Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 30 January 2018

USD/HUF - Teljes körű áttekintés - 5. rész

Az elemzésekben végigmentem  forint dollár kereszt chartjain a  nagyobb képből a kisebbek irányába és ahogy olvasható volt elég sok bizonytalansággal szembesültem, illetve írtam az elemzés kapcsán. Joggal adódik a kérdés, hogy akkor milyen formában használható az Elliott-i hullámelmélet? Egyfelől sokszor elmondtam már, hogy a rendszer önmagában nem használható kereskedésre, annak csak egy részeleme, másfelől  a chartokon (naposig) egyelőre nincs long jel, ahhoz minimális elvárásként egy HL megjelenése szükséges, ami lefordítva a hullámelméletre egy B, vagy egy 2. hullám megjelenését jelenti, igazából, ha belegondolunk egészen eddig a pillanatig megfelelő stop helyszín sem áll rendelkezésre, így jelenleg nincs más dolgunk csak figyelni a piac mozgására, megerősítést vagy elvetést keresni a korábban vázolt elképzelésekre. Harmadrészt nem szabad elfeledkezni arról, hogy az egyik célárzónához ért le a piac, azaz a mozgások célárainak becslésére kiválóan alkalmas a rendszer.

A piac 4H-n hamarosan ellenállásokhoz ér és nagyon nagy esélye van a lefordulásnak. A lefordulás után, a piac mozgásából, illetve abból, hogy hol fog megtámaszkodni már jó eséllyel következtethetünk a további mozgásra vonatkozóan, legalábbis a lokális low meglétére. Ez a megtámaszkodás valószínűleg a napos charton is megjelenik és adott esetben long setupot is triggerelhet, ezzel elvetve a további low iránti sóvárgásom. 

USD/HUF 4H chart:


(Laci tanítványainak mondom, hogy érdemes keresni egy rsi 40-es megtámaszkodás melletti főindikátor momentum konfigurációt, mert jelentős esélye van a setup kialakulására és a hetes képen határeset jelleggel, de megjelenik a támogatottság is).

USD/HUF :



13 comments:

  1. A forint charthoz nagyon hasonló az eurusd, reggel óta van egy a korábbi trend irányába menő mozgás mindkét keresztnél. Az EUR USD esetében momentumos, a forint esetében gyengébb, még nem lehet kijelenteni, hogy egy kis utolsó hullám megy, de reális az esély, hogy ez az a mozgás, ami számomra hiányzott a kép teljességéhez.

    ReplyDelete
  2. Brutális módon megugrott a blog olvasottsága az elmúlt két nap, gondolom a nagy elemzésnek köszönhetően, ugyanakkor kérdést nem kaptam, minden érthető?

    ReplyDelete
  3. Turelmesen varjuk a long jelet😊

    ReplyDelete
  4. Nagyon kivalo es kimerito elemzes !!Kerdes lesz -e uj low ,talan ekelodve latom 4h ill naposon ,ha kihuzzak meglenne a 254

    ReplyDelete
  5. Én is long jeleket keresek,de még korai.Hacsak valami hír be nem mozdítja.Amúgy teljesen érthető és használható.Nem mondom,hogy meglepődnék ha 220-230 lenne az alja,de ezt most még nem igazán látom bele.270 szerintem előbb lesz.230 csak akkor lesz ha EurUsd 1.35 , ami ugyan nem elképzelhetetlen de legkorábban jövőre várnám.Ott szerintem lesz még egy nagyobb lefelé kör 1.15-1.17 környékére,vele párhuzamosan Huf meg megy 270 vagy a fölé.Ehhez keresek majd belépőket.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Én is meglepődnék, de csak egy picit, dobozolásom másodlagos célára mutatna oda, 3.=5., de erre az erős támaszok miatt kicsi az esély.

      Egyelőre nekem a nagy hezitációm, hogy lesz-e még egy felfelé kör eurusd-ben (h2 tf körül), duplatető vagy egy új csúcs, minimálisan az előző felett. A mai napi mozgás 19 h-ig támogatta, de most van egy kis zavar a charton és m10 korábban short szignál volt, mely nem érte el még a célárát.

      Delete
    2. Naposon alakul egy drt, ha érted (nem fogom megmagyarázni), egy megtámaszkodás után elég jelentőset tud menni északnak a forint, de az ármozgók még szeparáltak, ez inkább lassulás, akkor pedig új lowra utal a setup. Analizís paralizís, majd a piac eldönti, hogy mit csinál. Talán holnap kamatdöntés lesz, ha jó emlékszem.

      Nem lepne meg a kamatemelés elmaradása, majd egy dollárgyengülés a várt csúcsra, de ez is csak hezitáció. Bele vagyok bolondulva a "right look" elvárásba.

      Delete
  6. Nekem is sokszor van right look igényem,hogy úgy mondjam.Amúgy szerintem az EurUsd 1.03 óta tartó emelkedése idáig az tankönyvi példának is szép lenne.Egyedül a 4.hullám rövidsége nem tökéletes,bár a minimum fb38 megvolt.Mostanra már van egy 1.233-as aljunk is mint kulcsszint,ha azon átmegy és 1.218 kritikus szint is törik akkor ennyi.Onnantól csak short.Viszont felfelé még bármi lehet,minden tf-en az rsik fenntartható bullban,ilyenkor mindíg várható még egy új csúcs.Szerintem egy álkitöréssel beugrasztanak sokakat longba aztán irány dél.Longhoz már késő beszállni,shorthoz meg korai.Így látom.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Deviza, a right look nem az igazi, van hogy eszméletlen széles a 4.
      De az emelkedés már átlépte azt a szintet, hogy 4/b-nek számozzam, aztán lehet a szabályaimat is átírom, ha igényli a piac :D.

      Ez a helyes hozzáállás, a jeleknek hiszel, felülírja az elképzeléseket!

      Delete
  7. Na, reggelre megjött az utolsó pici hullámom. Lássuk mi lesz belőel!
    Azt is simán belelátom, hogy nem megy ki új csúcsra, az előző nagy spike-kal ment ki (2), naposon már azok a zárói felett vagyunk.

    ReplyDelete
  8. Most látom, a dollár gyengülés Trump beszédekor kezdődött :D, a hír megint előbb volt a charton :D

    Jól tudom, ez az utolsó kamatdöntő ülés a régi FED felállásban, jövő hónaptól már új FED elnök lesz (talán tagok is változnak).

    ReplyDelete
  9. Nekem annyi kerdesem lenne h ez a korrekcios mozgas ami volt 251,5-ig,eleg volt h igazolja azt a gondolatod h ending diagonalban vagyunk?

    ReplyDelete