Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2018. január 23., kedd

Bitcoin

Változnak az idők, az eddigi"hit benne és meggazdagodott" cikkek helyett, elindultak "hit benne és elvesztette vagyona felét" típusú cikkek kezdtek el megjelenni a sajtóban. Nem akarok mélyebben belemenni, csak annyi a megjegyzésem, hogy pont ez az egyik baj a coinokkal, nem töltik be  a pénz funkcióját, problémás a stabil értékállóság, pozitív és negatív irányba egyaránt. Inkább frissítem a chartot. A jelölt zóna vízválasztó lehet, érdemes rá figyelni!

BTC/USD napos chart:
49 megjegyzés:

 1. eurusd(h2): kimehetünk egy új csúcsra, de egyelőre a korrekció részeként tekintek rá (exp flat b hullám)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Itt az új csúcs, hamarosan lefordulunk (h4)

   Törlés
  2. H2 alapján kell/lehet még egy pici csúcs egy oldalazás, korrekció után

   Törlés
  3. 4H zászló alakzat , trenderősitő !

   Törlés
  4. Minimális elvárás teljesült, gyorsabban mint gondoltam.

   Törlés
  5. A zászló hatékonysága nagymértékben függ attól, hogy az HL/LH-ként alakul ki, vagy utána. Az első esetben nagy hatékonysággal és találati aránnyal használhatjuk (A-B, vagy 1-2 elliotti hullámpozíciót tekintve, így utána vagy C, vagy 3. hullám következik), míg a második esetben általában egy 4 hullám formájában vagy annak részeként jön létre. A negyedik hullámon belül lehet csak B megy ki új csúcsra és triggereli a zászlót, majd besül (exp flat, ezt hívják bull, bear trapnek, vagy csapdának), vagy az 5 hullám triggereli, ugyanakkor az 5. hullám amennyiben nem nyúlik meg (ez termék és tf függvény) a célárát nem éri el. Az első verzióban a találati arány (termék, tf függvénye) akár 80-90% is lehet, a második esetben a találati arány jó, ha 50-55%.

   Törlés
  6. Mert szerintem fordulat egyenlore nem latszik 😊Sot , inkabb 1.26 mint le

   Törlés
  7. Attól függ melyik h4 zászlót nézed.

   Törlés
  8. eur usd 4h gyönyörű zászló ,ki is tört felfelé :)

   Törlés
 2. Lehet lassan lefordulunk.Egy párszor már próbált megindulni fölfele,de mintha fogyna az erő.Persze csak időlegesen.Ami nekem mind alakzatilag mind mindenhogy érthetetlen és értelmezhetetlen az a GbpUsd.Arról mi a véleményed?Nem lenne hátrány egy jó short jel,jó magasan van,lenne helye esni bőven.Csak még impulzusban van.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. GBPUSD, havi: HS visszatesztnek tűnik

   http://buxelliott.blogspot.hu/2016/06/gbpusd-hs-brexit-cel-paritas.html

   Hetes long setup célára valahol 1,44 körül van, havi long lehetőség is kb oda mutat, napos long célára 1,4250, ez most ezeken a tf-ken rövidben bullishnak tűnik.

   A paritás meg távolinak..., de tény, lefordult és még lehet nincs meg a vége.

   Törlés
 3. Szerintem max csütörtökön (ECB) meglesz a 250 alatti usd huf és a 1,26 körüli eur usd ,havi trendvonal ! Nagyon izgi lesz a folytatás .mert ha valóban átviszi akkor a résnek reszeltek :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Na már most benézett 250 alá. A kérdés csak hogy mi jön ezután. Elliott alapján ez most B vagy 5?

   Törlés
  2. Árazzák az ECB csütörtöki döntését ,lehet a döntésig kihuzzák a havi trendvonalig a tervezett 1,26 -is és onnan bedöntik a kommentre ! Elméletileg a usd -huf-nak is fordulni kellene majd ,de semmi jele

   Törlés
 4. Hm, elkezdett foglalkozni a média a változó kamatozású magyar hitelek kockázatával, végre! Sajnos sokak nem értik a veszélyt, a kockázatot, devizahitel 2.0 lehet belőle, már ami a hatását illeti.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. MNB szerint a következő 10 évben a kamat 4%-kal nőhet, ami 40%-os törlesztőrészlet emelkedéshez vezethet a változó kamatozású hiteleknél (Hiradó).

   Törlés
 5. Lehet B hullám még mindig (eurusd, usdhuf), de az 5-nek adom a nagyobb sanszot.

  VálaszTörlés
 6. Wti. 65 felett is járt már....

  VálaszTörlés
 7. Tudom hogyan viszonyul a blog a fundamentalis dolgokhoz :)
  ...de a "A gyengebb dollar jo nekunk" mai kijelenteshez mit szolsz?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. rövidben dollár gyengülést hoz - szóbeli intervenció (egyébként mindenki tudja, hogy így van :D, csak most először mondták ki, sajnos az USA szakemberei qwa jól csinálják, van mit tanulni tőlük. A jelzálogpiaci válság következményeit áttették a világra, a stimulus program elérte a célját, mire a többiek belekezdtek, gyengítették a dollárt, miközben mindenki dollár erőt várt :D).

