Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2014. január 4., szombat

Bitcoin - 2014-2

A portfolio.hu vezércikke a virtuális pénzről arra sarkalt, hogy kiegészítsem a legutóbb írt elemzésemet.

Felemelkedőben a virtuális pénzügyi rendszer? - Link

Egyre erősebben rajzolódik ki napos charton az ék, ami a helyzetéből adódóan csak leading diagonál lehet. (Természetesen fut az 1-2-1-2-1-2 variáció, ami azonban nagyon hamar kiderül, hatalmas, hirtelen emelkedésnek, egy kirobbanásnak kell bekövetkeznie, ha az).
Elliotti szempontból van még egy kérdőjel, mégpedig, hogy 5 vagy három hullám futott-e le?  Erről a korábbi elemzésben írtam. Bitcoin - 2014 várakozás - Link. Ez két verziót lehetősége között dönt.

A) verzió

Amennyiben 3 hullám jött le, akkor reális várakozás, hogy a korábbi csúcs legalább közelébe eljusson. A három hullám vagy a teljes korrekciót jelenti és a következő gazdasági válság, vagy más ok hatására elszáll az árfolyam (1600 USD környéke - v. fölé). A másik lehetőség, hogy a korrekció nincs kész, az esés A hullámát láttuk, ebben az esetben a  korábbi csúcs közelébe, vagy azt meghaladva, flat korrekció B hullámának lefutása után ismét délnek fordul és hatalmas eséssel, ideális esetben a mostani lokális aljon túl jut majd. Ebben az esetben B vége 1.000-1100 USD felett lehet és nem kizárt a mindenkori csúcs meghaladása sem. Ideális C hullám végpont lehet 463 vagy 297 alatt, a két meghatározott érték az egy, illetve két szinttel alacsonyabb 4. hullám helye, ahová a flat korrekciók ideális célzónája található. Onnan ismét északnak, akár 1600 USD fölé.

B) verzió

Öt hullám futott le, a felfelé menő LD, a B hullám ZZ-jének a alhulláma, esés  - mely nem jelent majd új aljat - után ismét északnak megy (1000 +-100 pont -  78,6%-os fibo környéke). Ezután elindulhat a C hullám, ami ideális esetben  hatalmas 6-800 pontos esést produkál ismételten.

BTC/USD napi chart:


A fenti két lehetőség esetében nem vettem számításba a virtuális pénz megszűnésének lehetőségét.

Egy érdekes gondolat: A chart alapján a Bitcoin nem devizaként viselkedik, hanem nyersanyagként, ezzel azonban semmiféle gond nincs, hiszen az arany is széles körben elfogadott, aminek chartja szintén hasonló mozgásokat ír le.  

Az elterjedésének az átválthatóságát, a széleskörű elfogadottság és a jogi környezet hiányát tartom elsődlegesen fontosnak. (Ha a világban fizikailag 2.200 helyen lehet vele fizetni az még nagyon kevés, bár nagyon kíváncsi lennék, hogy reklámfogás-e az elfogadás (jó marketing fogás lehet)  vagy éppen mekkora forgalmat produkált az érintett helyeken) Új dologról van szó, éppen ezért ezek a problémák a digitális pénz "gyerekkorával" függhetnek össze, meglátjuk mit hoz a jövő...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése