persze egy halom szerencse is kell mindehhez.
A kicsi  H4, jelöltem is rajta a meredekséget ami zavar, ez inkább a és c hullámra jellemző, nem 1-2-3-ra. Ezért is kezdtem az ED verzió lehetőségét emlegetni, mert ott a belső szerkezetnek ez jobban megfelel.
Tanulásra szerintem használható a chart, a kérdés leginkább a iii és [iii] hullámok kijelölésében merül fel, ez a korábban ismertetett verzióm alternatívája.

EUR/USD napos chart (4H betéttel):



83 comments:

  1. Hirtelen megindult egy esés m3-m10-n. 1,229 alá kellene masszívan bezárnia H1-n, az eredeti alternatíva támogatásához.

    ReplyDelete
  2. Akkor most a keddi dontesig ez a "fura" oldalazas varhato?

    ReplyDelete
  3. Milyen döntés lesz kedden?

    ReplyDelete
  4. Nem dontes lesz,Jerome Powell uj elnok"helyzetjelentese".Varhatoan lesz vmi utalas az alapkamatok alakulasara.

    ReplyDelete
  5. A mozgasabol meg minmin C-nek tunik?

    ReplyDelete
  6. Kérdezni szeretném ,látod -e még lehetőségét az usd -hif új lownak ,mert nekem az ellenállás átvitele után ,főleg a hetesen longos lenne.Köszönöm

    ReplyDelete
    Replies
    1. igen, a hetes elemzésben nincs sok változás, egy hét ment el, egy gyertya érkezett, nincs meg a 4. után az 5. hullám

      Delete
    2. akkor sokkal feljebb nem mehet ,de semmiképpen nem zárhat felette ,ha jol értem

      Delete
    3. naposon is visszautasitotta a 255 ,5 ellenállás

      Delete
  7. A forint képe leginkább egy ZZ-re hasonlít (felfelé - napos). Eurusd charton nagy a zavar (azaz több lehetőség is nyitott), amíg nem zár ki párat addig maradhat a bizonytalanság, de a fő verziók fent vannak és láthatóak a felrakott elemzésekben.
    Lehet:

    -4/a és most B felfelé
    -Lehet 4/C lefelé és akár ED, de az impulzust sem lehet kizárni
    - lehet ED felfelé 5-ben

    Ilyenkor van az, hogy az Elliott-i rendszer ezeken a tf-eken nem segít, de nem kell mindig ügyletben lenni, ez a legfontosabb, amit meg kell tanulnia egy kezdő kereskedőnek ;) Csak ott lépjünk pozícióba, ahol valamiféle előnyünk van, ahol hátrány, ott az a jó és helyes döntés, hogy nem lépünk be. Végre nagy a zavar a piacon, már senki nem tudja "biztosan", hogy merre fog menni a piac, ez jó, mert amikor egy irányba áll a tömeg, akkor a legtöbbször téved, már mindenki az EUR gyengülésére akart játszani...

    Szerintem napos felett eurusd longos, forint shortos.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ránéztem 1 év után a havi chart-ra, szerintem (így utólag azt mondanám), 1.4-ről 2014-ben 3 hullám jött le és nem 5. Mindenki (én is) az 5-össel várta a paritást, ami eddig nem következett be.
      Úgy látom havin kész egy A-B és most indul C (havi!), ami 1.8 fölé mutat:
      https://uk.tradingview.com/x/SVMTqC1r/

      Delete
    2. Koszonom😊valoban Elliot rendszerben kezdonek szamitok , de en az usd huf hetin kitores ekotti szakaszban latom 😊

