Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 3 June 2015

MOL

Régen tettem fel MOL chartot, ugyanakkor a múlt héten ki is írtam, hogy longba léptem. Íme a kontextus. Számozás a chartban.

Mol hetes chart:

Nem értek hozzá, de feltűnt egy gyémántnak tűnő alakzat óráson, íme:





31 comments:

  1. Gyémánt alakzathoz én sem, de jónak tűnik a long, érdekes, hogy az oil is hasonló képet mutat, ott is egy 5-ös befejezés kellene még felfelé.

    Más: eurusd longjaimat ma dobni szeretném 1,13 felett, mert kell benne majd egy kis korr. Meglátjuk, meglesz-e.

    ReplyDelete
  2. Záróban vki napok óta veszi a molt, mi lehet mögötte, hm, hm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Én meg aztán 100. részt sem értek hozzá, rákeresve a gyémántra bearish alakzatnak írják, főleg deviza piacon, biztos kell, hogy ismerd...
      Zoli

      Delete
    2. Szvsz nem kell, hogy Ad ismerje a gyémánt alakzatot. Nem ez az alapja a kereskedésének.
      A gyémánt lehet egy 3/5, majd a 4-es maga és egy 1/5 hullám szekvenciája.
      Ugyanez egy trend fordulónál -> 5/5 majd 1/1...

      Ebben a MOL kontextusban ezt én legalább is nem biztos, hogy gyémántnak nevezném, mivel nincs meg a teljes elvárt alakzat. Előtte közvetlenül vagy nagy emelkedésnek vagy esésnek kellett volna lennie, mivel nagyon számít hogyan "esett bele" vagy "rohant bele" a gyémántba az árfolyam. Ez előtt az alakzat előtt oldalazást látok csak. Arányokat is figyelni kell.
      A kijelölt részt inkább 4-esen belüli A/B/C kombinációnak majd 1/5-nek vélném.

      Egyébként is, Ras a tudora ennek :)
      Ha akar, majd hozzászól.

      Delete
    3. Spekuláció: amennyiben valaki záróban veszi a molt, lehet hogy egy nagy és több éves pakkot akar kiépíteni és ez volt az a szint ahol lépnie kellett. Ez nem jelenti azt, hogy már előtte nem vett, bármi is volt az a szint akkor.
      Záróban a "nagyok" szoktak kereskedni főleg, mivel a napi mozgás nem érdekli, az neki zaj. Napos chart a signal TF-je és hetes/havi a kontextus. Amíg be nem zár a gyertya egy signal kereskedő nem lép semmit, hiszen bárhova húzhatják...

      Delete
    4. MOL hoz nem tudok hozzászólni,soha nem kereskedtem vele, nem is fogok
      Drága Mutyi papír ,ennél még az Estmédia is jobb,azt legalább néha 1 forintért meg lehet venni és 2-ért eladni,......ebben van az üzlet nem a MOL-ban.

      Delete
    5. Zoli!

      Tényleg nem értek hozzá, mert Elliottista vagyok. Az alakzatokban nem merültem el. Tudom és vallom, hogy a guugli a barátom, de az a tapasztalatom, hogy az interneten fent lévő, ingyenesen elérhető anyagok tőzsdei témában megbízhatatlanok. Rengeteg tévhit kering, pl.: sokan az RSI 70 feletti értéket túlvettként értékelik, holott még Wilder sem állított ilyet!!!! Pedig ő volt aki megalkotta és publikálta 78-ban a Stockc & Commoditiesben, van is belőle félreértés. Szóval az interneten talált anyagokat csak fenntartással fogadom el.

      Tudom vannak olyan alakzatok, melyek Bearishek vagy Bullishak, de én a gyémántot nem sorolnám annak. Tudom sokan csak Bull irányba látják Elliotott, pedig van, hogy lefelé is impulse megy... szóval nem tudom elhinni, annál is inkább, mert talán pár hete pont RAS mutatott a Buxban egy bullish gyémánt alakzatot, márpedig RASra oda kell figyelni, hatalmas tudása van a technikai alakzatok területén. Amit eddig láttam az alakzatból az valamilyen 4-5-1-2 formáció, itt pedig van ennek (lehet) kontextusa.

      Meglátjuk, 100%-os alakzat nincs, tétet megtettem, nem ez alapján. Tanulni meg mindig lehet és szeretnék is, nyitott vagyok a tudásra, igaz, most nem a technikai alakzatok vannak a középpontba, de majd csak ragad rám ebből is vmi :)

      Delete
    6. Hello Ad,

      gondoltam, hogy nem a gyémánt alapján vettél fel pozit. Az interneten keringő anyagokat illetően való igaz, amit írsz. Éppen ezért írjatok minél többet. Pár hónapja az a rövid kis fórumos aktivitásod keltette fel érdeklődésemet Elliott iránt, de sajnos még időnként kicsit frusztrálttá tesz. Hiába, messze vagyok még a 10e órától...(Cimballi hivatkozott egy tanulmányra, miszerint ha vki ennyi időt eltölt gyakorlással, mester szinten képes azt a tevékenységet csinálni).

