Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 9 September 2014

Bajban a forint

Július elsején írtam (sokadik jelzés után) a fenti címen publikált bejegyzést, melyet újból becsatolok. A dollár árfolyam jelenleg 244,70 (investing alapján), ami lassan célkeresztbe helyezi a 250-es árfolyamot, a következő lépcsőt. Egyelőre, mint azt tegnap írtam, korrekcióra utaló jeleket nem látok. 5 hete egyre gyorsuló ütemben látszik gyengülni a forint a dollárral szemben, az utolsó nagyobb korrekcióra 5-6 hete került sor, ugyanakkor 12 hete zöld gyertyát mutat a chart. Ez egy magas tf-n futó impulse lehet. A legszörnyűbb, hogy az amerikai részvénypiacok még újabb és újabb csúcsokra mentek az elmúlt hetekben, azaz a világ pénzügyi piacai még nem kerültek krízishelyzetbe, ha oda kerülnek akkor vajon mi lesz a forinttal? 

A forint chartokon mutatott ábrája nem lep meg, régóta beszélünk magasabb célárakról, sőt párszor már elmondtam,hogy jelentős cash-t menekítettem ki a bankrendszerből, mert egyszerűen a magyar politikai elit, a demagóg, populista és véleményem szerint hatalmas pénzügyi analfabetizmusa következtében elvesztettem a bizalmam a forint és a magyar gazdaság irányába. Az argentín unortodox gazdaság politikában nem hiszek, tudom mi történt ennek következtében azzal az országgal,  mindazonáltal az eddig elért eredmények meglepnek, még akkor is, ha tudom jelenleg a statisztika már nem eszköz, hanem cél, ezért a számokat erős fenntartásokkal szabad csak kezelni. Egy nagyobb (vagy akár egy kisebb is) a világ pénzügyi piacát érintő válság esetében komoly problémákkal kerülhetünk szemben, ugyanakkor TA elemzőként elsősorban a chartokat figyelem és nem a fundamentalista dolgokat. A chartok pedig arra utalnak, hogy elindulhatott valami. Vártam volna még egy kört lefelé, hogy egy ideális szerkezet alakuljon ki, de a deviza kicsit más, mint a részvény piac. Nos, mi van a charton?

230-250-290-350 HUF/USD

Azt, hogy valóban eléri-e a legmagasabb célárat nem tudom, de a háromszög ott van a rajzon, márpedig az oda mutat. A kisebb, véleményem szerint Ending Diagonal célára 250, a pár héttel ezelőtti szintekhez képes komoly forintgyengülést mutat. A részvénypiac lokális csúcsot üthetett (OTP) erről már sokat írtam, most a deviza is jelez, lehet, hogy Ciklus C előszelét látjuk? Hetes chart, a kifutáshoz hónapokra lehet szükség!!!

175 comments:

  1. Usd kis tf korrekcios jegyek, akar oras kortekcioo is indulhat

    ReplyDelete
  2. RAS elküldtem még egyszer, szerintem azóta kivette a jelzést, most megint kérdéses

    ReplyDelete
  3. OTP flat esetében 4400+ körül lehet c célára, 4420 kicsit távolinak tűnik, pedig az igazi ott lenne

    ReplyDelete
    Replies
    1. ránézésre 4240 fölött szerintem még várható egy újabb high kb 4.5K környékére...

      Delete
    2. csak akkor, ha most c jött le 4360 környékére

      Delete
    3. ez így már szerintem túl széles lett szerintem (h1)

      Delete
  4. A kis tf-n lefelé menő 5 hullám vmi c lehetett, ismét felfelé az árfolyam

    ReplyDelete
  5. Ha otp 1-2-1-2 exp flattel, akkor nagy esés lesz a mai nap, célárról lefordult

    ReplyDelete
  6. Másik verzió - a felfelé ZZ-nek tűnik - hogy az OTP LD-vel fordul, ez tipikus OTP-s húzás lenne

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. Épp csak bekukk, nyaralok: elvi szinten pont most lenne egy c(imp)/4 illendő szintjén és egyelőre egy, a tegnap tíz órás csúcstól húzott sávban sasszézik.

