Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 12 July 2017

USD/HUF - aktualizálás

A kereszt mozgása a hónap óta jelzett metódusban történik, éppen ezért nagyon sok újat nem lehet írni róla, inkább csak kisebb tf-n pontosítani, követni, összevetni a várakozásokkal. A tegnapi napon újabb mélypontot ütött a kereszt, elérve a 4H alapján korábbiakban számolt célszintet, illetve megközelítve, a sokkal erősebb 1D charton kalkulált értéket (267).  Tekintettel arra, hogy nem pontos értékek jelzésére, inkább csak zónák megfogalmazása a cél, ilyen tekintetben azt kell mondani, hogy a kereszt a várt zónába érkezett, érdemes fordulós jeleket keresni, mert a heti/napi eső trend korrekcióra válthat. Fordulós jelzést még H1 tf-n sem látok, ugyanakkor ez az első tf felülről haladva, ahol kialakulhat egy fordulós setup.

USD/HUF napos chart:

USD/HUF havi chart:


Hetes tf-n az elképzelés a továbbiakra nem változott, amennyiben a piacnak sikerül elindítani egy korrekciót, akkor hetekre a jelzett sávban mozoghat a piac.

3 comments:

  1. Valóban nehéz a fundát elengedni :) Próbálom ,bár valamennyi funda kell szerintem ,hiszen a blogban sem véletlenül van feltüntetve a fejlécen a napi menü :) Talán a kettő között van az igaz :) Szerintem egy nagy ,de nem hirtelen ékből való kitörés esélyes ,de ha kilép a sávból nagyon megrakják lefele :) Annyi ,h teljesen igazad van az euró gyakorlatilag a semmire erősödött eddig illetve a dollár megdöntve az elméleteket gyengült :) Megfordulhat a bringa akár ma :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Közgazdász vagyok, hidd el nehéz elengedni, de megéri, mert a TA működik.

      Nem a semmire erősödött, a tömegpszichére :D, lásd Elliott :D

      Többnyire perces chartokon kereskedem, illetve az ismerősök is. Főleg a devizapiacon hírek előtt a likviditás megszűnik, ezért a hírekre akkora rántás lehet az árfolyamban, amit már nem bír el a stop. Előtte, utána 10-10 percet érdemes kihagyni, pár, fontosabb bejelentés kapcsán talán picivel többet, de a híreknek nincs tartós hatása a piacra. (A dolláromat a FED döntés előtti nap adtam el, lokális csúcson, azóta esik, pedig, ha jól emlékszem kamatot emeltek :D )

      Delete
    2. Nézd meg pár perce mit írtam az új bejegyzésben, milyen mozgás jöhet ;)

      Ha megtalálom az oktatási ábrákat, akkor becsatolok egy inverz képet róla.

      Delete