Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 15 March 2015

USD/HUF - még mindig a parabola réme

Pár napja írtam az USD/HUF esetében a lehetséges parabolikus mozgásról. Az igazság az, hogy legelőször ez év január elején jelent meg a gondolat a fejemben miközben a rubel dollár chartját néztem, hogy az ott történt indulás nagyon hasonlít a forint helyzetére. Jelenleg még mindig kicsi esélyt adok rá, azonban ami zavar, hogy a piac továbbra sem törte ezt a lehetőséget, sőt több charton is erős bull jelzés van, mintha meg akarná erősíteni, hogy ebből parabil. A piac elkezdett gyorsulni, ami a hetes gyertyákon szépen látható, de nagyon erős a hónap közepén még befejezetlen havi gyertya is, ráadásul nagyon rossz helyen egy rsi horog kezdett el kialakulni, melyből komoly északi irány lehetne (feltéve, ha marad - még nem zárt).
A havi charton szépen elérte a célárat a piac és talán egy ellenálláshoz is érkezett, ami kis reményt ad, hogy a forint a dollárral szemben nem kerül a rubelhez hasonló pályára (korábbi kép: Link)

USD/HUF havi chart:


A hetes kép szintén erősen bull, hatalmas teli fehér gyertyákkal tör északra a piac, a gyorsulás szépen látszik, csak reménykedhetünk, hogy a jövő héten a lassulásé lesz a főszerep és nem gyorsul tovább a piac, ez pedig csak egy klimax és nem a parabola alja.

USD/HUF heti chart:

Napos charton szintén gyorsulás, horog a havi charthoz hasonló helyen. Elsődleges célár 296, figyelni kell, hogy a szint környékén mi történik (291-t még nem vitte át meggyőzően, ennyi fölé szúrás belefér, 291-re is lehetséges célár volt).

USD/HUF napi chart:


Link Jó lenne, ha törne, persze most magam ellen beszélek a hatalmas forint shortom miatt, de jobb érzés  forint longban lenni...

5 comments:

  1. Kedves AD !

    Akkor szerinted most nem ajánlott az OTP eladás még rövidtávon sem,ugye ?
    Tartani vagy felhalmozni,ha jól értem.

    Köszi a választ !!

    Egy olvasó :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trade the number, not your dream! - lehetőség, de mostanában véget ér egy 5. hullámos szerkezet, azaz esni fog, akár nagyot is, pl 3900 egy ideális szint lehetne, azért én ilyen poziban nem ülök, nem várok, ha 3900-nál kiderül h tévedtem... Elemzés és a kereskedés más, itt azt nézzük mi lehet, ott pedig azt mi éri meg!

      Delete
  2. Szerintem ebből nem nekünk kell lelkiismereti kérdést csinálni hogy short a forintra,......így járt.
    Tőzsde az nem jótékonysági egylet,teszek rá nagy ívben,amit meg lehet játszani kő keményen meg is játszok bár mi legyen az.
    Lassan lesznek jó belépők,rá is ugrok mindegyikre,legyen az itthon vagy "kint."

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hátha előbb buknak ha netán 350 lesz 1 dollár.
      Nekem meg vastagabb lesz pénztárcám,semmi gond,.....majd adakozok megint belőle.

      Delete
    2. Megjátszottam, ha jól zárom életem legjobb ügylete lesz.

      Jó lenne egy parabola, akkor talán lapát lenne, de ha a nemzetközi vizek kedveznek, akkor ez a rozoga bárka még sokáig úszik...

      Delete