Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday, 19 December 2017

Önkéntes Nyugdíjpénztár

Itt az év vége és még nem késő egy kis extra profittal zárni az évet. 3 évente lehetőség van a megtakarításból pénzt kivonni. Ez a lehetőség 10 év után nyílik meg és adómentesen csak a hozam részéből lehetséges (a tőkére vonatkozóan speciális szabályok vannak). Önkéntes kölcsönös pénztárba való befizetés után adókedvezményt lehet igénybe venni, mely évi 20%, maximum 150.000. Amennyiben decemberben lehívtok egy nagyobb összeget (max.: 1.500.000), majd még decemberben, majd január elején visszateszitek a számlára, akkor az adótokból 150-150.000 forintot az 2017-es és 2018-as bevallás után vissza tudtok utaltatni a nyugdíjszámlára a befizetett adótokból. 

Tudom felületes voltam, de akit érdekel az utána tud nézni. Sokan vannak a blogon, akik évek óta élnek ezzel a lehetőséggel, de látom új olvasók is vannak. A lehívásnak van bizonyos költsége, de eltörpül a  hozam mellett, amiért egy kis papírmunkát kell csak  végezni. A különböző pénztáraknál más-más a feltételrendszer, erre érdemes figyelni. Ha van aki élni szeretne a lehetőséggel, de idén már nem tudja lehívni, az megteheti, hogy a megtakarításából megelőlegezi az idei évi befizetést, amit januárban visszakap.

Részletesebb információ az ÖNYP-ról: https://bankmonitor.hu/cikk/onkentes-nyugdijpenztar-kifizetes-ido-elott-igy-mukodik/.

12 comments:

 1. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 2. USDHUF: H1-H4 LD?
  (az ötlet Kisbanditól származik)
  W1: eddig a mozgás alátámasztja a signál besülését, short triggerelődhet, de magasabb tf támogatás nincs, szűrő(!) nem támogatja
  D1: setup megerősítést kapott

  Nekem még mindig 50-50. Az írt rövid bear mozgás megvolt, talán van benne egy pici, de már nem tekintem kereskedhetőenk. Minden trade kontratrend.

  Érdemes figyelni a december 6-ai bejegyzés utolsó két sorában említett alakzatra. Link december 6

  ReplyDelete
 3. KriptoSOKK:
  https://forexklub.hu/blog/item/788-kockazatos-brokerek

  ReplyDelete
 4. USD/HUF D1 setup a megerősítés után megindult. Két hete jelzett feltételezett HS kialakulhat. Egy jó heti záróval bearish lehet a piac (antiszignállá válhat a korábbi hetes setup - lendületet kaphat), jön a karácsony, likviditás kritikus szintre csökkenhet. Továbbra is korrekciónak tűnik a mozgás (B hullám)

  ReplyDelete
  Replies
  1. mult héten vázolt szintekre jött szépen a piac

   Delete
  2. a december nyolcadikán adott első short trigger ota lefele mozog szépen

   Delete
  3. http://www.screencast.com/users/kisbandi/folders/Default/media/abbf1303-3647-4094-9b04-fe4eb190b80e

   Delete
  4. Tel? Megint nincs térerő?

   Delete
 5. Meg az ekben vagyunk ,varjuk ki a veget

  ReplyDelete
 6. usd huf 262,6 egy dupla támasz,erős szint

  ReplyDelete
 7. De az teny naposon gyonyoru fej vall alakzat 260 lenne a vege !Regen lattam ilyet

  ReplyDelete