Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 11 December 2016

USD/HUF - Valami véget ér

2014 óta vagyok bull a forint dollár keresztben, ülök pozícióban (részleges zárás), az akkor kijelölt célárak nagy része már teljesült. Nem érdemes csúcsvadászatot tartani, a tető elkapása nem éri meg hosszútávon. Jövő héten FED kamatdöntés, miközben az elemzések egy irányba mutatnak, szinte mindenki bull a dollár esetében és kamatemelésre számít az elemzők többsége. Amikor ennyire nagy az egyetértés, akkor szokott meglepetés bekövetkezni a piacokon, vajon most is ez lesz?

A chart alapján a következő lehetőségeket látom:

1) 301-302 környékéig felmegy a piac (esetleg felszúrás 306), majd esik, akár nagyot is (267-270), ebben az esetben B hullám ment felfelé és a korrekció nem ért véget (elmarad a kamatemelés?)
2) A kamatemelésre nagyot megy a kereszt és valahol 316-320 környékén áll meg (W célár teljesült),  ezzel kimerül az emelkedés és új történelmi csúccsal (vagy anélkül) vége a dollár erőnek
3) A kereszt felmegy 316-320-as zónába, majd hónapokig, esetleg évekig tartó korrekció kezdődik egy széles sávban (270-320/330), ami akár 2-3 évig is eltart majd, de végül eléri (elérheti a 350-es szintet)


12 comments:

  1. Ilyen ez a pop szakma...vagy fel vagy le.270 vagy 350, ha nem ma akkor majd...régóta rebesgetik az EUR/USD paritást, persze nem TA alapon, de ha belegondolsz a 350 USD árfolyam hátterébe(mit jelenthet? eur/usd 0.85-.0.9? ) , akkor gyorsan el is felejted..

    ReplyDelete
  2. EUR/USD paritás meglesz, valahol alatta 0,9XXX a célár.

    B hullám is lehet ez a fel, ami elég kiszámíthatatlan, ha lemegy 270-ra, akkor onnan fog visszamenni 320 környékére (le C, fel 5)

    ReplyDelete
  3. Én nem vágom az Elliott-ot, ezért kérdezek butát: azzal nem lehetne számolni, hogy 2 éve gyakorlatilag sávozik 270-300-között, így most egy esetleges sávelhagyás esetén a célár: 330? Szóval megy 325-330-környékére, és onnan le minimum egy kitörés-visszatesztre 296-300-ig?

    ReplyDelete
  4. Ehhez a megfejtéshez nagy képzelő erő nem kellet hozzá.
    Kicsi gyakorlat és adta magát,semmi furfangosság, kicsi répacsel azért meg volt
    Lassan meg is érkezik, hol ez hol az kicsit lemaradva
    Jövő év az jó lesz megint , új év új lehetőséggel hajrá mindenkinek.
    Szegény Shortvárókat idén sem kímélték,"nagyok" meg adták a szelet az összeomlásra,megint nem jött össze.Na majd 2017 >ben, hátha.
    Idénre ennyi volt részemről,minnnnyá év vége de másodikán kezdés.
    http://www.kephost.com/image/v3st
    http://www.kephost.com/image/Ssvw

    ReplyDelete
    Replies
    1. Emlékszem a màsodik rajzodra, az elsöröl (miért nem H&S az a H&S-nek làtszo tàrgy) meg még beszélgettünk is. Gratula! Igy a célàrakat elérve mi a vàrakozàsod a jövö évre?

      Delete
  5. OTP célárnál (8300), innen jöhet egy nagyobb esés 7900 alá, mint c

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akár 7800 alá szúrással, vagy oda érkezéssel

      Delete
    2. Kereskedhető short jelet még nem látok, ráadásul trend ellen kontrában lehet csak menni, vagy kis tfn, azaz napon belül...
      Ha c akkor holnap réssel nyithat lefelé.

      A jelenlegi helyzet max. long zárásra jó (én megtettem)

      Delete
  6. Szia AD!

    A mai nap alapján eddig hogy látod a short nyitást? Mikor lenne szerinted célszírű nyitni, beírnád ha, ha úgy látod, hogy eljött az ideje?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nem, OTP short. Ma kellerr volna nyitni vagy meg huzzak 8600-ig vagy tovabb?

      Delete