   Hamarosan ua. vége lesz, még nincs meg a csúcs, de utána lehet egy nagyobb korrekció, ami időben elég hosszú lesz (ha korrekció, de ez a min amire számíthatunk) hónapok, vagy évek lesznek.

   Törlés
  2. január 29 elég érdekes nap lehet :D a mostani számítások szerint

   Törlés
 8. OneCoin: https://www.portfolio.hu/befektetes/it/osszeomlas-fele-szaguld-a-magyarorszagon-is-hodito-vilagmeretu-piramisjatek.1.274519.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

  VálaszTörlés
 9. Akkor szted hiaba erdekuk es akarjak gyengen tartani a tovabbiakban is a dollart,nem kepesek ezt ebben az iranyba befolyasolni a jovoben?Gondolom az erosebb euro mar Europanak sem annyira kedvezo.
  Januar 29?
  Lesz aznap vmi nagyobb hir,v mire gondolsz?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem idom mennyire tudják befolyásolni, egyszer Japán 2-3 nap alatt elégette a magyar GDP-t de nem sikerült az árfolyamot befolyásolni, Svájc sem tudta sokáig tartani azbárfolyamot. Nem értek hozzá, ez makro.

   A charton oda mutat egy lehetséges tető idővonala, de még csak figyelem mennyire lehet Elliott mellé idòt rendelni

   Törlés
  2. Teloról pötyögtem, remelem érthető :)

   Törlés
 10. WTI-nél mi a célárad?
  Lassan vége az emelkedésnek?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. nem számoltam mostanában. Októberben írtam egy min 61-62-t, majd 66,85-t, de ha így folytatja, akkor lehet elég magasra megy.

   http://buxelliott.blogspot.hu/2018/01/olaj-wti.html

   Törlés
  2. Megnéztem tavaly szeptemberben a WTI-t, megtaláltam a chartot és 67.62 volt a céláram.
   Ezt hívják elborult elmének: https://www.tradingview.com/x/S4waUAWe/
   XD

   Törlés
 11. Szep kis mozgasok a dollarnal!Ezt a 2,5 forintot egesz durva utemben tette meg a forintnal is!Azt hittem mar rogton le is fut az altalad behuzott szintre. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ilyenek a hírek :D.

   Nagy dolgok derülhetnek ki, ha lefut a teljes utolsó hullám. Kellene ide nekem min 2-3 hét felfelé menet 254 környékére legalább, hogy azt mondhassuk 5/4, majd ismét lefelé az 5/5. A harmadik nagyon megnyúlt, ha az 5. csak részlegesen nyúlik meg, akkor pont a jelzett célár környékére megy le. A gyors mozgással naposon felment arra az ellenállási szintre, ahová hétfőn kellett volna megérkeznie, de csak térben, nem időben, érdekes lesz az biztos.

   A dollár kiszállója március 14-n volt (a longból).

   Törlés
 12. Nagyon arra gyanakszom, hogy ED záróalakzatban vagyunk benne naposon eurusd és usdhuf-ban is. Ha ez így van, akkor 1-1,5 hónap alatt 10% dollár erő jöhet.
  Majd ha kész lesz az alakzat, akkor lehet pontosabbat mondani.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Errol fogsz irni bejegyzest?
   Vagy esetleg tudsz mutatni egy berajzolt kepet hogyan kepzeled kb. el az Ed-t?
   Lehet akkor ma megneztuk a csucsot/aljat 14:00-kor? :)

   Törlés
  2. Hát most nagyon durván lefordult az EUR/USD... 1.2397 jelenleg...

   Törlés
 13. Szerintem célár elérve, jöhet egy korrekciós kör lefelé

  VálaszTörlés
 14. Mindeközben Trump Davosban: "The dollar is going to get stronger and stronger and ultimately I want to see a strong dollar"...

  Ezen igazodjunk el...

  https://www.cnbc.com/2018/01/25/trump-says-dollar-to-get-stronger-and-stronger.html

  VálaszTörlés
 15. http://content.screencast.com/users/kisbandi/folders/Default/media/7e16ab00-8492-4022-b870-c5ac1c61e716/eee.JPG

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. HA így zár a hónap kicsi az esélye a paritásnak mostanában.

   Törlés
 16. De ha így zár a hónap akkor is érik már egy nagyobb korrekció (1.15-1.16 környéke).. nem?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A hónap zárás azért kérdéses, hogy mekkora kör várható lefelé, ha törik az impulzus szabály, akkor csak korrekció fog lefelé haladni.
   Deviza, devizákra csak korlátosan igaz az elmélet, olyan, mintha nagyobb tf-ken korrekcióban mozogna az árfolyam, ritka a nagy impulzus. Úgy szokták mondani, hogy devizáknál csak 3-ig szabad számolni.

   Nem lehet tudni meddig megy, ezért nem jó célár szerint beszállni, elég erős ellenállások előtt a piac, szerintem lefordul, majd meglátjuk mikor - hogyan. Lesz nagyobb tf lehetőség jó belépőre.

   Törlés
 17. Szia!Nincs kedved felrakni egy EurUsd és UsdHuf elemzést valamikor a hétvége folyamán?Érdekelne a véleményed.Nyilván most korrekció az esélyesebb mindenhol bár sosem lehet tudni.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedvem van, időm nem lesz hétfő délutánig.Hétfőn megpróbálok valamit alkotni.

   Törlés