      Delete
  3. Látod Boy,! le is jött,csak maszatolás ment +szivattyú, aki nem tájékozott...tegnap ezért nem léptem.

    Egyébként jó pihit hétvégére,holnap azért nézz rá, hátha.....és utalják a pénzt a Görögök.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Igazad lett! Mint mindig! Ma reggel dobtam nem kerestem rajta semmit. Sajnos tegnap délután vezettem, jobb lett volna zárni! Majd lesz új lehetőség! Holnap ránézek. Köszi l!

      Delete
  4. Eurusdm célzónában, egy részét lezártam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. köszi, lezártam mindent most. Ennyi elég volt, nem tudnám figyelni ma már.

      Delete
    2. ez most eleg erdekesen alakul

      Delete
    3. Grat CJ!
      Bármit is csinálsz, nagyon jól csinálod :)

      Delete
    4. Köszi!
      Az eurusd szerintem most nagyon szép jeleket adott, követhető volt minden rezdülése. Nagy valószínűséggel egy impulzus ért ma felfelé véget (épp ezért egy kis shortom is volt ma), ami a korrekció után tovább fog fejlődni felfelé. Érdemes keresni a jeleket mindkét irányban.

      Delete
  5. Tavaly augusztusi post:
    http://adatherton.blogspot.co.uk/2014/08/plus-500-minus-85.html

    ReplyDelete
  6. Tegnap nyitottam egy kábel longot (H1/H4), elment 1r-re, stopot majdnem nullába húztam ma. Ha kiüti a stopot, akkor bizony ez 3 hullám volt felfele (zz?) és megyünk mélyre... nagyon mélyre, mivel ez szvsz korrektív volt felfele és nem impulzus.
    Céláram valahol 1.58-1.59-es tartományban lenne, utána 1.63...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma reggel stop vitte nullában.
      Ez még mehet lejjebb.

      Delete
  7. Görögök mindenhol szórakoznak: bárokban, tengerparton, hitel visszafizetésben:
    "Tovább húzza az időt Görögország, ma arról tájékoztatta az IMF-et, hogy a holnap esedékes 303 millió eurós törlesztés helyett a négy júniusi törlesztést egyben, június 30-án fogja kifizetni. Így összesen 1,5 milliárd dollárnyi összeget kell majd június végén kifizetnie az adósságproblémákkal küzdő országnak. "
    Ezek aztán tudnak élni! Főleg úgy, hogy van aki ezt finanszírozza.
    Rétestészta...

    ReplyDelete
  8. DAX napos kontextus: ránéztem a chartra és abc-x-abc korrekció formálódását látom most bele az eső csatornában, ahol az x utáni a-ban vagyunk. oldalazás jöhetne 11.500 környékére majd onnan le 10.800-ra?

    ReplyDelete
  9. Ezt nem értettem mire alapozták a ConCordesok,.....talán 1 gyertyára

    Beindulhat a DAX

    2015. 05. 19.
    •Úgy tűnik, véget érhet a korrekció a német piacon, a DAX megtörte a csökkenő trendvonalat és a 21-50-es exponenciális mozgóátlagokon is átlépett.

    De rájöttek hogy valami nem gömbölyű

    Lefordult a DAX
    2015. 06. 02.
    Nem lett tartós a felpattanás a DAX indexben és nagyon úgy fest, új mélypontok felé indul meg a német piac. A DEL2 pozíciónk esetében így elértük a stop-lossunkat.

    ReplyDelete
  10. Görög fizetnivaló

    http://www.kephost.com/image/FUyk

    ReplyDelete
  11. Lassan eldől meddig megy,de még van idő tökölni, ha már nincs egyezség

    http://www.kephost.com/image/FU5n

    ReplyDelete
    Replies
    1. Görög megegyezés függvénye volt,meddig bohóckodnak

      http://www.kephost.com/image/FUQp

      Delete
  12. Eurusd elérte a korrekciós célzónát, innen longokat keresek újra. 1,1092-n nyitottam egy pakkot már.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bővítettem a longokat, ~ 1,16-os célár.

      Delete
    2. Légy óvatos!

      b) verzió még mindig a legesélyesebb, elindulhatott egy a felfelé (abc-x után, ahol x flat volt) USD/HUF vonalon, ez pedig dollárerő, ami hathat az eur/usd keresztre is, nálam eur/usd új low a nagyobb esélyes verzió

      Delete
    3. Naposon rsi 40-ről felpattanás, de bull zóna alatt újabb csúcs (fordulás leírásában is ez van - sávváltás-Cimballi) Bear irányba konvergáló tetők, Hetes BuSS pedig inkább antiszignálként játszanám meg. De ki tudja, majd a piac megmondja.

      Delete
    4. Van mozgástér, természetesen közben változhat a kép, figyelni fogom.

      Delete
  13. Eurusdm stopja már pluszban, jó lesz a pozi, még ha nem is megy el 1,16-1,17-ig.

    ReplyDelete