Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 25 March 2015

OTP - Ciklus c of B - 2015

Március 15-én mertem először kiírni a blogra azt a verziót, amit bár sokáig figyeltem, sok esélyt nem adtam rá. Tegnap már írtam, hogy elsődleges verzióként kezelem, ma további megerősítés érkezett rá. 

Nem írtam 2015-re vonatkozó nagy tf-es elemzést, most röviden, de teszek arra kísérletet, hogy leírjam, mi várható a következő hónapokban.

Tudom sokan próbálják beszámozni kisebb tf-n az emelkedést, sőt a lehetséges fordulópontoknál folyamatosan shortba lépnek, azonban jel nélkül hibának tartom. Hogy miért? Mert az elsődleges verzió szerint egy nagyobb tf erős impulzusa tart felfelé, amit kisebb tf-n nem lehet beszámozni, a fordulatra utaló jelek esetében a magasabb tf vevők azonnal pozícióba lépnek, vagy tovább építik meglévő pozíciójukat. Sok időmbe került megérteni mi történik és felismerni menet közben azt a lassú (sok esetben annak tűnő, majd erősen elpattanó) felfelé menetelt, ahol rengeteg fordulópontra utaló, ám később antiszignálként viselkedő jelzés érkezik. Mit lehet ilyenkor tenni? Nagyobb tf-re kell váltani, ahol a legtöbbször csak egy hatalmas fehér gyertya látszik. Tegnap az 5400-as szintet írtam, mint aminek a határozott törése kell. Bár ma elég erős napot láttunk, ezt még nem tekintem annak, de kevés kétségem van afelől, hogy ez megtörténik. Napos tf-n vagy 3. hullám, vagy az első hullám extrém módon megnyúlt 5. hullámát láthatjuk. Persze most sokan longba akarnak lépni egy korrekció után, a kérdés, hogy hová mehet le a piac. Agresszív C hullámról beszélünk, egy évekig tartó oldalazás után tért vissza egy magasabb tf impuzusa, várható, hogy nagyobb korrekcióra nem számíthatunk, pontosabban a nagyobb valószínűségű verzió egy nagyon gyors, kis korrekciókkal lezajló felfelé menetelnek van.  Egy dolog azonban a vezérlőelvek alapján elgondolkoztat. A hullám (2009) felfelé menetel nehezen számozható volt, ezért annak nagyobb az esélye, hogy C könnyen számozhatóvá válik, azaz ha most nem harmadik hullám fut, akkor van még esély arra, hogy jó beszállókat találjunk, vezérlőelv szerint 4150-4650 között. Azt hiszem egy dolog biztos, amit már a pf fórumra is közel két hete írok, shortba lépni életveszély, meg kell várni a jelet, ezt szerintem sokan megértik, most már....

OTP havi chart:


15 comments:

  1. Azt soha nem fogom megérteni mire volt ez a több éves shortvárás a béka segge alá.
    Ekkorát nem lehet tévedni,Igaz nem mélyedtem el Elliott elméletében, de tudtam,le is kereskedtem inkább az én verziómat,TA alapon is alátámasztva.
    BUX Januári havi chartom is egyértelmű,(nekem)...
    De már nem teszem ki a chartjaimat ,mert nem akarom állandóan bizonygatni magamat,hogy ez nem short
    .Azt hiszem Talán Boy-nak elküldtem anno mire figyeljen,

    http://www.kephost.com/image/FhDC

    Februári "ezredik" shortvárásra ezt írtam chart nélkül.

    Ras2015. február 11. 9:40
    Nekem is van olyan elképzelésem, sokan elvesztik még a "gatyájukat" is.
    De kb tudom hol kell meglépni,mindkét irányt,én sem vagyok tévedhetetlenek.
    Egyelőre várok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Névtelennek is válaszoltam ide a blogra anno OTP 5300 célárára, hogy tudja ő mitcsinál,.....szerintem akkor még ő sem hitte el.
      Kezd izgalmas lenni minden,én inkább kereskedem,nyomassátok inkább ti is,ne elmélkedjetek.



