Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 12 April 2015

Richter

Folytatom a szavazatért elemzést, a fiúk lányok jól állnak, köszönjük a szavazatokat.

A következő elemzés a Richter, amit nem véletlenül kerültem az elmúlt időszakban. Nagyobb tf-n már elég régóta egy hsz lehetőségét figyelem, sőt már pozíciót is nyitottam rá, amit a piac nem várt alakulása miatt lezártam. A havi charton szépen látszik a kialakuló hsz, aminél egy dolog zavar csak, nem volt egyik hullám sem komplex, ráadásul a mélypontról a felfelé nagyon furcsa.

Richter havi chart:



Hetes charton szép nagy trendgyertya, horog megerősítéssel rsi-n, ez bullnak tűnik, első ránézésre running flat korrekció utáni elszállással. Ezt erősítené a 4400-4600 (+) zónába való elszállás. RSI még nem ment bele a fenntartható bull zónába, ellenállás rsi-n 63-66 környékén, ott a piac lassítani fog, majd megáll és megfordul.

Richter heti chart:


Naposon komplexebb a kép, jelöltem a charton. Az egyik lehetőség, amit már a hetes chart alapján is említettem a running flat esélye, a másik, hogy valamilyen formában egy hosszú lábú ék van kibontakozóban.  Egy erős kitörés a jövő héten a running flat verziót erősítené, ami egyben átvinné a jelölt ellenállást és nagy eséllyel törné az ék verziót.

Richter napi chart:


Kereskedési szempontból nagyobb esély van egy sikeres longra, mint a shortnak. Ez persze nem jelenti azt, hogy a shorttal ne lehetne nyerni, a longgal meg veszteni, de az esély és a valószínűség az első mellett szól. A jelölt ellenállási színt áttörése azonban fontos! 

1 comment:

  1. Az lett amit rajzoltál. Running flat + i és ii
    Most talán a 4-es fut. zz lefele?
    Hetes hsz teteje lehet az 5-ös vége.

    ReplyDelete