      Delete
  8. egyelőre órás 50ma fogta, de kérdés meddig.

    ReplyDelete
  9. a vissza nyított shortot 4405-ről hoztam (előtte 4440 - 4383), most rányítottam az esés előtt 4360-n. A kettőből a pakk felét lezártam, LD esély, eggyel magasabb szinten, mint gondolotam, még csak 3-ban lehetünk

    ReplyDelete
  10. ha nagy LD, vajon mi lesz 4? LD jellegű dolog, vagy éles korrekció?

    ReplyDelete
  11. Csak egy elliott be próba OTP péntektöl én egy C4 látok lefele, amely c-je most volt meg 4285 körül innen pattant itt van a trend vonal is ha töri akkor stornó, de a c4. egybe vágna a korábbi tech. alakzattal is mivel innen indulhat a C5 4500 fölé.

    ReplyDelete
  12. 4285-ről ment is a long... ;-) stop bent... 300-ig már nem kéne visszanéznie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gambler! .)

      RSI órás 40-n kívűl nem sok minden mutat a longra. A triggerl 15-n is sokkal magasabban van (nekem gyenge). Esetleg egy ZZ célára és kis tf-n leheséges 5 hullám (ezért feleztem a pozit), 4300 nem jó stop helyszín, 10 ponttal alatta jobb :)

      Én most kezdem el nézegetni a short helyszíneket 4340 v 4360 környékén mit csinál a piac, lefelé esett, felfleé "dadog". Ha óráson sikerül a mostani szintek felett maradnia 4340,a kkor van esélye a longnak, ha nem, akkor új low, besült órás fordulós miatt, óráson RSI ebben az esetben Ma9 alatt horgot csinál 50 alatt, amiből nagy lendületet szokott venni, de stop kint van, ezért nagy bajod már nem lehet, én nem láttam a longot, eddig neked van igazad :Ö

      Delete
  13. Richter short is képbe kerül...4128 körüli csúccsal...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hogy merted meg lépni ez bátorság mivel már AD nagy esést jósolt. Már mint az OTP-ről van szó.

      Delete
    2. A 4350-et nem árt figyelni ha át viszi akkor áll a zászló északnak tovább, ha le fordul és nem megy 4300 alá mint ahogy írtad akkor is észak.

      Delete
    3. Húúúú... én kicsit más módszerekkel tradelek mint Ti, de erről már írtam korábban... kiterjesztett Fibókkal, legyezőkkel, és mellé Elliott megerősítésként.
      Ezek mellé figyelek még forgalmat, és pszicho... illetve próbálok a nagyok fejével gondolkozni. Egy általunk GBL faktorként elnevezett indikátorral, ami nem más mint ha én "G.ci Bróker Lennék" :-D. Játszok a kirázásokra, short és longstopok elszedésére is...

      Delete
    4. Mert tudja, hogy "csak" egy verzió, amit kiteszek és lehet más is, a ker rendszere jelet adott, ami nyereséges, akkor lépni kell, nem szentírás az elképzelésem, persze 1-2-1-2-ben gondolkoztam, de most esélyesebb egy LD

      Delete
    5. szóval igen... .) ker rendszer

      Delete
    6. Pontosan! Több mindenki elképzelését megvizsgálom. Átrágom, de alapjában véve a sajátomhoz ragaszkodok. Ha másé is egyezik az enyémmel annak csak örülök, de ha nem attól még nem vetem el a sajátom, max megnézem még egyszer, hogy biztos jól gondolom e....

      Delete
    7. De még most sem adtál választ elliottilag te is 4. hullámot láttál le jönni, 4285-ig, különben én még mindig makacsul ragaszkodom valamikor aug. 20 körül ki tett 4500-4600 otp cél árhoz, itt már nézzem a short be szállót ha 5. megy fel akkor ez megint be lett nézve.