      Delete
    3. Bár a profik 248 -nál 242 irtak ,ehhez képest most hagytukel a 255

      Delete
    4. "A hetes charton (jelöltem is) az utolsó hullámból (trendmozgató alakzat) még hiányzik a legutolsó, azaz 5. hullám. A felfelé kör a támaszról naposon jól láthatóan egy ZZ volt, ami lehet a teljes korrekció, de lehet annak A hulláma is. Mindkét esetben a legvalószínűbb kimenet, hogy új lowra fut a piac (5. hullám, vagy exp flat B hullám). Az új low ilyen szempontból reális várakozás. A devizapiac nagyon sokszor, erős támaszok, ellenállások esetén, dupla tetőt, dupla aljat formáz, természetesen ezt a lehetőséget nem lehet itt sem kizárni, azonban én is az új low pártján vagyok jelen esetben. Devizapiacokon a negyedik hullámok gyakran igen elnyúlnak időben, az 5/2 3 hétig tartott, a feltételezett 5/4 pedig 2 hétig. Jeffrey Kennedy szerint (aki eddig nem olvasott tőle, annak javaslom tegye meg, a legjobb EWIs elemző) a korrekciók mindig lassabbak, mint ahogy elképzeljük őket, így a mostani lefelé kör esetén ezt tartsuk evidenciában. A low egyik lehetséges célpontja 243,8 környéke (heti charton történt a mérés!), napos charton történt mérés (feltételezve, hogy ez az 5 hullám és nem b) 242,4. USDHUF esetében mindkét érték hibahatáron belül van, azaz ebben a zónában érdemes gondolkodni (nem elfelejtve, hogy a lefelé még mindig lehet B hullám)."



      "Devizapiacokon a negyedik hullámok gyakran igen elnyúlnak időben, az 5/2 3 hétig tartott, a feltételezett 5/4 pedig 2 hétig. Jeffrey Kennedy szerint (aki eddig nem olvasott tőle, annak javaslom tegye meg, a legjobb EWIs elemző) a korrekciók mindig lassabbak, mint ahogy elképzeljük őket, így a mostani lefelé kör esetén ezt tartsuk evidenciában."

      Hetes charton 3 lezárt gyertyánál és egy lezáratlannál tartunk. Hetesen és naposon is egy ellenállás előtt a piac. Ezidáig az elemzésben leírtakat nem bírálta felül a piac. Ráadásul a felfelé kör korrekciós csatornában halad, ezek alapján a legnagyobb esélye még mindig az új lownak van, csak türelem kell hozzá, a korrekciók sokszor sokkal lassabbak, mint amilyenek gondoljuk őket.

      Delete
    5. " A mult heti erős fehér gyertya után a piac a héten azonnal visszvette az emelkedést 1 piros gyertyával ! a bikák fordulós kisérlete elbukni látszik a medvék azonnal üzletet láttak az árfolyamban és az első adandó alkalommal ráadtak a piacra és a gyenge bika kezek azonnal menekülni keztrek " !!! Ez helyett szerintem még azon a héten a napos charton 1 fordulós jelzés alakult ki ami abban testesült meg ,h visszaadta azt a "menekülő " gyertyát ,a menekülő kezek pedig annyiran remegtek ,h 10 forintot felremegtek :)ahelyett ,h tovább estek volna (hiszen a heti charton szépen kifejtetted ,h erős a jelzés ,hiszen visszaadta a gyertyát !!!!!!! Kezdők részére kis ajánlat :)Lehet ,h valóban korrekció ,ezt most nem tudhatjuk ,de rajta volt a charton az emelkedés ez fix :)

      Delete
    6. "A múlt heti erős fehér gyertya után (amit esetlegesen fordulós jelzésként is lehetett értékelni), a piac a héten azonnal visszavette az emelkedést egy piros gyertyával. Nincs follow through, a bikák fordulós kísérlete elbukni látszik, a medvék üzletet láttak az árfolyamban és az első adandó alkalommal ráadtak a piacra és a gyenge bika kezek azonnali menekülésbe kezdtek. Ennyi a mese, amit a piacról ilyenkor mondani szoktak..."

      "Ennyi a mese, amit a piacról ilyenkor mondani szoktak..."
      "Ennyi a mese, amit a piacról ilyenkor mondani szoktak..."
      "Ennyi a mese, amit a piacról ilyenkor mondani szoktak..."

      A lényeg mellett elmentél!

      De van még egy gondolat:

      "a bikák fordulós kísérlete elbukni látszik"
      "elbukni látszik" - feltételes mód

      De komolyan, had ne kelljen értelmeznem is, amit leírok!

      Hetes chartról beszélünk, majd március végén, amikor lesz még 4 gyertya, akkor tudunk erről beszélni.

