Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Saturday 20 December 2014

CHF/HUF - 2015

A 2014-es évi legrövidebb elemzés volt a svájci frankra vonatkozó (Link), tulajdonképpen ennyi volt: "A nagyobb timeframek alapján újra előtérbe fognak kerülni a magasabb régiók, hosszabb távon a korábbi csúcsok megdöntése is látókörbe kerülhet, persze ez hetek, hónapok kérdése..."

A január végi 244-es árfolyamról, lassú araszolással a válság idején kialakult csúcs közelébe érkezett az árfolyam az év végére. A héten 263,5-re is rászúrt.

2015-ös várakozásom, hogy új csúcsot üt az árfolyam (záróra vonatkozóan). Ennél többet mondani csak nagyon nagy kockázattal lehet, azaz már most látható, hogy a következők inkább lehetséges szcennáriók. Amennyiben a csúcsnál lévő ellenállás (piros zóna) megfogja az emelkedést és lefordul, akkor 225-235-ig eshet. Ha az ellenállás nem fogja meg, akkor a kékkel rajzolt célzóna az elsődleges várakozás, elérésének módja megmutatja majd, hogy az emelkedésnek vége, vagy megy még tovább, ennél is magasabbra.

CHF/HUF havi chart:


A következő gondolatokat kisbetűvel írom, mivel elliott-i tudás nélkül egy "nesze semmi fogd meg jól" érzés foghatja el az olvasót. 

Talán a legfontosabb dolog, amit a chart sugall, hogy a következő 12-36 hónapban (kontextus függvénye) erőteljes mozgások indulhatnak el, indulnak el. Tudom nagy időtávot mondok, de Elliott rendszerében az idő az egyik legnagyobb kérdés mindig, amikor a célárak elérésében gondolkozunk. A gondolat mögött egy a célzónából vagy magasabbról induló esés, mint fordulat, vagy A hullám, avagy az ellenállás környékéről egy c hullám elindulásában gondolkozom. Mind a két hullámra igaz a hevesség a jelenlegi kontextussal kalkulálva.

8 comments:

  1. Nekem erről a 2012 végétől induló szemetelős emelkedésről a (charton is látható) 2009 közepétől induló alul-felül szőrös gyertyasor (és a folytatása) jut eszembe.

    ReplyDelete
  2. Ad e Gabor karácsonyi ajándéka :)

    ReplyDelete
  3. Random FX-szel foglalkozik vki?

    ReplyDelete
  4. http://www.screencast.com/users/kisbandi/folders/Default/media/79394eaa-7bb2-4205-912d-56dc00370132

    ReplyDelete
    Replies
    1. A piac ismét igazolta Cimballit, h fel miért kontra :)

      Delete
    2. érdemes rá figyelni, mert a min. célárat elérte (1240), de ebből lehet egy felfelé kitörés 1400-as célárra .)

      Delete
  5. Usdhuf elindult, a három hullámnak látszó vmi nem tudom mi volt, lehet csak az investingnek v a hétvégnek szólt, nagyobb tfn szépen látszik a lefordulás

    ReplyDelete