      Delete
    8. 2 verzióm fut Elliott szempontjából. Az egyik szerint egy x hullám ment fel 3500-ról 4970-ig, és most annak csináljuk a korrekcióját. És igen, C/4-et gondolom, hogy lejött. November vége, dec környékén várnám 3200 körülre, de a 2800 is képben van. Egyelőre ezt követem, ezt erősíti meg, hogy 4970-ről 5 hullám jött le, és felfele egyelőre!!! csak 3. Ugyanakkor van egy olyan elképzelés is, miszerint 3500-ról egy induló 1-es jött fel 4970-ig, és onnan a kettes jöhetett vissza 3725-ig. és most a 3. hullámban vagyunk felfele. Ezt csak figyelem, egyelőre kizárni nem tudom.

      Delete
    9. Ne hagyjuk ki a nagy LD/ED verziót, mely szerint 3500-ről egy 2. hullám futott fel és most 3. hullámban vagyunk (3/b)

      Delete
    10. Na igen... variációk hada... :D

      Delete
  14. 4384 és 97 közé várom valahova a csúcsát ennek a hullámocskának...

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) aztán egy fordított HS gyanú :), értem miért, remélem LD, mert különben törni kell majd a fejem, h mi a formáció :)

      Delete
  15. 384-en Oti long zárva... sok darab 100-as csipetke... :D

    ReplyDelete
  16. Én is gratulálok, főleg hogy faltól-falig sikerült ki fognod ez aztán a rá látás, de hogy ezt a faltól-falig- ot hogy csinálod???????????

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2,5 éve reggeltől estig ezt nézem... próbálok tanulni, és kiküszöbölni a hibákat amiket vétek... ne irígykedj, anno egy lakás árát gyorsan elszedték már tőlem is... ;-)
      Ráadásul csak a OTP/Telkó/Ricsi-t nézem... néha Mol-t. Ez az otthonom, velük kelek, velük fekszek... lassan talán beérik a munkám gyümölcse, és a feleségem is megbékél azzal, hogy mennyi időt töltök a tőzsdei dolgokkal....és van ám amit benézek még így is jócskán... de az idő előrehaladtával egyre kevesebb. Próbálkozok, tanulok... 10 év múlva ha nem nyelt le a piac, majd büszkén mesélek a stragtégiámról... :D

      Delete
    2. Grat!

      Azért vigyázz a pénzedre,messze még a 10 év,de sok sikert hozzá.

      Delete
    3. Vigyázok... de ezért is írtam, hogy szűröm a hibákat, sokszor képes vagyok szembe menni a pillanatnyi piaci hangulattal... de azt gondolom ezzel nem vagyok itt egyedül... ;-) Első körben 2 évet adtam magamnak, hogy meglássam mit tudok.. rájöttem, hogy semmit.. :D most azt mondom, hogy 5 év... aztán 10... :D Tanulok, gyakorlok, küzdök... ;-)

      Delete
    4. "sokszor képes vagyok szembe menni a pillanatnyi piaci hangulattal"

      Ezt észrevettem :-( ......másoknál is>.soha ne hallgass másra

      Delete
    5. A soha ne hallgass másra dolgot én rugalmasan kezelem. Meghallgatom, megnézem ki mit gondol, figyelembe veszem az általam megítélt tudását is. Szívesen hallgatok a "nagy öregekre" de minden esetben megnézem hogy általam beilleszthető e az a mozgás amit más vár....

      Delete
    6. Próbálj majd meg kicsit nagyobb időtávban is gondolkodni,"pénz ott van"
      Én már 2015-16 ra figyelek,mit játszhat a piac,chart bejelölve a képzelt irány.

      Delete
    7. Húúúúúú... örülök, ha a holnapot vagy a mát eltalálom... :D
      Egyébként 10-15 napos irányokat játszok... néha dt-zek, ha úgy adja...

      Delete
    8. Technika kérdése és persze piac+tőke

      Érdekes, amit mondasz- Én 5 évet adtam magamnak, 3-at, h megtanulom az elemzést és utána 2-öt, hogy profitábilis szintre fejlesztem a kereskedési rendszerem. Most kezdem az 5. évet. Útólag az első három helyet max egyet kellett volna vele foglalkozni...

      Delete
  17. szvsz. az otp 4350-60-ig jön le max. és utána irány észak.
    Nagy vonalakba a fent említett OTP cél zónákkal egyet értek, csak hetesen nagyon kezd bull lenni ami egyre inkább a legkevésbé várt verzió esélyét kezdi erősíteni új csúcsokkal.