      Ha szerinted longos volt, vagy az, akkor vegyél! Ugyanebben az elemzésben szerepel:

      "Senkinek nem akarok kereskedési tanácsot adni. Látom az olvasottságot és tapasztalatból tudom, hogy aki valamelyik irányba elkötelezett, az képes a legkisebb irányába szóló hírt (elemzést) túlértékelni, a veszélyeket pedig alulértékelni."

      "Mindenki a saját maga által kidolgozott, ismert, tesztelt kereskedési rendszer alapján lépjen pozícióba, tegye ki a stopot(!!!) és döntsön, ne mások véleményére hallgatva, mert abban a pillanatban a tömeg részévé válik, érzelemorientált lesz és bekerül a vesztesek csapatába!"

      Én így látom a piacot, nem fog egy beírás befolyásolni. Továbbra is azt gondolom, hogy a nagyobb esély az új low és az 5. hullám mellett van, a piac legkésőbb a jövő héten befordul. Mi van, ha a kisebb valószínűség mellett, azaz az emelkedés mellett teszi le a piac a voksát. Semmi! Tévedtem! De matematikailag helyesen jártam el, mert a nagyobb valószínűség mellett álltam ki, sok ügyletből, hosszútávon igazam lesz.

      Tegnap valakinek írtam, akár 259,7-ig is felmehet, még mindig nem töri az elképzelésem, ugyanakkor a tegnapi szintek felett nem sokkal megállhat az emelkedés, mert korrekciós csatornának eléri a tetejét. Senki sem tudja előre, hogy mit fog csinálni a piac, aki erővel megy neki, le fog pattanni és megüti magát. A meglévő adatok alapján és Elliott rendszerét ismerve a piac nem adott olyan jelet, ami alapján felül kellene bírálnom a korábbi véleményemet. A korrekció időben hosszabb, igen. Lehetett rá számítani, igen, külön írtam is! 4-6 hét is lehet, a negyedik felében tartunk.

      Delete
    7. 248 megtettem ,de 9 ft elég most :) köszönöm a választ :)

      Delete
    8. Ha kitörést látsz, akkor miért zárod?

      2018.02.27 14:33
      "de en az usd huf hetin kitores ekotti szakaszban latom"

      Február 16. 7:00-11:00 között volt az árfolyam olyan szinten, hogy nagyon jó kapcsolatokkal (15-20 filléres spread mellett), vagy egy jó brókernél 248-n lehetett venni, de csak nagyon feltételesen, mert 40 fillér körüli a spread, az konkrétan egy low volt (247,873), naposon is, fordulós jelzés nélkül, még óráson sem volt semmiféle jel! Fordulós gyertya nélkül pedig egyik indikátor sem ad jelet (az inside bar is magasabb belépési pontot írna elő, de önmagában az sem ér semmit). Közben:

      2018.02.15 8:09-es bejegyzésed:

      "uj low usd huf lesz"

      Persze meg lehet változtatni a véleményed, egy nap alatt is, de vajon milyen jel volt a charton, ami felülbírálta ezt? A nagy piros téglalap,az ami előtte volt óráson, vagy a kék zónában, ahol beléphettél?

      https://www.kephost.com/image/JSW1

      Vagy korábban vetted? Akkor miért tartottad meg a véleményeddel szemben? Azaz új low lesz, de még tartom? Azzal a hatalmas eséssel szemben, ami a nyitási szintig visszavitte az árfolyamot? Vagy akkor most miért zárod, ha már egy nagy esést végig ültél benne és kitörést vársz?

      Bocs, lehet, hogy így volt, de én tudom elhinni... A jó kereskedő következetes és konzisztens, én ezt nem látom. 10 éve fórumozok, olvasom a blogokat vagy írom, tudom, hogy ezeken a helyeken mindenki csak nyer, a low-n nyit és a tetőn zár, kevés olyan ember van, aki menet közben beírja, hogy mit csinál. A sikeres kereskedő kíméletlenül őszinte saját magával, ez a siker egyik építőeleme. Nagyon kevés olyan ember van, akit 5 év után is a pályán lehet látni, ennek nyilván oka van.

      Ha megy a kereskedés ne változtass!!! Ne hallgass senkire, főleg ne rám!!! Ugyanakkor, ha nem megy érdemes mások tanácsára odafigyelni, mert lehet, hogy hasznos lesz!

      Delete
    9. Használok Turbó Trader indikátort, ami hihtetelen számodra tudom ,de vételi jelet adott :)Nem használok felületet ill csak azonositásra :) Hogyan kereskedem már leirtam :) Ezenkivül a jelen kivül ,amikor visszaadta a naposon a piros gyertyát megerősitést nyert bennem ,h az irány elsőre fel :) Azért zártam, a pozimat ,m a bankolásnál a legkissebb tétel 100 ezer ,igy könnyen utána tudsz számolni ,vajon mennyi lehet ...... azt gondolom addid emeddig valami nem történik elég :) Teljesen más a helyzet ,ha majd trendben állunk !!!!!!!!!!!!!!!Akkor tartom!Igen ,valóban lehet akár új alj és ki is törhet ,mert 1 ék alakzatot is formálhatsz belőle ! Nagyon nehezen birod a kritikát sajnos ,pedig semmi rosszindulat nincs ,egyszerűen masképpen látom néha :) Emailban el fogom küldeni mindjárt az indit ami vételre késztett :) Amugy nem szoktam hazudni ,ha itt kamuzok ,magamat csapom be :) DE szerintem ez itt egy blog ,ha nem tetszik amit irok (amiben semmi sértő nincs ,inkább te személyeskedtél "kezdők ne nyissanak " tiltsd le :)

      Delete
    10. Elküldtem ,remélem megérkezett :)

      Delete
    11. Nincs bajom a kritikával, ha az pontos, precíz és tényeken alapul. Ugyanakkor lehet szőrszálhasogatónak is jellemezni, a tényeket és adatokat keresem. Fix árszintes jelet trendben keresünk, de akkor trend irányba kereskedünk, szerintem. Persze minden lehet, ha megy akkor azt kell csinálni!

      Én az elemzések kapcsán kontraindikátorként kezelek, bocs, de a tapasztalat, az érzelmi hangvételű bejegyzéseid után max 2-3 nap és fordul a piac. Tudom ez elsőre személyeskedésnek hangzik, de említettem, hogy a tényeket szeretem, ha van időm feljegyzem a megjegyzéseidet és figyelek rájuk (az utolsó 10 esetében 8 alkalommal 2-3 napon belül a várakozásoddal szemben mozdult el a piac naposon - mailen küldöm, nem teszem közszemlére).
      Ha képes vagy az érzelmek helyett az indikátorokra figyelni és az alapján kereskedni akkor az jó dolog, csak akkor nem értem a jelzéseid.

      Nincs bajom a bejegyzésekkel, írj nyugodtan, akár belépést is, de ne utólag! Talán annyi a kérés, hogy ha az előrejelzéseimre utalsz fogalmaz pontosan, precízen, mert ez a gyengém ;).

      Delete
    12. This comment has been removed by the author.

      Delete
    13. This comment has been removed by the author.

      Delete
    14. stop 260,5 limit nem tudom :) ha a trend valóban folytatódik várok ,nem sürgős un :kézzel zárok ,bár ez a bankolásnál telefon :)

      Delete
    15. Banknál csak 9-17 óra között tudsz ügyletelni, ugye?
      Melyik banknál vagy, ha nem titok?

      Delete
    16. Raffi privat! Kotni 8-18 ora kozott lehet ,ordert ,stoppot kitenni szinten ,viszont visszavonni a megbizasokat csak 17 oraig lehet !

      Delete
    17. Milyen spreaddel tudsz általában kötni? (eurusd, usdhuf?)
      Gondolom 100k+ a kontraktus méret.

      Delete
    18. igen 100k a legkissebb ,és attól függ long vagy short ,bid vagy offer spedeet kérsz

      Delete
    19. kb mennyi? Ez is az is :D, miért van különbség?

      Delete
    20. Bid spread offer spread ��ne mar😂😂

      Delete
    21. Miért van különbség a vételi és eladási között? Általában a középhez viszonyítják és arra teszik rá a hasznot. Nekem furcsa, hogy ha veszek akkor 40 fillér a marge, ha eladok akkor pedig 20? Lehet csak elbeszélünk egymás mellett?

      Én forint dollár keresztben a középtől 15-20 fillérért tudok venni/eladni 9-17 óráig 100K felett, a Rafi jobb ennél?

