Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday, 12 February 2014

USD/HUF - 8H

Kisebb tf-n a dollár forint kereszt mozgása szinte felismerhetetlen, számozása nehéz. Ebből a nehézségből gondolom, hogy valamilyen b hullám futhat. Ez az a hullám, ami olykor nagyon gyors, néha pedig elviselhetetlenül kiismerhetetlen. Ha kontextusba akarom illeszteni, akkor egy negyedik b hulláma, vagy egy második b hulláma lehet. Ez a kérdés továbbra is nyitott. Nagyobb esélyt a negyedik hullámnak adom, hiszen túl sok 1-2 sorakozott már fel az elmúlt 2 évben.

Érdemes mindig azt a tf-t választani az elemzéshez, ami a legjobb képet adja.  8 órás tf-m egy rsi ma9 feletti horog erősíti a magasabb tf long várakozását, kontextusban pedig egy c of B hullám elindulására lehet nagy eséllyel számítani. B hullám sokszor dZZ, ezért a reménybeli célár elérése után sem  gondolkodnék shortban, ami 230 környékére mutat. 

Elliott elméletében a b hullámok célárazása a legnehezebb, nagy a tévedés lehetősége. Inkább csak egyfajta lehetőségként tekintek rá. Meglátjuk a mai zöld gyertyában elég erő lesz-e holnap.

USD/HUF 8H chart:


No comments:

Post a Comment