    ReplyDelete
  18. Oil ha nézi esetleg valaki 1hn beadta a vételi jelet, viszonylag jó RR mellett nyitottam pozit.

    ReplyDelete
  19. Replies
    1. Messze még a füles csésze cél ár.

      Delete
    2. Kis Tf-en gondoltam... ma aljról 5. hullám csúcsa...

      Delete
  20. Jaj, de sok bejegyzés lett .)

    egy zz le, talán egy fel, mi lesz ez .)

    ReplyDelete
    Replies
    1. 10"-sen nyerő,de csak fagyis......Mára ennyi.

      Delete
  21. Azért érdekes, hogy felfelé Cimballi belépési stratégiáját lőtted meg napos tf-n, optimális szinten .)

    ReplyDelete
  22. ym optimiálsi szinten egy kis bullra, erre 16-kor hír...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dollár, jól meghúzta a számlám,.....számlánkat.

      Delete
    2. :) apa kezdődik :)

      jól alakul, de ezen a pályán hetes swingen vagyok :) 300-ig rá sem nézek, meg sem fordul a fejemben, hogy változtassak rajta :)

      Ez a Matolcsy féle unortodox pakkom, friss útlevél és USD cash, Franklin bácsiról egy szép fotósorozat, bár nem tudom miért néz ki mindegyiken ua úgy :)

      Delete
    3. Nejemnek néha a kezébe kerül az itthoni dollár,mindig megkérdezi tőlem hogy jó ez még egyáltalán,már hogy nem nyomtattak e újat,mondom neki ,ott nem a matolcsi garázdálkodik.

      Delete
    4. ott minden eddigi dollárt elfogadnak, tudtommal... pénzügypolitikában hitelesek...

      Delete
    5. Kb húszon éve nálam van,akkor voltunk Argentínában.

      Delete
    6. szép, főleg mert elég hasonlatos most a helyzet itt, mint ami lehetett akkor ott

      Delete
  23. Reggel beshortoltam az Mtelt, de a nagypakkos rész magasabban volt, 84-re raktam, pár száz van 82-ről, nem nagyon akar menni, de nem állok rosszul :)

    ReplyDelete
  24. 17-én FOMC..19-én S&P adósság felülvizsgálat.

    ReplyDelete
  25. a korábbi rajz szerinti ez az esés már lassan nem fér bele, hacsak nem csonka volt az 5.16-kor hír, ami ezen a tf-n keverhet, tehát meglátjuk mit mutat majd utána

    ReplyDelete
  26. utálom,a mikor az OTP 84-es fibora meg, most nagy az esély rá

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) de ilyenkor nem tudom mit csinál, ez a szint az állandó kérdőjel, mert x hullám egy tip. szintje

      Delete
  27. na leesett, 10 charton ne nagyon nézzem mi lehet, mert a hétvége ezt a tf-t összekuszálja

    ReplyDelete
  28. otp-ben kinéz egy fordított hs óráson

    ReplyDelete
    Replies
    1. Elrontottalak évek alatt,már te is a TA-t figyeled :-))

      Delete
    2. :) elliott is TA, csak teljes :)

      Régóta foglalkoztat, hogy összefésüljem a kettőt, most egy olyan formáció van elliottilag, ami egy hs lehet, ezt az egyet ismerem (na jó ezt sem), célár minden rendben is lehet

      Delete
    3. Jó anyag van a neten TA-ra,pedig érdemes lenne összerakni,tuti nyerő lenne.....nekem így is az ,1-2 dologgal kiegészítve.

      Delete
    4. majd ha lesz időm, most marad kontextus-momentum.signal verzió

      Delete
  29. Otp mai aljról mehetett fel egy ZZ? 450-es célárral?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ezzel nincs gond, de milyen a kontextusa?
      (talán záró ED? , de akkor impulse északra?)

      Delete
    2. Nem tudom hova tenni, csak nagyon szépen mutat... a=c-vel szép lenne, és a belső szerkezete is ilyesmi... csak a globál képbe nem nagyon tudom hova tenni...

