Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 6 February 2018

Bitcoin - senki nem mondhatja, hogy nem szóltunk előre!

Ez már igazi pánik! Nem kellett 24 óra az előző elemzésben említett következő célárig az árfolyam közel 25%-os eséssel elérte. Persze, aki karácsony környékén 20.000 USD környékén fektetett be, az lassan elvesztette a befektetése 70%-át. A furcsa csak az, hogy mennyire benne volt a chartban ez a jellegű mozgás (link, link2 ),  a parabola kialakulása már akkor látszott, amikor a brókerek október -november környékén még bőszen ajánlgatták befektetésnek a technológiai csodát. A lufi kipukkadt, az esés - egyelőre - gyorsul. Aki jelentős pénzeket tett a kriptovalutába az jó eséllyel elbúcsúzhat tőle, normális körülmények között a story, a hype már nem fogja a csillagokig repíteni az árfolyamot, de ez a borulás utat nyit a kritptovaluták mögött álló technológia fejlődése, valódi értékére való fókuszálás előtt. A technológiában van/lehet perspektíva, ez majd jövőben derül ki.

A másik oldalról közelítve a dolgot, a szemünk előtt játszódott le egy lufi kialakulása és kidurranása. Érdemes  a chartot Elliott-i oldalról is megnézni, mert tipikus karakterjegyeket hordoz. Parabolikus emelkedés, mely az 5. hullám drasztikus megnyúlását hozza (a 3. hullám is hasonlóan nyúlik, de az 5. látványosabb), majd a parabola törésével óriási esés következik be.

BTC/USD hetes chart:


30 comments:

  1. Mondtad, mondtad, de ki hitt neked, a többség biztosan nem!
    Lehet megvernek egy-két brókert...

    ReplyDelete
  2. Én hittem :) Ha nem is elliot szerint nézzük, akkor is nagyon lefele mutatott a chart a kihuzás után !!A kirántást követően a hetin visszaadta a gyertyát ,aminek a következő héten a feléig 17000 ezerig elment ,onnan levágták !! Tipikus!

    ReplyDelete
  3. Tőzsdei összeomlásról szerintem szó sincs :)Trendvonal szépen tart !!

    ReplyDelete
  4. Egy összeomlás is folyamat szerűen zajlik,most még nem tudjuk,hogy az-e.De hogy jel az biztos.Az UsdHuf is elmehet északnak,ha folytatódnak az egyéb esések.Dupla alj megvan,majd kiderül mivé fejlődik.H4-en DKK D1-en K2.Ez eddig jó.DKK-val nem vitatkozom,vele szemben nem megyek.Bitcoinra meg rá sem nézek,rohadt nagy szemétségnek tartom,hogy egyáltalán van.Sokan fogják elveszteni miatta a nyugdijjukat,néhány gátlástalan bróker miatt.Bottal sem piszkálnám.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Igen Bandi, tanult nála, de a második sor mindent elárul :D

      Delete
  5. Az indexeknél nincs összeomlás, egy pánik van/volt tegnap. Mi lesz belőle az nagy kérdés, akár egy nagyon-nagy fordulat is lehet (Ciklus C), de lehet egy mélyebb korrekció.

    Laci, email!

    ReplyDelete
  6. Nem tudom kinek írtam emailben, hogy a tőkekivonás a emergency market-ról jelezhet a tőzsdéken nagyobb fordulatot, mert a kockázatérzékenység nő, ez dollár erőt is hozhat, mert menekülő valuta (érdemes az aranyra is ránézni)

    ReplyDelete
  7. Igen tőle is tanultam.Ezek szerint felismerhető.😀Végül is a boroknak is vannak karakterjegyeik.Annyi,hogy leginkább nagyobb TF-eken kereskedek,H4,D1 van,hogy W1.Így tudom a munkámhoz igazítani.

    ReplyDelete
  8. Kérdezhetek? Augusztus 15 re hova várjátok?

    ReplyDelete
    Replies
    1. a. 1000
      b. 5000
      C. 10000
      d. 85000
      e. 100 $

      Delete
    2. Szerintem 85000$ felett lesz!

      Delete
    3. Nincs időre szóló várakozás, az idő becslése nagyon nehéz a rendszerben, vagy még nem találtam rá megfelelő algoritmus, vagy szabályrendszert.

