Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 2 October 2017

USD/HUF

Tovább folytatódik a dollár erősödése a forinttal szemben. Elérhető távolságra kerül a korábban kijelölt célzóna. Az időpontban - ahogy már korábban jeleztem - a charton szereplő szeptember 28-nál későbbi időpont várható.
Berajzoltam a chartba az elsődleges Minuette és Subminuette számozást, amit azért pici fenntartással kezeljetek, egy megalapozott elképzelés, de nem lepődnék meg rajta, ha a piac nem pontosan ezt az utat követné. Ha mégis, akkor több napra lesz szüksége a tetőzéshez, mint ahogy korábban vártam.

USD/HUF napos chart:


(Az elemzés CET 10:00-kor készült)

28 comments:

  1. 266 kemény diónak tünik ugy ahogy az 1,1740 is

    ReplyDelete
    Replies
    1. Igen, az. Lehet csak egy b hullám megy(ment) fel, duplatetővel meg is fordíthatja az irányt és ismét 260-261 kerülhet célkeresztbe. Ha 4-5-4-5 szituáció, akkor el fog itt pattogni, akár pár napot is.

      Delete
  2. Tisztán látszik most ,h az eur -huf nem tud tovább gyengülni ,ha viszont a nem megyünk tovább az is nagyban befolyásolhatja a 266 átvitelét szerintem úgy ,ahogy mult héten irtam !Azt látom a forint párokban nincs lendület ,a dollár le kellene jönni (ha letöri a szintet persze )1,1540 és onnan fel 1,2 irányába !Ma eldől ill a napokban

    ReplyDelete
    Replies
    1. Én más szemszögből vizsgálom. Az teljesen természetes, ha a pár itt már nem mutat nagy erőt, korrekció vége felé járunk, ráadásul kisebb tf-n 4-5-4-5 szituáció lehet, ami már a lassulásról, gyenge emelkedésről szól általában. Ugyanakkor a szerkezet nincs még készen, ezért is gondoltam, hogy 266 átvihető. Az ideális korrekciós szintet nem érte el a piac, mellette egy félkész impulzus volt látható a charton, ez így biztosan nem egy lezárt történet. Az impulzus 5 hullámból áll és csak 3-t láttunk, tehát minimálisan egy 4. és 5. hullám hiányzik a képből (right look szerint pedig 2, de a low-n nagy volt a kavarodás, több féle felállást is bele lehet látni, így a konzervatív verzióra tekintek elsődlegesen. A következő órákban nagy esélye van annak, hogy megkísérli átvinni a 266-os szintet (nem vagyok benne biztos, hogy felette is tud most maradni, de szerintem átvihető átmenetileg biztosan)

      Delete
    2. 266,3-266,45 környéke pl tökéletes lehetne

      Delete
  3. de ,h onnan eladás az fix (ha elmegyünk addig )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Én más véleményen vagyok. Főleg ha a napos gyertya valami hasonló marad, mint amit most láthatunk.
      270 elérésére most 70% esélyt minimum adok, de nagy eséllyel ez nem ma fog bekövetkezni. Mindenesetre délután érdekes, erőteljes mozgások is jöhetnek.

      Delete
  4. Lehet igazad lesz ,m "oda van ragadva " a 265 szinthez ,ha átviszi lehet ,h felugrik (Katalán manőver elviheti )persze itt kell maradjon ,

    ReplyDelete
  5. Péntek kora délután:

    https://forum.portfolio.hu/topics/elliott-klub/21789?oldal=665#5095794

    Nem gondoltam a katalánokra....

    ReplyDelete
  6. EUR/USD: két lehetőség van most kis tf-n.

    Vagy visszamegyünk 1,1830 környékére (mint C), vagy esünk tovább és elindult a C/5

    ReplyDelete
  7. Nincs letores , nincs benne ero lefele a dollar forint is delnek fog fordulni A penteki verziom all meg mindig , egyre jobban bizonyosodik persze naposon

    ReplyDelete
  8. Nincs letores , nincs benne ero lefele a dollar forint is delnek fog fordulni A penteki verziom all meg mindig , egyre jobban bizonyosodik persze naposon

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szerintem az utolsó három nap gyertyája long fordulatra utal (persze ehhez a mai naposnak ilyennek kell maradnia), mindamellett nem zárom ki, hogy egy c hullám elindul lefelé 4H-n beleférne. Szerintem továbbra is long a piac, nem írta felül semmi a 270 elérését.

      Delete
  9. Replies
    1. Hidd el olyan szituáció volt Elliottilag, hogy szinte kizárt volt, hogy ne csináljon még egy csúcsot, még akkor is, ha devizapiacról beszálünk. Ebben a szituációban kellett az 5 hullám, ami ezzel lett meg. Az, hogy lesz-e még újabb csúcs, abban már nem vagyok ennyire biztos.

      Delete
    2. Igen :) Lassan a euro huf is kifárad ,és ha nem töri az euró dollár a 1,1740 akkor irány le ,DE ahhoz ,h egészséges emelkedés legyen a EUR-USD -ben vissza kellene tesztelni az 1,14..1,15 ..szinteket !1,15 környéke vételi pont lehet (az már 268 -270 ft )Onnan le ,új aljra és jöhet a zöld verzió a havin !Annak lástsz realitását még ?

      Delete
    3. Igen, kb, a többit a piac mondja meg.
      Igen, reális, de nagyon oda kell figyelni, deviza esetében Elliott hullámok korlátozottak, sokszor csak három hullám megy és ez egy elég magas tf, nem tudok felfelé tf-t váltani. Kereskedhető szituáció lesz.

      Delete
    4. Ha 270 környékéről valóban lefordulna ,akár 1 dupla aljat is foghatna (és ott van az általam sokat emlegetett rés .... )

      Delete
    5. Az eur usd esetében meg 1 dupla csúcs férne bele :)

      Delete
    6. ez már így kerekebb elképzelés Ellotti szemmel is

      Delete
  10. ha 260 felett zár megyünk tovább ,föleg ha letörik a 1,1740

    ReplyDelete
  11. 268-környékén van egy elég jó szint, amivel akár meg is elégednék a felfelé körben (nem feltételenül fog ott megállni, de utána lefelé már nagyobb tér lesz, mint felfelé (0,5r vs -1 R.

    ReplyDelete
  12. Meglett a korábbi célár is (short) - 1,16934 (majdnem annyi 1,16959

    ReplyDelete
  13. USD/HUF long zárva, tegnap este, nem akart menni, nem volt jó az RR.
    Visszamehetünk 261-262 környékére.
    EUR/USD szintén mehet egy nagyot 1,183, vagy akár tovább is

    ReplyDelete
  14. Igy latom en is nincs ero es az Eu huf is lefele all dupla alj 😊 keszulodik

    ReplyDelete