      Delete
    3. én sem, Brikkának ven egy bull verziója, de nekem az sok

      ZZ mehet fel 78-as fibora nagyobb tf-n, ez még játszik, akkor ez lehet egy ED/1, ami még a fordított hs.nek és a fülescsészének is megfelelő célárat ad

      Delete
    4. Azért is keresem a lefele lehetőséget OTP-ben, mert Ricsi nálam 8 HUF híján tetőt fogott... ezt még reggel megcsinálhatja ha akarja... Ilyen RSI értékek legutóbb a 4900-as felhúzáskor voltak H1, H4-en... Na viszont ha ricsi lefordul, akkor az számításaim szerint valahol 3450 környékére fog esni 25 kernap alatt kb. Viszont oti és ricsi mostanában a legritkábban mozognak egymásnak ellentétesen... még ha a mértékük nem is egyezik, az irányuk legtöbbször igen..

      Delete
    5. ricsit most nem követem, csináltam új chartokat, hozzá indikátorokat (a blogra szánt chartok mások mint amivel kereskedést figyelem)
      OTP-vel a bajom, hogy magasra ment, lehet egy ed, akkor az rsi elfekszik, azth iszem bizonyos tf-n

      Egy kis shortom még megvan, nem voltam piac előtt. De 4040-ről kezdtem shortolgatni, zárni, magasabban short, zárás, hogy nem zavar..., holnap 4380-ra lejöhet (hs) bull verzióban is.

      Mivel napon túl swingelsz RAS-hoz hasonlóan nála vettem észre, hogy ált utolsó negyedikben kezd el lépni, ez pedig esélyes h az, ha long is a piac...

      egyébként Cimballi mai megjegyzése érdekes, nagyon érdekes:

      "Yesterday's and today's action looks like the final pullback before the final $SPY $SPX upside breakout."

      Delete
  30. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ismét le kell borulnom Cimballi nagysága előtt!

      Bár kétségtelen múlt héten szépen hozta az elvárásokat a piac, sőt mi több! De a mai nap rácáfolni látszik az elképzelésre, ugyanakkor Cimballi hozzáállása, mely szerint sávozás, lefordulás ilyen irányú ker stratégia azt mutatja, hogy nem feltételenül a számok a fontosak, hanem a hullámok tulajdonságai és hozzá megalkotott stratégia, bámulatos mennyire működik!!!

      Delete
  31. OTP szerintem c/5 van most, nem szükségszerűen megy ki új csúcsra, de akár nyithat felfele réssel és utána alakzat nélkül esés - elvileg ennek a c-nek a célára inkább volt 4500, mint az előző csúcs.

    SP: franc tudja, láttam már ötösnek ilyen kezdését SP-ben, lehet. De lehet kész is. Ez is franc tudja.

    DAX szerintem már lefele.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Megnéztem a daxot, tökéletes formáció, dzz felfelé, ideális szintre, ha ebből megindul, kemény lesz :)

      Delete
    2. SP a kezd túl széles lenni verziót futja, ha ez nem zz felfelé, akkor fordulat lehet, nincs párja ennek az oldalazásnak

      Delete
  32. ym-dow érdekes, olyan mintha egy 4/b futott volna ki új lowra, melyből zárásban jött egy c indulás, csak a nagyobb tf-n nem tudom hová tenni, ez a sáv kezd túl széles lenni

    ReplyDelete
  33. usd napos még most csinál 70 felett egy horgot ma9 felett, ez jó :)

    ReplyDelete
  34. fáj a térdem, Ciklus B végénél vagyunk (előtte v utána) amerikában :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Már 2011-óta, mihelyt van egy kis esés egyből ciklus B hát egyszer csak be jön, egy értelmű hogy ilyen magasságokban longolni veszélyes.

