Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2017. december 19., kedd

Önkéntes Nyugdíjpénztár

Itt az év vége és még nem késő egy kis extra profittal zárni az évet. 3 évente lehetőség van a megtakarításból pénzt kivonni. Ez a lehetőség 10 év után nyílik meg és adómentesen csak a hozam részéből lehetséges (a tőkére vonatkozóan speciális szabályok vannak). Önkéntes kölcsönös pénztárba való befizetés után adókedvezményt lehet igénybe venni, mely évi 20%, maximum 150.000. Amennyiben decemberben lehívtok egy nagyobb összeget (max.: 1.500.000), majd még decemberben, majd január elején visszateszitek a számlára, akkor az adótokból 150-150.000 forintot az 2017-es és 2018-as bevallás után vissza tudtok utaltatni a nyugdíjszámlára a befizetett adótokból. 

Tudom felületes voltam, de akit érdekel az utána tud nézni. Sokan vannak a blogon, akik évek óta élnek ezzel a lehetőséggel, de látom új olvasók is vannak. A lehívásnak van bizonyos költsége, de eltörpül a  hozam mellett, amiért egy kis papírmunkát kell csak  végezni. A különböző pénztáraknál más-más a feltételrendszer, erre érdemes figyelni. Ha van aki élni szeretne a lehetőséggel, de idén már nem tudja lehívni, az megteheti, hogy a megtakarításából megelőlegezi az idei évi befizetést, amit januárban visszakap.

Részletesebb információ az ÖNYP-ról: https://bankmonitor.hu/cikk/onkentes-nyugdijpenztar-kifizetes-ido-elott-igy-mukodik/.

12 megjegyzés:

 1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 2. USDHUF: H1-H4 LD?
  (az ötlet Kisbanditól származik)
  W1: eddig a mozgás alátámasztja a signál besülését, short triggerelődhet, de magasabb tf támogatás nincs, szűrő(!) nem támogatja
  D1: setup megerősítést kapott

  Nekem még mindig 50-50. Az írt rövid bear mozgás megvolt, talán van benne egy pici, de már nem tekintem kereskedhetőenk. Minden trade kontratrend.

  Érdemes figyelni a december 6-ai bejegyzés utolsó két sorában említett alakzatra. Link december 6

  VálaszTörlés
 3. KriptoSOKK:
  https://forexklub.hu/blog/item/788-kockazatos-brokerek

  VálaszTörlés
 4. USD/HUF D1 setup a megerősítés után megindult. Két hete jelzett feltételezett HS kialakulhat. Egy jó heti záróval bearish lehet a piac (antiszignállá válhat a korábbi hetes setup - lendületet kaphat), jön a karácsony, likviditás kritikus szintre csökkenhet. Továbbra is korrekciónak tűnik a mozgás (B hullám)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. mult héten vázolt szintekre jött szépen a piac

   Törlés
  2. a december nyolcadikán adott első short trigger ota lefele mozog szépen

   Törlés
  3. http://www.screencast.com/users/kisbandi/folders/Default/media/abbf1303-3647-4094-9b04-fe4eb190b80e

   Törlés
  4. Tel? Megint nincs térerő?

   Törlés
 5. Meg az ekben vagyunk ,varjuk ki a veget

  VálaszTörlés
 6. usd huf 262,6 egy dupla támasz,erős szint

  VálaszTörlés
 7. De az teny naposon gyonyoru fej vall alakzat 260 lenne a vege !Regen lattam ilyet

  VálaszTörlés