      A Bitcoin bár a legismertebb kriptovaluta, mára azt lehet mondani, hogy elavult, sokkal jobbak léteznek a piacon.Véleményem szerint a hype-on kívül nincs mögötte semmi, a sztorival szemben azt gondolom, hogy nem alkalmas a jelenlegi pénzügyi rendszer kiváltására, de tény, ezzel a szöveggel jól el lehet adni. Bármilyen pénzzel szemben, vagy amit annak használnak röviden csereeszköz, néhány alapvető tulajdonsággal rendelkeznie kell. Pl.:
      - értékállóság
      - mindenki által elfogadott legyen
      Azért emeltem ki ezt a kettőt, mert ezek a legfontosabbak, melyeknek nem felel meg, még akkor sem, ha próbálkoztak az elfogadás megteremtésével, de az értékállósága (bármelyik irányba) nem megoldott. A technológiában van érték, de korántsem akkora, mint amit beleképzelnek. A technológiát a jelenlegi pénzügyi rendszerrel összekötve ua. ténylegesen tér nyílik a kriptovaluták fejlődése előtt.
      További problémának tartom, hogy bárki csinálhat néhány dollárból egy kriptovalutát, a bányászok, ha már az egyikben nincs potenciál, átállnak egy másik bányászatára. Azt olvastam, hogy napi 3 kriptovalutát hoznak létre, ennek megint nem sok értelme lesz.
      Nem merem kijelenteni, hogy a Bitcoin lassú halálra van ítélve, mert felállhat még belőle, de ez legalább akkora érzelmi töltetet hordoz, mint a 85.000 usd ár. Továbbra is azt gondolom, hogy semmi nincs a Bitcoin mögött, ami értéket jelentene, a technológiát pedig be lehet tenni a jelenlegi pénzügyi rendszer mögé is.

      Delete
  9. Mit gondolsz, az EUR/USD most indul a nagyobb korrekciós útjára? (1.16-1.17)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szerintem nem. Zavar a múlt heti mozgás, de ha jól gondolom, akkor egy impulse jött lefelé, hamarosan üt egy low-t, majd jön egy emelkedés. Talán ott lehet beszállót keresni egy shortra. (h2-h4-m30-m10-et nézek). Ha Ed, akkor ZZ megy majd lefelé, ha nem az akkor bármilyen korrekciós alakzat lehet, ez majd menet közben derül ki, szóval short beszálló holnap, holnap után (talán). Ez még nem az a nagykör lesz, elsődlegesen egy kisebb 4. hullám, azaz 5/4.

      Delete
    2. A tévedés annyi lehet, hogy ez az 5 hullám nem egy impulse, hanem 1-2-1-2-3

      Delete
    3. Eddig megvan a várakozás. Új low (kb akkor amikor ide írtam), majd elindult az északi kör.

      Delete
    4. 5/4 hiányzik, így talán jobban érthető:

      Link - chart

      Link - bejegyzés

      Delete
    5. Az északi kör célzónáját hol látod ad? Én 1.2407x környékére teszem.

      Delete
    6. Az egyedüli veszély, ha most lefelé egy C hullám jött. Akkor új high lesz, vigyázni kell a shorttal, csak megfontoltan szabad belépni, kizárólag jelre!

      Delete
    7. ZZ-nek gondolom a felfelé kört (amennyiben korrekció), számolni a b hullám után tudok, addig csak feltételezés egy f78-as szint.

      Delete
    8. H1-en egy csökkenő csatornában mozgott eddig az árfolyam a febr 01-i csúcs óta. A mostani alj is ezt érintette.

      Delete
    9. Január 25 óta pedig egy sáv alakult ki, ami akár egy flat hullám is lehet. Ezért is vagyok óvatos a short kijelentéssel. A felkör és a szerkezete talán sokat fog mondani.

      Delete
    10. Ha zz megy fel, shortolható, ha impulzus, akkor félre kell állni. Fontos, hogy legyen jel és ne legyen a belépő hír által érintve, azaz nem egy hír triggerelje be a setupot.

      Delete
    11. Igen (rövidítések oldalfülön a használt rövidítések, ha valamit nem találtok szóljatok)

      Cimballi füzetében 42. oldalon van róla szó

      Delete
  10. Ma holnap írok aBitcoinról, célár megvan (6k környéke) és úgy tűnik az 5 hullám is készen van. 8-9K közé mehet fel, ami ugye akár 50% emelkedés is lehet. Ugyanakkor én biztos nem javaslom senkinek sem, hogy longolja.

    ReplyDelete