      Delete
    22. A spread altalaban ugyanannyi szerintem ,a spotbol letagadnak minden esetben 10 fillert ,a hatarido kukonbozet lehet mas ! Csutortok ,pentek altalaban rossz a tobbi jobb ! Melyik banknal vagy ?

      Delete
    23. Te most ezeket komolyan kerdezed ?🤣🤣de tenyleg vagy berben irsz ?🤣

      Delete
    24. Jó legyen belemegyek : a Raiffeisen Bank treasury osztályán tudsz devizapárokban és részvényekben kötni ,kp vagy határidőre !4Mgekéred az árat ,ha shortolsz bid árat mondanak ,ha longolsz offert ,zárásoknál forditva !Van 1 spread ami 8-9 óra között szélesebb és 17-18 óra között ismét !! Soha nem kötnek középárra :) A legkisebb tétel 100 ezer euró ,dollár vagy amit kötsz :) határidőre ,kp 50 ezer lehet azaz 50 ezer euró vagy dollár vagy hottentotta pénz :) Ennyi röviden ,és ha azt akarta valaki tudni ,h valóban kötök -e érdeklődjön nálam :) köszönöm barátaim :) Annyi még ,h határidőre csak akkor tudsz kötni ,ha a bank privát (prájvit ):) :) ügyfele vagy ami komoly értékhatárhoz ill elhelyezett tőkéhez van kötve a Rafinál !!Az Erste ill OTP bankoknál kevesebb !!Jó éjt :)

      Delete
    25. 10 fillér, köszönöm, erre voltam kiváncsi. OTP, nekem nagyobb a spreadem/költségem.

      Delete
  8. eBook kérdés:

    Van pár könyv, amit nagyon hasznosnak és érdekesnek tartok kereskedői oldalról, egyfelől ajánlom mindenkinek, illetve kérdezném, hogy nincs-e valakinek meg eBook formátumban (nem pdf!), vagy linkje ahol meg lehet vásárolni e formátumban (mindegyik megvan, de nem szeretem összefirkálni, ua. vannak olyan részek, amit időszakonként újraolvasnék, de eddig nem sikerült megtalálnom őket, vagy olyan helyen, ahol a vírusíró fenyegetést jelzett).

    Kelly Mc Gonigal: Akaraterő-ösztön
    Jack D. Schwager: A Piac varázslói I. -II.
    John Coates: A félszerezet órája

    ReplyDelete
    Replies
    1. https://www.interkonyv.hu/konyvek/john_coates_a_felszerzet_oraja - 1500Ft az ePub verzió

      Delete
    2. Köszi, megtörtént. Már csak konvertálnom kell a kindle-re.

      Delete
  9. usdhuf, h1: számolt tető lehetőség 258,4

    ReplyDelete
  10. Akkor ebből következtetve EU/USD alj pedig valahol 1.215x környékén? Szerinted.... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kicsit más a két termék mozgása (korrekcióra utal), EURUSD-ben nem tudok számolni, annyiban más a kép. USDHUF-ban jó eséllyel meg tudom mondani, hogy hol volt a 4. hullám, EURUSD-ben sok a kérdőjel. Még be is szakadhat (igaz a forint is elszállhat). Döglődni látszik egy long lehetőség (nincs setup, trigger - éppen ez a baj), ha a lassulásból nem sikerül fordulni egy korrekcióra, akkor nagyobb esés lehet belőle.

      Delete
    2. m10 short setup - talán most indul - az általad jelzett árra mutat :D

      Delete
  11. Nagyon jól hullámzik. Azt tartom szem előtt amit írtál. A korrekciók nagyon sokáig elhúzódhatnak. Így ez a w1 5 hullám 4 ik korrekciós hulláma lehet..... és még sajnos mehet lejjebb is... 1.19x ig nem nagyon dől meg ez szerintem. És az is igaz amit írtál korábban. Ezeken a szinteken nagyon bizonytalan a piaci szereplők keze. Ezért is lathatjuk az a grafikonon amiket látunk. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. D1-n egy több szempontból is ideális szint 1,19-1,20 között húzódik. Ehhez vagy az kell,hogy most csak A hullámban vagyunk, vagy az, hogy a C hullám 5. alhulláma (esetleg egy hír hatására) nagyon megnyúljon.
      Tényleg olasz választások nem most lesznek valamikor?