      Delete
    2. Mert reális oka volt, van a várakozásnak. Az elemző sokszor sokkal előrébb lát, ráadásul nem állt össze a kép, hogy milyen formában jöhet egy dollár erősödés és magyar piaci bullal, ez nagy talány volt sokáig, miközben Eur gyengélkedés látszik, ennyi...

      A felfelé kört longoltam, igaz korán kiszálltam, mert nem hittem, hogy ennyire hirtelen megindul, ehhez a kormányhoz nem ez illik :D,

      Delete
  2. Igen Ras, ez Megjött nekem anno, de annyira a Daxra koncentráltam, hogy a lehetőséghez képest csak morzsákat szedtem ki belőle. De szedtem!
    A héten nincs gépem,két telón nézem, de olyan vagyok mint egy vak pilóta. Nézem-nézem, de nem látom, így aztán nem is lépek! Ez a hét már az őrdögé! :-((((
    Ras! Grat!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Elbugázták a géped,....na neeee :-))))

      Majd megy mail ha aktuális lesz,...nem ez a hét

      Delete
    2. Ki merné azt megtenni? :-))))) Na jó egy embernek hagyom csak, az pedig a kisfiam, aki épp beteg így feltétlenül"szüksége" van a gépre, ha elege van az anyjyából vagy az apjából és éppen Misi mókus-ra vagy Futrinka utcára vágyik. De jövő héten már ovi!!!:-))))

      Delete
    3. Előbb utóbb majd lesz short is,fák sem nőnek az égig,mindennek eljön az ideje.
      2016-2017,most a franc se tudja,......csak sejtem.
      Jó ha az ember jóval előre lát a tőzsdén ,mert akkor nem érheti meglepetés,ezért nyitottam nyugodtan az ETF-eket 2012-ben és ezért nem jó mások véleményét beilleszteni a saját kereskedésetekbe,legyen saját elgondolás,...Ha keresni akartok akkor felejtsétek el a fórumozást mert befolyásol titeket.
      Engem már nem tudnak eltántorítani az irányomtól,mégsem fórumozok,néha azért benézek ide-oda hogy állnak a Shortos-longos poziciók.


      Delete
    4. Néha 3-4 monitort nézek,már eggyel is vak vagyok,nem hogy "okos" telefonnal,ami nincs is nekem.

      Delete
    5. DAXTS52-öt most kihagytad,pedig ebbe 3-4 gép ára benne van,Még a spájzba is jutott "volna" 1 :-))

      Delete
    6. TS52 van 200 darabom már 2x elmulasztottam zárni 800 alatt:-((( Onnan meg szépen visszapatt...

      Delete
    7. 1 gép csak ki jön majd belőle.:-))) Megyeget lefelé...

      Delete
    8. Illetve egyszer tudtam volna csak zárni... Az elsőnél még nem volt meg...

      Delete
  3. Hümm.

    Szerintem ez így nem arányos, korai. Olyan indulással, mint a rajzon, ez nem annyira c lenne, mint egy új ATH nyitánya/igénye.

    LD-b-c -nek jobban elmenne, és akkor egy szinttel kisebb tf c lehet, az még kijönne, úgy szemmértékre.

    Szerintem.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 3/3-ról beszélünk és havi gyertyáról, aminek a zárásához még 6 nap van

      LD-b-c., ok, de mi az? Egyébként az 5400 határozott átvitele azért kell, mert kb ott lehet a korrekciós csatorna teteje (vagy egy kicsit feljebb, ki mit számol)

      Buxban igen szépen hozná azt a felállást amit mondasz, sáv szélének nekirongyol majd lepattan, benne van

      rsi 60-n nem szokott átmenni, egyenesen úgyhogy jöhet vmi korrekció, ami lassíthatja a piacot

      majd eldönti, nem biztos, h ez lesz, de most ezt kezelem elsődlegesnek

      Delete