      Delete
    2. :) meg mibdig nem erted

      Egyebkent ritkan irom be, ha visszanezel 3 evet akkor sem talalsz sokat pedig sokat fejlodtem,

      eses?emelkedes elott irtam mult heten, annyi valtozott h lehet bent volt az ot ami nem ment ki uj hihgra

      Ilyen emelkedes utan veszelyes a long= kezdo, vesztes strategia, lasd pl usd elso korr 238-232-re, pedig nagyot emelkedett

      tegnap 5 ym kotesem volt, long iranyba, mind, ma holnap ismet long iranyba fogok elsosorban keresgelni, pl 17 ora elott, nyitoban
      , illetve a lokalis tegnapi low alatt

      Delete
  35. Dax kisebb tf elgondolkoztat, mintha "csak" egy zz jött volna lefelé, korrekciós csatorna alja fogta 700-nál, ma akár fény is jöhet :)

    ReplyDelete
  36. Hogy ez a tetű pró ker rendszer indulásnál működne végre 1x :-(((( össze vissza mutat mindent
    Nem igaz, évek alatt hol ez hol az nem működik,miért nem tud az Erste valaki hozzáértőt felvenni aki végre megoldaná ezeket a hibákat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nincs normális kötéslistám, csak certiket látok.. Általában délutánra megoldják.. Hétfő óta ezt csinálja, elég bosszantó.

      Delete
    2. aki ért hozzá már külföldön dolgozik, az informatikusok voltak az orvosokkal együtt az elsők

      Delete
    3. Ez oké, csak akkor miért fizetek ugyan annyit, mintha értenének hozzá..? :/

      Delete
    4. Más meg tudja oldani ,1 osztrák cég meg évek óta nem.
      Mindig valami hiányzik,arról nem is beszélve hogy állandóan késik a primitív grafikonjuk.

      Delete
  37. 4385-ről oti játszóslong ment... c/5-re... 5. hullámot nem szívesen játszok, de most hogy kicsit izgi legyen beléptem..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Túl mélyre jött... el is dobtam... minibukó...

      Delete
    2. Helyette egy nagyobb pakkos Ricsi short indult... ;-)

      Delete
    3. Napos alapon nem merném még lőni

      Delete
  38. DAX szépen elment, lefelé ez nem zz, viszont nincs jó beszálló - most

    ua szakmailag a felfelé lőhető lesz, nagyon szépen

    ReplyDelete
  39. Mtel short: szépen jön le, sajnos csak 500 db van :(

    OTP short még meg van, most elemzem

    ReplyDelete
    Replies
    1. rátettem a zárást fibo 61 miatt, de esélyes, h 78 ra megy, utána meglátjuk

      Delete
    2. Abban a pillanatban beszakadt.

      Delete
    3. csak most látom short jelet dobott...

      Delete
    4. 318-ről oti long nyílt... ne kérdezzétek... megérzés...

      Delete
    5. nem kérdezem, tudom :), illetve érzem, amit játszol, régen ilyen szinteken léptem volna, ma már várom a megerősítő jelet, '10 percesen még nincs, 4350-n inkább short jel volt (nem biztos, h trend irányba)

      Delete
    6. ez már sokszor történt velem, ált ilyen helyzetekben a felét zárom és várom a szakasdást .)

      Delete
  40. Dax hamarosan beadhatja a short jelet, bár jó setup nincs, visszateszt után lehet keresni majd belépési pontot, sp esetében viszont 1 rendszerem már beadta a shortot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Igen, erre gondoltam, h milyen emelkedés után, csak a második fordulós, short jelet szabad ütni, ugyanakkor felfogás kérdése, 78-n erős ellenállás húzódik, kis tf-n kontratrendben lehetett vszinu kis tf-n ütni, óráson pl 9744-n van egy jelzés, kontrára investinges charton, de ott van a tegnapi 17 órás antiszignál is, igaz, azt csak a rés után lehetett volna megütni

      Delete
  41. OTP 78-csak spike lehetett, ed verziót figyelem most, ez a 78 arra utalhat

    ReplyDelete
  42. nem tudom mennyire figyelitek de van egy piaci összerendeződés a nagyobb indexek és a főbb részvények között

    ReplyDelete
    Replies
    1. én is épp ezt nézegettem valamelyik nap

      Delete
    2. múlt héten felmerült bennem egy elképzelés (ES, YM) vonatkozásában, szépen be is számoztam, de a tegnapi mozgás alapján az is felmerült, hogy lehet megvolt a csúcs, alattomosan, túl széles lett az oldalazás, persze nagyobb tf még játszhat egy meglepetés, de októberben 3. hullám szokott indulni, nem első :) három hét szabit vettem ki, talán szerencsém lesz :)

      közben usd szépen jelez, amit vártam is

      a múlt héten pedig elkezdtek egy irányba mozdulgatni az indexek, két hete még szét voltak csúszva, mindegyik ment arra amerre akart....