      Delete
    2. Szerinted C ben vagyunk most? Mert ahhoz nagyon meg kell nyúlnia :)

      Delete
  12. És feltehetően majd akkor fog elindulni az 5/5/5 hullám amikor már mindenki elhiszi és felkészül az esésre... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tehát ha így vizsgáljuk akkor valahol 1.20 és 1.215x közé kell leérkeznie. Ha jól emlékszem korrekció ideális szintjét 1.2035x re tetted kb 2 hete. :)

      Delete
    2. Negyedik korrekciós szintjére egy zóna van ilyen esetben, amikor megnyúlt 5 hullámról beszélünk. IGen, kb ott van a zóna két határa, ez egy ideális szint, nem mindig tartja, csak statisztikailag van előnyünk, azaz többször találjuk el, mint ahányszor tévedünk.

      Delete
  13. De hétvégén. Addig még ma is lesz adat 16.00 kor

    ReplyDelete
  14. 1.215x meg volt. Lássuk mit csinál tovább :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lehet valami ED, sok a ZZ egymással szemben m3-n

      Delete
    2. esélyes, h az volt, igen intenzív emelkedés indult el, igaz visszacsapták egyszer, de lehet most kezdődik, több (kereskedési) jel is utal rá.

      Delete
  15. 17:25-kor valami hír volt (a chart szerint), ami pillanatnyi rángatózást eredményezett m1-n, tudtok róla valamit, a Calendar nem jelezte.

    ReplyDelete
  16. Powell beszélt 16.00 Lehet sokáig szereti hallani a hangját most friss elnökként. És valamikor akkor esett le mit mondott :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ez volt a tippem, de úgy emlékeztem, hogy tegnap volt a meghallgatás. Ugyanakkor a reuters live élőben adott valamit, ahol Powell beszélt. Perces gyertyát tett csak tönkre, meg a setupomat, mert azonnal ráhúztam a zárást. Nem vagyok tőle boldog, mert az órás fordulatot tudtam m3-n meglőni, de ilyen ez a popszakma.

      Delete
  17. Igen ma is mondott valamit. Lehet előkeszíti a márciusi kamatemelést. Addigra még kicsit gyengíteni kellene az USD-t ;) igen ilyen, meg Te mondtad nem az aljakat és a csúcsokat kell elkapni. Szerintem lesz még setup. Most van az amikor ki kell zárni a pszichét. Nem okoskodom, hanem tanítom az agyam, ezért írom is ide le .

    ReplyDelete
    Replies
    1. m3-n? ajaj, de még mennyit :D

      Két jel is egy helyre mutat, D1 alatt, ebből brutál nagy szívatás lehet :D

      Delete
    2. Olvasd el: John Coates: A félszerezet órája

      Ebookon csak 1600 Ft.
      https://www.interkonyv.hu/konyvek/john_coates_a_felszerzet_oraja - 1500Ft az ePub verzió

      Delete
  18. Jó már néztem amiket ajánlottál. Hova mutatnak azok a jelek? Bár amióta írtad jelentősen elmozdult. És már lehet teljesült is

    ReplyDelete
    Replies
    1. Egy Ed közlekedhetett lefelé csatornában, erre utaltam korábban (16:20 megjegyzés). Aki tanulni akar, az most gyorsan meg is tudja jegyezni, hogy az ED után, gyors, a korábbi mozgással szembemenő hirtelen/gyors/momentumos mozgás következik.
      Ez rendben, ez várható volt (ezért dühített, hogy a hírre automatikusan behúztam a zárást. in 1,21789/sl 1,21626.
      Az első kérdés, hogy készen van-e a lefelé közlekedő szerkezet és az ED volt az 5. hulláma, vagy csak a 3/5. Ezt most nem tudom nagy bizonyossággal megmondani. Inkább arra tennék, hogy 3/5, de csak 51-52%. Mivel viszonylag kis tf, ezért ez talán holnapra kiderül, 4H nem zárhatna 1,2305 felett. Ha fordul a piac a jelzett árfolyam előtt és felfelé korrekciós hullámot láttunk közlekedni, akkor egy esetleges megnyúlás a korábban említett ideális szintre viheti le a piacot (1,20), ebben az esetben akár a teljes korrekció is kész lehet, méghozzá az alternatív verzióban, vagy egy utolsó hullámmal C is. A mostani felfelé kör, a dinamikája alapján is, valószínű short kirázás volt, a kérdés annyi, hogy vajon hányan fordították is a pozíciót, mert holnap akár a longosok is kirázásra kerülhetnek.

