Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 9 January 2018

EUR/USD

Alapvetően vártam volna egy kisebb felfelé kört a csatorna tető érintés- korrekciót követően, azonban a chartot jobban szemügyre véve, elképzelhetőnek tartom, hogy a felfelé kör teljes, még akkor is, ha a c hullám karakterisztikája nem éppen a megszokott (a rózsaszín zóna). 1,1867 alá zárás esetében vethetjük el teljesen a felfelé kör lehetőségét (mint c of B/5). Az eddig mozgás alapján távolabbi kilátásként megfogalmazható, a korábban jelölt ideális zóna elérése.

EUR/USD napos chart:



22 comments:

  1. akkor szerinted megvolt az usd huf alja is ,ha innen nem fordul vissza az eu dollár ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. USD/HUF: Nagyobb tf-n megvolt a minimális elvárás, kisebb tf-n a belső szerkezettel nem tudok mit kezdeni, éles esés volt, inv. flat kész lehet, ha dzz, akkor az biztosan nincs kész.
      Naposon van egy bearish slingshot lehetőség, ráadásul ellenállás előtt a piac, meglátjuk mi lesz belőle. A long jelzés megvolt, szerintem ezzel, hogy ellenállás elé ért teljesült is a célár.

      Delete
    2. Az olvasatomban 252 körüli célár nem érvényes .illetve nem egyértelmű már és dollár erősödést várunk

      Delete
    3. Szerintem a jobb váll kis trendvonalát törte tegnap és nehezen tudom elképzelni az általad bejelölt 252 környéki aljat :( bár nekem az volna jó !!

      Delete
    4. Dzz esetében (téglalapban az alakzat), 263-264 környékén dől el.
      Kereskedésben a célár egy feltételezés, a napos short belépőnek nincs zárási jele( ha a dupla alj utáni fordulós jelzést nem számítjuk - én zárnám legalább a felét, ha shortoltam volna a sáv miatt). Egyébként az emelkedésnek itt lehet valahol a rövidtávú vége (egy pici még van benne 81-2 ft?)
      .

      Delete
    5. Majd Bandi megerősíti, de szerintem az általa figyelt short alakzat célárát tickre hozta a piac. Devizapiacon nem is érdemes ezt az alakzatot tovább játszani.

      Delete
    6. Sajnos nem tudom ,m bankolok a legkisseb tétel 100 ezer vagy zárom vagy nem ,nincs részzárás !

      Delete
    7. Ezt nem éri meg bankon keresztül csinálni, még a privát banki kedvezmények is drágák, szerintem. Mennyi a spread, nézted már? 20 pip, vagy több?

      Delete
    8. mindig más :) nagy lehuzás ez tény

      Delete
    9. ...és a kereskedési idő egy harmadában tudsz lépni.... a többiben meg csak figyeled, hogy mi történik....

      Delete
  2. A sárga jelölés szerint az 5. hullám hiányzik !!Nézegetem és a felpattanás benne van ,végül is eddig jó lehet mégis úgy látom ,h jobban vizsgálom :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. usd huf előző bejegyzésre gondolok :)

      Delete
    2. Te már kidobtad azt a verziót amit a COMMENT : usd huf bejegyzésben irtál??

      Delete
  3. B hullám, ez az elsődleges verzióm.

    Sokat fejlődtem a B hullámok kiismerésében, de továbbra is ezek a legnehezebben előrejelezhető alakzatok, a célárak legtöbbször széles spektrumban mozoghatnak, főleg akkor, ha kisebb tf-n a belső szerkezeteket nem lehet egyértelműen beazonosítani. Itt két lehetőség van (elsődlegesen), vagy egy 5-3-5-3-5 szerkezet (inverted flat), vagy egy 5-3-5-3-5-3-5 szerkezet (dzz) játszik. A hullám a min elvárást F84,1 elérte, sőt spike nélkül közel F100. A deviza chartok "piszkosak", mivel nincs egységes piac, ezért sok a turbulencia, az alakzatok nehezebben azonosíthatóak, mint a szabályozott, egységes piacú részvények esetében. Egyébként is, a legnagyobb nehézséget az alakzatok menet közbeni beazonosítása jelenti. Szóval sokszor lenne helyes válasz egy egy kérdésre, ami egyértelmű, de az alakzatok egyértelmű megállapítása menet közben sokszor nem egyértelmű.

    ReplyDelete
  4. Felfelé 5 hullámos szerkezet megy, ez szép, hamarosan fordulni is fog, nagyon a végét járja. Tulajdonképpen a várakozások szerint mozog a piac, ez a váll visszatesztje. Ami miatt egy kicsit elbizonytalanodtam, az az eurusd szerkezetben meglévő helyzet, nem tudom eldönteni, hogy az kész c of B, vagy csak a c/4 hullámban vagyunk. Feltételeket nem tört, a most kijelölendő tető értékes szint lesz!

    ReplyDelete
  5. Kina nem vesz annyi US kotvenyt,mint eddig,erre ment a felpattanas! Amugy sziasztok,rz az elso posztom,de mar regota kovetem a blogot. Hala erte 😊

    ReplyDelete
  6. Amugy csak erdeklodom,EURHUF elemzes mar nem varhato? En alapvetoen abban utazom,es nagyon orulnek neki.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia!

      Igazából nincs sok minden elemezni való rajta. Van egy szélesebb sáv kb. 15 forint. Valószínűleg túlságosan össze vagyunk bútorozva már az EU-val, ezért nincsen érdemleges mozgás immár 3 éve.

      Delete
    2. A globális kockázatvállalás csökkenése esetében (válság, pánik), lehet egy erősebb forint gyengülés az EUR-ral szemben is.

      Delete