      Delete
  43. http://s20.postimg.org/7x4fz9itp/Egyveleg.png

    ReplyDelete
  44. 318-ról 350-en zártam is az Oti longokat... nagyobbacsak pakk volt, jól esett... ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) 360-nál lenne long jel, most

      Delete
    2. Nálam 69-től... ;-) De ezen nem veszünk össze azt hiszem... :D

      Delete
    3. Téged nagyon szerethet a brókercég :-)

      Delete
    4. értem mit játszottál, de most kezdem megérteni Cimballi kereskedési filozófiájának egy olyan szegmensét, ami elsőre meglepő, de ua sikeres, ez főleg a második és 4 -5 hullámok lövésének stratégiája, eső trendben pl egy lehetséges fordulat 2. hullámát shortolja inkább, mint az elsőt longolja, de ez bonyolultabb annál, hogy ennyire leegyszerúsítsem, mert rsi felállás is fontos még mellette

      Delete
    5. This comment has been removed by the author.

      Delete
    6. a helyes megoldás 60+ a kérdés, hogy az OTP esetében mennyit kell rászámolni erre nincs tapasztalatom, mert ilyen kis tf-n ez nem lövöm meg, emlékeim szerint 6 forintos felszúrás simán lehet (2011 nov 1 előtti utolsó ker nap - 6 ft volt magasabb egy felszúrás miatt, 21-re vártam 27 lett belőle a felfüggesztés 7 forinton múlt, pedig azt vártam, más emlék nincs)

      Delete
    7. Nálam 69-ig még felnézhetünk, de utána benézünk ma is 300 alá valahova 270 környékére...

      Delete
    8. ha már érzés, ide tökre illene egy LD felfelé :), óra végén zöld gyertya órás long jelzés, kalapács után

      Delete
  45. Replies
    1. Jó belépő, szar kiszálló... bakfitty... :D

      Delete
    2. nem biztos, új csúcs jöhet

      mikor lesz OTP döntés, valamikor a héten 10x-re emlékszem

      Delete
    3. 4450 -t átviszi, akkor lehet belőle dübörgés

      Delete
  46. Érdemes figyelni a dollárra, elindult egy forint erősödés, ami vmikor jó long beszállót adhat

    ReplyDelete
  47. hetes alapon 242 környékén nézelődnék először, naposon lehet feljebb

    ReplyDelete
  48. OTP közben szépen megy 89 és nem ld

    ReplyDelete
    Replies
    1. A reggeli réssel nem tudok mit kezdeni...

      Delete
    2. 2/a/3 egyébként tegnap túlrántották, azért van, nem szabadott volna olyan magasra futnia, nem lényeges :)

      Delete
  49. jaj

    http://www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/most_dol_el_a_devizahitelesek_sorsa_csapda_a_tervekben.203471.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ez az a hír, ami alapján megyek nyitok egy kis forint shortot, tetszett tegnak a ge..i bróker fakor, szóval itt 100%-ban a h..e szakértő f...szes politikus szakmai megoldás faktorra nyitok, a tapasztalatok szerint ez sokkal jobb rr-t hoz, mint a h.. szoci politikus faktor...

      Delete
    2. Ej, nem akar felvenni a piac, pedig dobtam rá certit, 5 perces alapján még lehet egy low, talán akkor

      Delete
    3. Ha tudod hogy jó,erre való a piaci,én nem szoktam tökölni, mert elmegy előlem és csak nézhetek utána.

      Delete
    4. dolgozom és fentről jön az idiotizmus... már leért...nem lehet nyugodtan kereskedni

      Delete
  50. vajon miért nem longoltam az OTP-t? csak ülök hezitálok leírom...