      Érdekes, hogy a felfelé fordulat már jóval Trump előtt látszott (16:27), csak olajat tett a tűzre :D. A hírek mindig először a charton jelennek meg, ahogy Kisbandi szokta fogalmazni :D

      Most valamiféle ellenállás előtt a piac, az éjszaka, holnap reggel talán már többet lehet majd látni (H1, H4).

      Az igazat megvalva, nem erre a meglepetésre gondoltam, nagyobbra ;), ez legalábbis nekem nem volt olyan meglepetés :D

      Delete
  19. "Míg a Fed-elnök Jerome Powell csütörtöki szenátusi meghallgatása nem tudta érdemben megrázni az amerikai tőzsdeindexeket, Donald Trump pár perccel ezelőtti bejelentése annál inkább. A hosszú találgatásokat követően végül úgy döntöttek, hogy 25%-os adót vetnek ki az acél-, és 10%-os vámot az alumíniumimportra, ennek hatására pedig lefelé fordultak az indexek."

    Trump, istenem mennyire ért a gazdasághoz, mint nálunk a sárgák...., de végül is gyengül a dollár :D

    ReplyDelete
  20. Ha visszateszteli a korrekcios csatornat(alulrol).Akkro mar lehet azt mondani h elkezdte a lefele kort,v ennyi meg nem igazolja?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nem igazán értem a kérdést. A korrekciós csatornából való kitörés mutatja sok esetben az impulzust, a teszt a 4. hullámot. A kérdés, hogy jól van-e meghúzva a korrekciós csatorna és biztosan nem flat hullámról beszélünk, mert ott más a helyzet.

      Delete
  21. Lehet kész van C (usdhuf, eurusd), indulhat az 5.

    ReplyDelete
    Replies
    1. USDHUF-on ez mit jelent? Lefele kör?

      Delete
    2. Igen, nagyon esélyes, h bent van a csúcs.

      Delete
  22. Akkor mar nem varod a lefelel/felfele kort elotte?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Úgy tűnik kész a felfelé korrekció.(huf)

      Delete
  23. Szerintem innen kell keresni az első LH (forint) lehetőséget a shortra. Hamarosan támasz elé ér a piac, jön/jöhet egy megpattanás.

    ReplyDelete
  24. mármint úgy érted 255 támaszról megpattanás fel vagy innen megpattanás le ??

    ReplyDelete
  25. 253,3 környékén van egy támasz zóna, odáig leérhet egy impulzus, utána lehet egy felpattanás, korrekció, short beszállót majd utána lehet keresni (az én elvrendszerem mentén)

    ReplyDelete
  26. Jo meglatas , korrekcioba beleadni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azért ez nem ilyen egyszerű. Valójában ott lesz az első LH (feltételezhetően), addig nincs okunk fordulatot feltételezni, statisztikailag így járunk el helyesen.
      Nekem általában 1-2 esetén merül fel egy jelem (illetve 2), arra szoktam koncerntrálni, nem a tetővadászatra, nyilván sokkal később lépek be, mint mások, de ezért nagyobb valószínűséggel jutalmaz a piac, valamint kisebb stop távolsággal, azaz nagyobb r-rel.

      Delete
    2. Alapbol en mar benne vagyok 257.2 rol amint feljebb irtam is 260.5 stoppal ,de ha meglesz a korrekcio meg adok bele ! Az en chartomon (nem elliot ) ek alakzat formalodott az usd huf lelfeke mutato ek kitores fel , az usd huf lefele mutato ek ,kitores le! Wddig mukodik .Az ek kitores visszatesztjenel meg adok bele .

      Delete
    3. Elliotti értelemben nem ék, sokszor félrevihet, azonban,ha megtanulod Elliottot és beleteszed a rendszerbe, akkor 90% feletti a találati arányod ék esetében.(persze belépőket dob el, ami akár jó is lehet)

      Delete
  27. Írtam új bejegyzést, folytassuk ott.

    ReplyDelete