    ReplyDelete
  51. OTP nyitó, száraz volt a piac 8000 db ment el kb

    ReplyDelete
  52. OTP most korrekciónak kellene indulnia, utána lehet 100 pötty akár délutánra

    ReplyDelete
    Replies
    1. Igen a=c / ED verzió 3. hullám kb, a vége 4500-nél lehetne mondjuk

      Delete
    2. 4450-4460-nál van egy ellenállás, eddig 3x futott neki, ha kiviszi simán elpattanhat, most előtte kezdett el korrekciózni, ráadásul flatnak néz ki, az lenne b hullám

      Delete
    3. Van egy hírünk is, ez bezavarhat:
      http://www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/veszjoslo_uzenet_a_bankoknak_jonnek_a_vegtorlesztok.1.203506.html

      Delete
    4. fent írtam, ha összeülnek, akkor forint short, certizem, h ne legyek hangember, hirtelen más nem volt, nem nagy téttel, néhány száz 234,2 körül léptem, mert lejjebb nem akarták elvinni, árjegyzőtől vettem pakkot (lásd fenti bejegyzések)

      Delete
  53. Az OTP egyre érdekesebb remélem nem a köv. gyúr
    http://kepfeltoltes.hu/view/140910/o.2._www.kepfeltoltes.hu_.png

    ReplyDelete
  54. meglőttem, nem vártam az usd-t félő, h kitör

    ReplyDelete
    Replies
    1. kitörés elindult, ZZ mehetett le, azaz új csúcs lehet belőle, vagy a csúcs közelébe mehetünk

      Delete
  55. ha flat 10-n , akkor nem lesz mély low hanem gyorsan magasra megyünk

    ReplyDelete
  56. piacmozgatásra rákészülni

    ReplyDelete
  57. nem voltam, mélyebb az otp, nem az a flat, amire gondoltam

    Ras! mire gondolsz?

    ReplyDelete
  58. OTP fibo 38, lássuk elindul-e északra,vagy szélesebb korrekció lesz, v vmi más

    ReplyDelete
  59. Richter egyelőre nem érzi a shortot Atom.

    ReplyDelete
    Replies
    1. én is írtam, h nekem még gyanús, de szerintem más tf-n történt a lövés, én nagyon lent vagyok

      Delete
    2. H1 H2 H4 alapján léptem... úgy látszik korán... (szoktam ilyet sajnos sokszor, ezen még finomítani kell...

      Delete
    3. nem egyedi, én is csináltam ilyet sokszor, nálam az volt az ok, hogy volt egy feltételezésem elliott alapján, nem néztem hozzá momentumot, vagy ha igen, szignált. Szóval nagy eséllyel kell lenni a fordulat előtt egy divergenciának, ha az megvan, akkor egy fordulós gyertyajelzésnek, mivel bizonyos tf-eken makacs volt az emelkedés nem az első jelet, hanem a másodikat kell meglőni, persze leírva ez sokkal könnyebbb :)

      Delete
  60. OTP-re most figyelni kell, lehet megindul vmi

    ReplyDelete
  61. el is ment, nem vett fel, rohadt lassú voltam... de nem megyek utána

    ReplyDelete
  62. OTP-re most ismét figyelni, csúcstámadás indulhat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ad! Mire gondoltam
      Hát Erre,...te mondtad,előtte én is megmozgattam a piacot lefelé 630-tol hati is 575-ig meg van

      Delete
    2. Piaci ....és rajta vagy,ilyenkor csak ez a megoldás, főleg ha gyors

      Delete
    3. hati kilőve 700/44-728/16 ....OTP stop nullában.

      Delete
    4. Grat, bocs most éppen az ex-sárkány okádott tűzet... jól felb..tt nem voltam itt

      Delete
  63. na kicsit más volt a kép és fel is húztam magam, de az első trade (long) meg is volt ym-ben
    33 pötty, korán zártam, de múlt hete a felénél kiütöm, nagyjából 30-40-et hagytam benne....

    ReplyDelete
  64. YM-ben biztos, hogy 5 hullám jött le, ed-vel a végén ('30), nagy kérdés mi ez 1?

    ReplyDelete